Buchtele a Forman naháněli hattricky marně: Ale takový zápas jsme potřebovali!

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

4. února 2020, 22:11

Václav Jáchim

V neděli přemohli Kometu, teď sparťané v dohrávce 48. kola zdolali Vítkovice a pod novým koučem Miloslavem Hořavou udělali důležitý krok k lepším zítřkům. Největší podíl na úspěchu měli Miroslav Forman a Jan Buchtele, parťáci z formace Lukáše Pecha se rovným dílem zasloužili o všechny čtyři góly domácích. „Takový zápas jsme potřebovali," kvitují s radostí.

Ačkoli v minulých duelech dokázali protivníka přečíslit a měli šance, branky nikde. Proti Vítkovicím konečně přišly. „Dali všechny góly, hráli výborně. Sedlo jim to. Přesně tohle od nich očekáváme. Jsou to výborní kluci a hráči. Díky jejich produktivitě jsme zvítězili, velmi dobře ale hrálo celé mužstvo," konstatuje dočasný asistent a sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Pražané v utkání nepřipustili větší komplikace. Šli do vedení, pak sice hosté zlobili, nicméně Hořavův tým pevně kráčel za svým. „Myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. Hráli jsme výborný hokej, tři body máme zaslouženě. Měli jsme ještě přidat víc gólů, kdyby Buchta nebyl dřevěný," hlásí z vesela Miroslav Forman.

Vedle stojící Jan Buchtele bere popíchnutí s nadhledem sobě vlastním: „Náš útok podle mě předváděl dlouhodobě kvalitní výkony, akorát nám to tam nepadalo. Takový zápas jsme potřebovali, jenom doufám, že v tom budeme pokračovat." Jakmile slyší, zda si vzpomene, kdy naposledy skóroval dvakrát v jedním utkání, z vesela se omluví: „Já to mám propletené zraněními, jsem rád, že hraju."

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Forman a Buchtele byli v bitvě s Vítkovicemi nejvíc vidět, střelecký zápis naopak neuskutečnil zkušený Lukáš Pech, jinak mozek společného tria. „My mu říkali, že musí hlavně bránit. Že o góly se postaráme. Byl naštvaný, ale vzal to. Vzadu jsme hráli dobře, vepředu také," hlásí Forman. S Buchtelem prý neprobíhalo hecování o to, kdo dřív oslaví hattrick.

„Byli jsme rádi, že nám to tam spadlo. Věděli jsme, že to přijde. Minulý zápas rozhodla jiná lajna, teď my," reaguje Buchtele. Oba se zastavili na dvou gólech, což znamená, že pokladník Pech bude mít s požadavky na zápisné nejspíš smůlu. „Myslím, že nic neproběhne. Ani jeden z nás nedovršil hattrick, tím to hasne," usměje se Buchtele.

Sparťané budou mít vzhledem k dohrávce o něco kratší reprezentační přestávku, Formanovi to však nevadí: „Před pár dny bych řekl, ať už je pauza. Ale poslední dva zápasy jsme vyhráli, takže bych nejraději hrál dál. Né, kvalitně potrénujeme, těším se, že v závěru základní části získáme co nejlepší umístění pro play off."

Na hokejistech Sparty byl patrný značný elán. Trenérská změna ho přináší zpravidla pokaždé, nástup kouče Hořavy evidentně zafungoval. „Za pár dní neuděláte zázraky, ale je to znát," souhlasí Buchtele. „Hrajeme víc pospolu, na puku. To je asi největší rozdíl. Beci si kotouče nechávají pro sebe a zbytečně to neodpalujeme. Obraz hry se úplně změnil, to asi vidí všichni na tribunách. Hrajeme úplně jiný hokej," srovnává.

Co na to říká Jaroslav Hlinka? „Nevím, jestli hrajeme hodně jiný hokej. Kluci se potřebovali dostat z výsledkové krize, což se nám snad podařilo. Vyhráli jsme nad Vítkovicemi, které byly hodně nepříjemné, v posledních týdnech bodovaly. Pro nás to je strašně důležitý výsledek. Předtím jsme je neměli úplně ideální. Máme radost, že jsme tohle utkání zvládli," uzavírá.

Sestřih utkání Sparta – Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz