5. února 2020 • 13:30

Veselému se v Indii daří, po deseti měsících je ve čtvrtfinále turnaje ATP

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý se po deseti měsících dostal na okruhu ATP do čtvrtfinále. Český hráč dnes na tvrdém povrchu v indickém Puné porazil ve 2. kole sedmého nasazeného Salvatora Carusa z Itálie 7:6 a 6:4.



Příštím soupeřem Veselého, aktuálně 107. ve světovém žebříčku, bude turnajová trojka Stefano Travaglia z Itálie, nebo Bělorus Ilja Ivaška.

Šestadvacetiletý Veselý v souboji s Carusem (97. ATP) využil dva brejkboly z deseti. V prvním setu ale výhodu neudržel a rozhodl až v tie-breaku, v kterém získal od stavu 4:5 tři míče za sebou.

Ve druhém setu prorazil servis italského soupeře na 5:4 a zápas, i když s obtížemi, dokončil. Při druhém mečbolu napálil čtrnácté eso.

Dva zápasy za sebou v hlavní soutěži Veselý mezi elitou naposledy zvládl loni ve Wimbledonu, kde skončil ve 3. kole. Do čtvrtfinále předtím prošel v dubnu v Marrákeši, ale k utkání pak nenastoupil kvůli puchýři na noze.

Na semifinále na okruhu ATP čeká někdejší nejlepší junior světa od předloňského turnaje na trávě v Antalyi.

Tenisový turnaj mužů v Puné v Indii (tvrdý povrch, dotace 610.010 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Caruso (7-It.) 7:6 (7:5), 6:4, Berankis (2-Lit.) - Stebe (Něm.) 7:6 (7:2), 6:1, Sugita (5-Jap.) - Troicki (Srb.) bez boje.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud