11letý Honza se bál, že si kvůli leukémii už hokej nezahraje. Vyléčil se a trénoval s nároďákem

S hokejovou reprezentací trénoval nový útočník. Jeho jméno ale pravděpodobně nikomu nic neřekne. Janu Jakešovi je totiž 11 let. A i když za národní tým těžko kdy nastoupí, svůj nejdůležitější zápas vyhrál. Překonal totiž akutní leukémii a v Děčíně už znovu chodí hrát hokej. V úterý si to mohl vyzkoušet i s českými reprezentanty.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odmala trávil skoro celý volný čas hokejem, před třemi roky ale Honzík Jakeš onemocněl akutní leukémií. Překonal ji, na brusle se vrátil a v úterý si splnil sen - zatrénoval si s národním týmem. Nejdřív ale dostal dres od generálního manažera národního týmu Petra Nedvěda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak si 11letý Honzík užil trénink s hokejovou reprezentací

„Těšili jsme se, tak se na něj podíváme, jak mu to jde na ledě. Říkal, že je to spíše střelec, tak uvidíme, jak se mu bude dařit,“ líčil Nedvěd Radiožurnálu.

Reprezentanti svoji novou posilu přivítali boucháním hokejkami o led a nástup svého syna sledovala i maminka.

„S velkou nostalgií si vzpomínám na ty první okamžiky, když nám řekli diagnózu a v Motole ho položili na lůžko. Bál se, že už neuvidí kluky z kabiny a že bude muset dopisovat hodně ve škole. Teď vidím, že ve škole nedopisuje, má samé jedničky a tady je v takovém týmu. Je to bomba,“ popsala Radiožurnálu, co se jí honilo hlavou.

Překonal gólmana Frodla

Honzík si pak vyzkoušel i trestné střílení proti brankáři národního týmu Dominiku Frodlovi a po úspěšném provedení mohl slavit gól.

„Super, bylo to fakt dobrý,“ zhodnotil trénink pod vedením kouče Miloše Říhy. A na dotaz, jaký to byl pocit překonat reprezentačního brankáře, odpověděl bez váhání: „Bylo to lehký.“

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme