Znak města Týn nad Vltavou (odkaz na titulní stránku) 

Týn nad Vltavou - Oficiální stránky


Facebook Instagram

International


Vyhledávání
ZpětCesta: Titulní stránka > Město
 

Umělé kluziště pro Týn nad Vltavou

Na konci minulého roku město obdrželo nabídku firmy Glice na koupi nebo pronájem umělého kluziště.
Kluziště
 

 
 
Jedná se o umělý led, vyráběný technologií tlakového lisování za tepla s vysokou hustotou molekul ve hmotě, která podléhá jen malému otěru, proto má horní kluzný materiál dlouhou životnost.

Na ploše se bruslí stejným způsobem a se stejným vybavením jako na vodním ledu. Prvních cca 20 vteřin je třeba si zahřát nůž bruslí a následně začne plocha optimálně klouzat. Rozdíl ve skluzu je mezi vodním ledem a Glice někde mezi 5-10%.

Na konci ledna paní místostarostka Martina Sudová, radní David Slepička a zastupitelé Marek Štětka a Jaroslav Luňáček navštívili město České Velenice, kde toto kluziště provozují již třetím rokem a mají již nějaké zkušenosti. Od pana starosty Českých Velenic Jaromíra Slívy se naši zástupci dozvěděli o provozních podmínkách a potřebách na údržbu kluziště. 

Ve Velenicích plochu využívají převážně děti. V současné době, kdy je jen málo možností využít klasického ledu se jeví varianta umělého kluziště jako pro město výhodná a jistě by rozšířila možnosti sportovního vyžití dětí a mládeže. O zakoupení, nebo zapůjčení, obě možnosti jsou možné, bude rozhodovat vedení města i na základě doporučení, nebo nedoporučení Sportovní komise.
 
Zodpovídá: Bc. Nikola Seifertová
Vytvořeno / změněno: 5.2.2020 / 5.2.2020
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém