Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Víc než set Liberec Karlovarsku nevzal. Brno natáhlo vítěznou sérii už na číslo devět

Karlovarsko letos v domácí soutěži našlo dvakrát přemožitele. A jedním z nich byl už v listopadu Liberec. V únorové dohrávce 17. kola ovšem na domácí půdě lídr extraligy nezaváhal a zvítězil 3:1. O devátou výhru prodloužili brněnští volejbalisté v extralize úspěšnou sérii. Za 70 minut si poradili se Zlínem 3:0 na sety, jenže mistrovské České Budějovice je v sobotu z druhé pozice zase sesadily. Hlavní hvězdou tohoto kola byl pak srbský univerzál Stefan Okošanovič.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Osmnácti body se v duelu Karlovarska s Libercem blýskl polský smečař Lukasz Wiese. O devět karlovarských es se podělilo šest hráčů. "První dva sety jsme vyhráli velkým rozdílem, ale nebyli jsme vnitřně klidní a dělali jsme víc chyb, než je naším standardem. V těch následujících dvou setech jsme chtěli moc rychle rozhodnout a nebyli jsme trpěliví," řekl trenér Karlovarska Jiří Novák.

Jeho liberecký protějšek Michal Nekola prohlásil, že hosté v prvních dvou setech vlastně na dvorci neexistovali. "Nebyli jsme schopní se prosadit, točili jsme se sestavou, až jsme na začátku třetího setu našli nějakou ideální, která to dohrála velice slušně, se zvedlou hlavou. To bylo důležité, že jsme se nesložili a dokázali bojovat až do konce, ale taky to bylo v tomhle zápase jediné pozitivum," řekl Nekola. Karlovarsko navýšilo náskok v čele tabulky na devět bodů.

Čtyřiatřiceti body zařídil Okosanovič Kladnu vítězství 3:1 v derby s Odolenou Vodou a posun do první šestky v tabulce, která bude mít po skončení základní části 14. března jistou účast ve čtvrtfinále play-off.

Okošanovič z 52 útoků proměnil v bod třicet, smečoval tedy s úspěšností 58 procent. K tomu přidal dva bloky a dvě esa. Kladno bojovalo s rivalem dvě hodiny a šest minut, první set skončil poměrem 33:31. Dosyta si tak užilo volejbalový večer 620 fanoušků, kterým klub tentokrát umožnil vstup zdarma.

"Naši fanoušci od nás dostávají na pololetní vysvědčení za fandění jedničku. A dobré vysvědčení se má ocenit dárkem. Takže od nás dostávají všichni vstup zdarma. Studenti a žáci, kteří na pololetní vysvědčení jedničku nedostali, nemusí zoufat. Vstup zdarma se vztahuje i na ně," řekl před derby kladenský kouč Milan Fortuník.

České Budějovice v úterý vzdorovaly srdnatě nejlepšímu klubu planety Civitanově v Lize mistrů a v domácí soutěži deklasovaly Ústí nad Labem za pouhých 65 minut. Po jasné výhře se vrátily před Brno na druhé místo, mají však odehráno o zápas více. "Udrželi jsme si koncentraci a přenesli jsme si pohodu z Ligy mistrů. První dva sety byly z naší strany snad úplně bez chyb," řekl smečař Marek Zmrhal.

Římal pomohl Brnu porazit Zlín

Hlavní útočnou zbraní Brna je Daniel Římal. V minulých sezonách opomíjený univerzál má průměr více než pět bodů na set, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče extraligy.

Jihomoravané se pyšní aktuálně nejlepší formou v soutěži, když vyhráli devět zápasů v řadě. V jaké pohodě soupeř momentálně je, poznal Zlín v úvodních dvou sadách, ve kterých uhrál pouze 15 a 14 bodů.

"Nastoupili jsme do utkání dobře a nepodcenili to, protože ve Zlíně se vždy hraje těžce. Dařil se nám servis, kterým jsme soupeře dokázali přetlačit, odtáhnout ho od sítě, a tím pádem se nám bránilo líp," prohlásil Římal.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno neztratilo ani set a už je v extralize druhé

Domácí drželi s favoritem krok až díky zlepšenému útoku v posledním setu, který prohráli 24:26. Proti Zlínu se brněnský celek mohl opřít o servis a zaznamenal i devět es. 

"Z naší strany dva sety bezchybný výkon. Ve třetím setu domácí zlepšili servis a útok, kde byli razantnější a čapali v poli, čímž se hra vyrovnala a jsem rád, že jsme zvládli tu koncovku. Výsledek ze Zlína 3:0 je velmi cenný," řekl kouč Brna Ondřej Marek.

Extraliga volejbalistů - 17. kolo:

Zlín - Brno 0:3 (-15, -14, -24)

Nejvíce bodů: Motyčka 12, Čech 10, Vašíček 5 - Římal 18, Licek 12, Hrazdira a Hukel po 8.

Příbram - Beskydy 3:1 (34, 21, -23, 13)

Nejvíce bodů: M. Kriško 25, Sysojev 18, Safonov 10 - Krysiak 14, Babič a Mečiar po 13.

Kladno - Odolena Voda 3:1 (31, -22, 23, 21)

Nejvíce bodů: Okošanovič 34, Staples 13, Hýský 12 - Kraffer 16, Vanags 14, Hladík 13.

České Budějovice - Ústí nad Labem 3:0 (10, 17, 17)

Nejvíce bodů: Šotola 14, Zmrhal 12, Ondrovič 11 - Parraguirre 10, Kramar 6, Tibitanzl 5.

Ostrava - Lvi Praha 3:0 (16, 22, 23)

Nejvíce bodů: Ihnát 17, Janků 10, Sedláček 7 - Mihajlovič 19, Douglas-Powell 4, Krajčovič a Špulák po 3.

Karlovarsko - Liberec 3:1 (18, 15, -18, 23)

Nejvíce bodů: Wiese 18, Rejlek 14, Patočka 10 - Indra 17, Veselý a Šafranovič po 7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články