Hlavní obsah

Nové vlajkové lodi Samsungu se ukážou už příští týden

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za týden se bude konat očekávaná tisková konference společnosti Samsung, na které budou k vidění podle očekávání nové vlajkové lodi tohoto výrobce. Přestože se jihokorejský elektronický gigant snaží držet všechny informace pod pokličkou, přijít by mělo hned několik nových přístrojů.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Samsung

Článek

Podle neoficiálních informací, které zveřejnily například servery XDA-developers či MySmartPrice, chystá Samsung hned tři vlajkové lodě. Ty se od sebe budou lišit nejen nabízenou výbavou, ale především velikostí obrazovky.

Konkrétně nejmenší z novinek bude údajně Galaxy S20 s 6,2“ displejem, model Galaxy S20+ pak nabídne úhlopříčku 6,7“ a konečně nejlepší provedení Galaxy S20 Ultra 6,9“ dotykovou plochu. Ve všech případech má jít o 120Hz panely, které se díky své rychlosti hodí i pro hry.

Údajná podoba nových vlajkových lodí od Samsungu

Špičkové telefony od Samsungu zlevnily o tisíce korun

Mobil

Tři vlajkové lodi

V současnosti nabízí jihokorejský elektronický gigant své smartphony také ve třech různých provedeních. Galaxy S10e má 5,8" obrazovku s rozlišením Full HD+ (2280 x 1080 obrazových bodů), díky které nabízí rozměry 142,2 x 69,9 x 7,9 mm a hmotnost 150 g.

Zbylá dvě provedení pak mají rozlišení Wide Quad HD+ (3040 x 1440 pixelů), a to při úhlopříčkách 6,1" v případě modelu Galaxy S10 a 6,4" u provedení Galaxy S10+. Rozměry a hmotnost těchto zařízení jsou 149,9 x 70,4 x 7,8 mm a 157 g, resp. 157,6 x 74,1 x 7,8 mm a 175 g v případě většího pluska.

Pracovní tempo u desítek udává procesor Exynos 9820: jde o extrémně výkonný osmijádrový čip – aktuálně to nejlepší v nabídce jihokorejského výrobce. Základní provedení s písmenkem „e“ v názvu nabízí 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. Galaxy S10 se chlubí 8GB operační pamětí, plusko má buď 8 nebo 12 GB. Počítá se přitom s úložištěm o velikosti až 1 TB, samozřejmostí je i slot pro paměťové karty.

Jaká bude konkrétně výbava nových dvacítek, to se ukáže až příští týden, kdy se bude konat jejich premiéra.

Samsung Galaxy S10eVideo: Václav Toman, Novinky

Samsung Galaxy S10Video: Václav Toman, Novinky

Samsung Galaxy S10+Video: Václav Toman, Novinky

Stejná skládačka jako u Razeru?

K vidění by měla být také druhá generace skládacího smartphonu Galaxy Fold. Úniky nicméně naznačují, že dvojka se změní k nepoznání. Bude výrazně kompaktnější a nemůžeme se ubránit pocitu, že se až nápadně podobá novému Razeru. Ten je totiž vůbec prvním sériově vyráběným smartphonem s flexibilním displejem, který je možné jedním pohybem složit do kapsy u kalhot.

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design. Razr má 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej však složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu.

Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste kdykoliv otevřeli váš telefon.

Takto by měl vypadat Galaxy Fold 2

Skládací chytrý telefon s ohebným displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám