Hlavní obsah

Zrní natočilo klip k písni o mezigeneračním střetu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Zrní ohlašuje singlem Neposlušnost své šesté řadové album. Videoklip k písničce o mezigeneračním střetu vznikal na bývalé vojenské základně. O celkové vyznění skladby se zasloužil také na desce hostující dětský pěvecký sbor BezNot. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip k písni Neposlušnost kapely ZrníVideo: archiv kapely

 
Článek

Natáčení videoklipu probíhalo na někdejší protiletadlové raketové základně Klondajk u Dobříše pod vedením režisérky Johany Ožvold, za kamerou stál Šimon Dvořáček. Kromě čtyř Honzů a jednoho Ondřeje ze Zrní ve videoklipu podala sportovní výkon i pětice teenagerů. Právě na mladé lidi totiž Zrní ve své nové skladbě sází.

„Text mě napadl v dodávce, když jsem si četl zprávy o generačním střetu, který se odehrává, co je lidstvo na světě. Ale v jistých dobách je výraznější. Je to velký zlom, kdy dinosauři narazí do zdi. Nastupující generace žije v jiných reáliích než její rodiče, má jiné uvažování, jiné tempo,“ říká zpěvák Honza Unger.

Foto: Petra Charvátová

Záběr z natáčení klipu k písni Neposlušnost.

Singl Neposlušnost oproti jamu ve zkušebně doznal velkých změn, zkrácen byl přibližně na třetinu. „Po dlouhé době jsem slyšel Sgt. Peppera. Pouštěl jsem ho svým malým klukům, aby věděli, jak zní Beatles, a u toho mě překvapilo, jak jsou písničky krátké. Znějí jako velké skladby, každá se speciální atmosférou, ale přitom mají často méně než tři minuty. Mé hlavní předsevzetí pro tuhle desku bylo zkracovat víc, než jsem zvyklý,“ vysvětluje Unger.

Album Nebeský klid vydá Zrní ve vlastním nákladu 6. března. Nahrávání skladeb ve studiu Jámor probíhalo pod dohledem zvukového mistra a producenta Ondřeje Ježka a producenta Jonatána „Pjoniho“ Pastirčáka. Mastering měl na starosti Tomáš Karásek, na albu vedle pražského dětského pěveckého sboru BezNot hostuje také Lenka Dusilová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám