Dvořák, Kalinová a Šmídová posílili vedení společnosti SAP

4. 2. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: SAP)
Ve společnosti SAP ČR proběhlo v loňském roce několik změn na manažerských pozicích. Martin Dvořák byl jmenován obchodním ředitelem pro oblast General Business. Novou ředitelkou Digital Business Services v ČR se stala Alena Kalinová. Změnu zaznamenalo také finanční oddělení – novou CFO se stala Martina Šmídová.

Nový obchodní ředitel pro komerční segment Martin Dvořák se do společnosti SAP vrátil po šesti letech v Siemens Industry Software, kde pracoval na pozici Professional Services Manager pro region CEE. Vystudoval Univerzitu Palackého v Olomouci, poté sbíral zkušenosti na různých obchodních pozicích a disponuje více než dvaceti lety zkušeností v oblasti informačních a komunikačních technologií. Ve volném čase rád cestuje a sportuje, věnuje se především běhu, cyklistice a golfu. Vedle řízení týmu obchodníků má Martin na starosti implementaci strategie zaměřené na cloudová řešení, také se soustředí na rozvoj a podporu spolupráce s partnery a úzce spolupracuje s klíčovými zákazníky v komerčním segmentu. Jeho hlavním cílem je rozvoj obchodního potenciálu pobočky.

Ředitelka Digital Business Services Alena Kalinová je absolventkou Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, je držitelkou licence pro obchodování s cennými papíry a PMP certifikátu pro projektové řízení. Ve svém volném čase se věnuje turistice, ráda cestuje a čte. Je vdaná a má dceru. Alena má za sebou řadu úspěchů u mezinárodních společností, jako jsou Accenture, KPMG nebo DHL. V SAP posledních téměř pět let úspěšně vedla tým architektů, který pomáhal zákazníkům s inovacemi a digitální transformací. Nově má na starosti vedení týmů zaměřených na poradentství, projektový management, dále řízení rizik a kvality, obchodní oddělení pro poradenství a školicí centrum.

Martina Šmídová, nová finanční ředitelka, nastoupila hned po zdárném ukončení Vysoké školy ekonomické v Praze do společnosti SAP na pozici finanční kontrolorky pro Českou republiku. Role finanční ředitelky obnáší vedle správy rozpočtu české pobočky také dohled nad souladem s globálními pravidly SAP a s finančními principy, úzce spolupracuje s ostatními členy managementu a napomáhá rozvíjet obchodní příležitosti pobočky. Martina také funguje jako zástupce firmy při komunikaci se státními úřady či auditory. Ve volném čase nejraději čte, peče, vaří nebo hraje golf.

Štítky: 
SAP ČR