Na úspěch mezinárodních podnikatelských misí naváže Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje i v letošním roce několika podobnými akcemi.

V dubnu se uskuteční incomingová mise srbských firem a institucí působících zejména v oblasti cestovního ruchu. Květnová mise podnikatelů z Peru pak bude zaměřena na hledání českých partnerů pohybujícím se v těžebním průmyslu. Při návštěvě českých firem v ruské Vologdě a Petrohradu byla v prosinci loňského předjednána návazná incomingová mise ruských firem do ČR, která je naplánována na podzim letošního roku a bude provázána s návštěvou Jihomoravského kraje a Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Na základě předběžného zájmu našich podnikatelů o rozšíření obchodních kontaktů do pobaltských republik bude v říjnu zorganizována také podnikatelská mise do těchto zemí.

Nedílnou součástí všech těchto mezinárodních akcí budou předem domluvená dvoustranná jednání firem a předcházet jim budou teritoriální semináře zaměřené na dané oblasti. Odborníci na tato teritoria na nich představí trhy jednotlivých zemí se všemi místními specifiky, základním podmínkami pro uplatnění českého zboží na tomto trhu, seznámí přítomné s oborovými příležitostmi – perspektivním oblastmi pro český export.