Zdeněk Janda
4. února 2020 • 20:34

To je bojovník! 11letý Honzík porazil rakovinu, zatrénoval si s reprezentací

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh se šťastným koncem. Jedenáctiletý Jan Jakeš, vášnivý hokejista, který porazil leukémii, si v Edenu zatrénoval s národním týmem. Hráči ho přivítali poklepáním hokejek o led, pak si zkusil nájezd a na konci si zastřílel i s Janem Kovářem, kapitánem reprezentace. „Hráli jsme o to, kdo trefí horní tyčku. Vyhrál, takže jsem ho chválil,“ reagoval český útočník.



Jsou daleko důležitější boje než ty, které se odehrávají na stadionech. Jeden takový, jenž se odehrával v nemocnici, vyhrál právě hlavní hrdina charitativního projektu O kapku lepší hokej. Ten se nese v oranžových barvách, které symbolizují boj proti leukémii.

Honzík Jakeš byl ze zážitku, kdy se na ledě potkal s reprezentanty, nadšený. „Moc jsem si to užil,“ hlásil vášnivý hokejista, jenž podstoupil transplantaci kostní dřeně a vrátil se ke svému oblíbenému sportu.

„Vždycky to byl bojovník, který nic nevzdá. V hokeji, ale i v životě. Pro nás je to borec,“ vykládala maminka, když sledovala, jak se klučina prohání po ledě s Kovářem a spol. Právě s kapitánem reprezentace strávil nejvíce času.

Kapitán reprezentace Jan Kovář se na památku podepsal na dres jedenáctiletému Janu Jakešovi, který porazil leukémii
Kapitán reprezentace Jan Kovář se na památku podepsal na dres jedenáctiletému Janu Jakešovi, který porazil leukémii

„Je to super. Je jasné, že je to vždycky pro děti v podobných případech velký zážitek. Člověk si při takových chvílích uvědomí, že zdraví je to nejdůležitější. My se pořád za něčím ženeme, ale neuvědomujeme si, o čem ten život vlastně je,“ vykládal obránce Libor Šulák.

Honzík Jakeš bude dvanáctého února čestným hostem v rámci televizního utkání Kladna se Zlínem. Právě v první polovině února proběhnou napříč českým hokejem doprovodné akce, které charitativní projekt podpoří.

Kromě osvěty dárcovství krve a kostní dřeně je smyslem bohulibé akce získat i finanční prostředky. Vyjma kasiček na zimních stadionech v rámci extraligy i Chance ligy půjde o aukci dresů hokejové reprezentace.

„V rámci národního týmu plánujeme další aktivity i ve zbytku sezony, současně již máme další myšlenky, jak bychom v hokeji mohli pomoct a podpořit tak boj s poruchou krvetvorby,“ řekl k tomu Petr Nitsche, šéf hokejové sekce v rámci společnosti BPA, marketingového partnera reprezentace i extraligy.

Český hokej chce pomáhat i dál. Přesně po vzoru NHL a zavedenému projektu Hockey Fights Cancer.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud