út 4.2.2020
MUZ

Nakonec porážka: Stabaek - Baník 2:0

Porážkou 0:2 s norským Stabaekem zakončil Baník herní soustředění na Maltě. Ačkoliv byli Ostravané po většinu zápasu aktivnější, gól norskému soupeři ve větrném počasí nakonec nedali. Ve středu se Baník vrací ze soustředění domů.

Utkání mělo nečekaný začátek. Ostravané udělali chybu v rozehrávce, soupeř ji bleskově využil k výpadu do otevřeného prostoru a Edvardsen otevřel skóre. Chvíli trvalo, než se Baník z počátečního šoku vzpamatoval, pak byl ale až do přestávky aktivnějším týmem. V 9. minutě se Slezané tlačili do šestnáctky soupeře z levé strany, finálku Nemanji Kuzmanoviče odvrátil soupeř na roh. O něco podobného se o chvíli později zprava pokoušel Martin Fillo. Znovu z toho byl jen roh. Ve 31. minutě měl velkou možnost Jakub Pokorný. Dostal se v šestnáctce k prudké hlavičce, mířil však nad. Za dvě minuty se ve vzdušném souboji u branky soupeře prosadil Roman Potočný. Také on zamířil mimo branku.

 V 50. minutě kopal Baník po faulu na Ondřeje Šašinku přímý kop. Roman Potočný ho levačkou zatočil do tyče! A o minutu později nasadil Ondřej Šašinka k ráně z hranice šestnáctky, soupeř ji tečoval mimo branku na další roh.

56. minuta: Baník rozehrál brejkovou situaci, Nemanja Kuzmanovič přihrál do šestnáctky Robertovi Hrubému, ten vystřelil z voleje a opět: blok soupeře a rohový kop pro Baník...

V 63. minutě po dlouhé době zahrozili hosté. Po nevinně vyhlížejícím střetu odpískal rozhodčí penaltu a Stabaek se dostal do vedení 2:0.

Baník to zkoušel dál. Ránu Romana Potočného chytil gólman a v 90. minutě přihrál Ondřej Šašinka do šestnáctky volnému Jiřímu Fleišmanovi, ten to zkoušel z voleje, ale míč špatně trefil. A to byla poslední akce, která se v utkání zrodila. 

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Z mého pohledu úplně zbytečná prohra. Dostaneme po nesmyslné chybě gól asi po dvaceti sekundách a od toho se to odvíjelo. Byli jsme deset minut jako v Jiříkově vidění. Pak jsme to srovnali a dostali hru pod kontrolu, i začátek druhého poločasu byl dobrý. Potočný trefil tyč, byly tam i další šance, například Fleišman. Bohužel ve finále jsme zatím slabí a to musíme zlepšit.”

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

4.
úterý
února
Stabaek VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 1. Edvardsen, 63. Bohinen (pen.)

Sestavy

Stabaek

Sandberg, Hanche-Olsen, Moe, Kassi, Lumanza, Amankwah, Solheim, Brynhildsen, Bohinen, Edvardsen, Kinoshita.

Baník

Laštůvka - Fillo (68. Jánoš), Pokorný (68. Stronati), Svozil (68. Procházka), Holzer (68. Fleišman) – Kuzmanovič (68. Jirásek), Hrubý (68. Buchta), Kaloč, Reiter (46. de Azevedo) – Potočný, Smola (32. O. Šašinka).
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula