Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Dejte na radu Lukáše Osladila

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Suplementace

Toto je komerční sdělení, Ronnie.cz není jeho autorem.

Lukáš Osladil, nejúspěšnější kulturista v Česku i na Slovensku, v minulém roce dosáhl skvělého výsledku na Mr. Olympia - umístil se na osmém místě. Doposud se žádný český ani slovenský kulturista na Olympii v královské kategorii open nikdy neprobojoval tak daleko.

Strava moderní doby způsobuje prozánětlivé prostředí v organismu

Dnešní běžná strava, převážně sportovců, kteří staví svůj jídelníček především na produktech živočišného původu (maso, vejce, mléčné výrobky), je charakteristická vysokou koncentrací omega 6 mastných kyselin, které v těle působí prozánetlivě, a nízkou koncentrací omega 3 mastných kyselin, které působí naopak protizánětlivě.

Pro správnou funkci buněk a organismu je potřebné mít tyto esenciální mastné kyseliny (živiny) v rovnováze. Většina lidí, včetně sportovců, má špatný poměr omega 6 a omega 3 kolem 15:1, což vede k prozánětlivému prostředí v organismu, špatné detoxikaci a nedostatečné propustnosti buněčných membrán na živiny - kyslík, glukóza, vitamíny, minerály.

Důležitost správného poměru omega 6 a omega 3

Špatný poměr omega 6 a omega 3 má negativní vliv na zdraví, výkon a regeneraci organismu. Proto je důležité znát svůj poměr omega 6 a omega 3 mastných kyselin, který si můžeme změřit díky Balance Testu.

Lukášův první test

Lukáš na začátku roku 2019 podstoupil ve své přípravě Balance Test - diagnostický test z kapky krve, kde se analyzují tuky v krvi. Z výsledku, který vidíte níže, je patrné, že Lukáš jako jeden z mála sportovců opravdu zodpovědně dbá o svůj jídelníček, a proto jeho první test ukázal na výsledky daleko převyšující průměr. Jeho poměr byl 4,9:1. Správný poměr omega 6 a omega 3 je 3:1, avšak většina lidí má prozánětlivý poměr 20:1.

Balance Test také ukázal, že je co zlepšovat, a proto Lukáš zařadil do stravy Balance Oil - unikátní synergickou směs rybích tuků obsahující velké množství omega 3 mastných kyselin EPA a DHA s vysokým obsahem polyfenolů z extra panenského olivového oleje nejvyšší kvality a přírodního vitamínu D3. Balance Oil je až 10x účinnější než ostatní výrobky na trhu právě díky vysoké koncentraci protizánětlivých polyfenolů.

Dále přírodní patentovaný výtažek z šafránu Viva, který působí přírodní cestou jako zklidňující prostředek na lepší náladu, podporu hlubšího spánku, a tím dodává tělu energii.

K tomu multisložkový preparát Xtend, který Lukášovi dodává další energii a působí na vrozený imunitní systém díky speciálním betaglukanům, které zabraňují infekcím a jsou vhodné na odstranění různých druhů alergií. Xtend obsahuje komplex vitamínů, minerálů a hlavně dalších látek zabezpečující ochranu a posílení imunity.

Balance Oil, Viva a Xtend jsou produkty od švédské firmy Zinzino, které Lukášovi pomohly dosáhnout klidu v přípravě, lepšího spánku, regenerace a pocitu ochrany před nemocemi, které by jinak Lukáše mohly ohrozit na profesionálních soutěžích.

Druhý Balance Test, který Lukáš po 10 měsících užívání produktu Balance Oil opakoval, aby zjistil účinnost pro svůj organismus, potvrdil, že Balance Oil působí velmi efektivně. Účinnost se tak projevila ve zlepšeném stavu v přípravě na Mr. Olympia, což prokázaly výsledky druhého krevního rozboru Balance Testu.

Lukášův druhý test

V čem je Balance Oil unikátní?

Průmysl, který vyrábí doplňky stravy, dělá zásadní chybu - odstraňuje polyfenoly rafinací a potom omega 3 stabilizuje nevhodným a neúčinným způsobem přidáváním vitamínu E jako neúčinného konzervantu, nebo rybí olej zanechává bez ochrany a nestabilní. Proces oxidace a znehodnocení pak probíhá přímo v lahvičce, v kapsli nebo i v těle při styku s volnými radikály. To je důvod, proč většina doplňků stravy s rybím olejem nefunguje. Balance Oil je však při technologickém zpracování doplňován o polyfenoly z extra panenského olivového oleje lisovaného za studena, který byl vybrán pro vysoký obsah polyfenolů španělské odrůdy Pingua (více než 350 mg/kg). Polyfenoly dokonale chrání před oxidací omega 3 (EPA a DHA) a zaručují tak jejich 100% vstřebatelnost až do buněčných membrán a tím zajišťují jejich biologickou dostupnost a blahodárný vliv pro celý organismus.

Omega 3 mají nezastupitelnou úlohu pro zdravé a správné fungování organismu, proto je vhodné, aby si každý konzument doplňků stravy s omega 3 ověřil jejich účinnost nezávislým Balance Testem poměru omega 6 a omega 3. Pokud test prokáže nedostatek omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.

Chcete zjistit, jak na tom jste, a znát svůj poměr omega 6 omega 3?

Zeptejte se Lukáše Osladia, který Vám poradí, pomůže s otestováním a poskytne cenné informace.
Lukáše můžete kontaktovat i prostřednictvím formuláře.


* Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje efektivní způsob získání omega 3 s dlouhými řetězci (EPA a DHA) za pomocí doplňků stravy (rybí tuk s omega 3 EPA + DHA s polyfenoly, nebo veganský olej s omega 3 z mořských řas s obsahem EPA + DHA s polyfenoly).

* Státní zdravotní ústav ministerstva zdravotnictví (SZÚ) a vědci se shodují, že poměr omega 6 a omega 3 a omega 3 index (hladina EPA + DHA v krvi) jsou relevantním ukazatelem rizika příčin ischemické choroby srdeční (ICHS), infarktu a všech dalších civilizačních chorob (artritida, artróza, autismus, ADHD, diabetes, vysoký krevní tlak).


Jak udělat Balance Test




Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

K tomuto článku není možné vkládat příspěvky.
Odůvodnění: PR článek







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie