Senzační erupce v Německu. S naprosto fatálními následky! DOPLNĚNO!


Myslíte si, že největším hitem dneška/včerejška je Koronavirus?  Nebo snad  výsledek prvních demokratických primárek v Iowě pro nadcházející US prezidentské volby  s  totální  blamáží  celé Demokratické strany, která nebyla  schopna  ani  sečíst v  nějakém rozumném čase  hlasy  svých příznivců nebo snad  jejich  výsledek, kdy  zvítězil  doposud  absolutně neznámý starosta  provinčního městečka South Bend ve   státě  Indiana Pete Buttigieg? Navíc  dokonalý  zelenáč velké politiky, je mu asi 35 let a je ze všech registrovaných kandidátů úplně nejmladší, nemluvě  o tom, že  veřejně  přiznal svoji homosexualitu. Či je pro vás  větším tahákem střet mezi Trumpem a šéfkou  dolní komory  Kongresu  Nancy Pelosiovou, kdy on jí  nepodal ruku když v  Kongresu přednášel zprávu o stavu Unie  a  ona následně demonstrativně roztrhala  a hodila do koše  text jeho projevu, či  definitivní  výsledek procesu Impeachementu?  O tomhle všem  jste původně měli  číst  dnes.

Jenže  v Německu se   včera  událo  cosi, co podle mne  vstoupí  do historie. Protrhla se tam  hráz  a  vzniklá gigantická povodňová  vlna  smetla  a ještě  smete  všechno, co jí stálo v  cestě. A  tohle  nadělení přebilo hladce  jak Koronavirus, tak dění v  USA.  Tyhle dvě, v  každém případě světodějné události,  musí nyní počkat! Přednost  má  ta  historicky provalená  hráz  u našich sousedů!

Že  jste  žádné  neštěstí s protržením nějaké  velké či malé německé přehrady nezaznamenali?  Máte pravdu, nic  takového se skutečně nestalo. Žádná  záplavová  vlna  nikde nevznikla, nebylo smeteno z povrchu  zemského  žádné  německé  město nebo vesnice a přece fatálně  důležitá   hráz v SRN praskla!  V Durynsko a  konkrétně  v jejím hlavním městě  Erfurtu a konkrétně  v tamním Landtagu – tedy  zemském parlamentu!

Tam po volbách, které tam proběhly  na konci října  loňského roku  a znamenaly  vlastně politický  pat, konečně  dospěli k tomu, že  se  volila  zemská  vláda. Doposud  vládnoucí koalice soc dem +Dei Linke + Zelení  sice  nezískala  dost  hlasů, aby v Landtagu utvořila většinovou koalici, ale mělo se za  to,  že tamní a na  výsost populární  premier  Bodo Ramelow  bude nakonec  se  svým rudo rudo zelenou  vládou  v úřadě potvrzen a povládne menšinově. Protože  vyhrál  naprosto jasně  a  při tom, jak se  všechny ostatní partaje  už  dávno na celoněmecké  i zemské  úrovni  vymezily  proti spolupráci s  druhým v pořadí z  Durynska  – AfD,  bylo jasné, že  Die Linke prostě  vládu povede ať  už  většinově nebo tolerovaně protože   prostá aritmetika   nic jiného prostě nedovoluje.

Pokud  byste potřebovali detail proč, odkazuji na komentář  Kosy k těmto volbá

Volby v Durynsku jako dialog hluchých a někdy i slepých

Jenže  se  ukázalo, že  prostá, tedy jednoduchá  aritmetika nejsou,  ani náhodou, kupecké počty!  Ano kupecké počty je ten správný  termín. Protože v politice se neprovozuje  nějaká aritmetika,  ale právě jen a pouze  kupčení a  tedy  počty kupecké. A proto mohla  včera v poledne  vybuchnout  ta  obří politická bomba,  která  smetla  doposud  striktně  dodržované tabu  německé vnitřní politiky – nulová spolupráce s  AfD!!!!

AfD se totiž postarala o to,  že  ministerským předsedou  spolkové  země  Durynska se nestal  očekávaný postkomunista Bodo Ramelow, který se těší mimořádné  oblibě  a respektu  tamní  voličské populace a  své straně zajistil impozantních  31%  hlasů,  nýbrž jednička  kandidátky  FDP – jakýsi  Thomas Kemmerich, Politik olbřímího rozměru a schopností,  jenž  svou straničku protáhl  do zemského parlamentu s „hrdým“  výsledkem, znamenajícím, že  5-ti%  uzavírací klausuli překonal  o celých 73hlasů!!!! Čtete  dobře, kdyby mu 74 voličů loni v  říjnu odepřelo hlas  nebo se tamních voleb  naopak  zúčastnilo o nějakých 1500 občanů více,  FDP by  přes  5% vůbec nepřelezla. A tenhle  „lídr ze  šťastné  náhody“ je  dnes zemským ministerským předsedou!!!! Už tohle  samo osobě by byla prvotřídní politická senzace. Jenže  je  hladce převálcována  tím jak  k tomu došlo.

Duryňská  zemská  ústava  je, co se týče  sestavování  vlády,  velmi specifická. Řekl bych, že  její tvůrci požívali při její tvorbě  až  jasnovidných schopností.  Zatímco ve  zbytku světa  je požadována pro vytvoření  kabinetu absolutní  většina – viz  česká 101 nebo  zmanipulovaná  absolutní většina  – tím, že  někdo opustí  hlasovací místnost a  sníží  nutné  kvorum, což už  jsme také zažili,  v Erfurtu to mají tak, že  jsou  tři volební kola. V prvních  dvou  vznikne  vláda, pokud  se pro ni vysloví    45 nebo více poslanců. A  v kole třetím stačí  prostá většina  z odevzdaných  hlasů. Zkrátka  ti co tuhle  ústavu psali v  době, kdy  vytvoření povolební většin  bylo cosi, co všichni považovali za naprosto běžné a  normální, oni už předjímali stav, že  by  se  to taky po volbách mohlo vyvrbi tak, že  absolutní většina  nebude. Smekám před jejich  anticipací!

Všichni počítali s tím, že Ramlow, dá dohromady  nejméně  41 hlasů, což bude stačit, protože  bez podpory  AfD, jenž ohlásila  svého vlastního kandidáta  na zemského premiera, nikdo nedá více.   CDU  ani  nezkoušela  někoho vyslat  do téhle  volby a podpořila  Kemmericha  z  FDP,  který  tam figuroval jako statista, aby  se neřeklo.

Co aby se neřeklo?

Že  jak křesťanští demokraté, tak liberálové umožnili  zvolení lídra  Die Linke i když bylo jasné, že po jeho instalaci s ním nějak nepřímo do holportu stejně budou muset  jít. Prostě  – jako u nás -ODS  se  vymezovala na smrt  proti KSČM, ale  kdykoli  je k něčemu potřebovala, vždycky  se  s nimi objala! Vzpomínáte  na  Klausova  prezidentská zvolení?  Takhle nějak to bylo naplánováno a také  první dvě  kola  hladce  fungovalo. Ramelow  vyhrával, ale příliš  málo, aby  stanul v  čele  zemské  vlády. Ve třetím kole  to na prostou většinu mělo klapnout! Jenže  stalo se nečekané. Opět se sešlo trio stejných  kandidátů – Ramelow, Kemmerich  a  Chritoph Kindervater za AfD.

Jenže  když  se otevřela hlasovací urna,všichni oněměli  – poměrem 45:44 vyhrál,jak řečeno Kemmerich. Protože poslanci za  AfD jednotně  hlasovali nikoli pro svého vlastního člověka,  nýbrž pro něj. A nijak se netajili tím, že  to takhle  režírovali už  od počátku.  Že  svého kandidáta  stavěli jen naoko, aby nalákali někoho od  CDU nebo FDP  ke kandidatuře, kterého  pak oni zvolí svými hlasy do čela  kabinetu! Aby  všichni viděli,kdo tady  šéfuje!

Šok v erfurtském Landtagu nebyl ničím, proti tomu na celoněmecké  úrovni! Zkrátka zásadní tabu německé politiky  – absolutně  žádná spolupráce  s  AfD je minulostí!  Stala  se  z ní  etablovaná politická síla, která korunovala  naprostého outsidera  za zemského předsedu vlády. A  bude jen na  ní,  jak dlouho jej v  úřadě podrží.  Což znamená, že  už  nebude možné, minimálně v Duryňsku, nad  touhle pravicovou stranou ohrnovat  nos a  vykazovat ji mimo politické  hřiště. Rychle upečený premier bez  AfD není schopen sestavit  vládu, nemůže protlačit  rozpočet. Nemůže  vůbec  nic. Ani si umýt ruce,jak říkával Paroubek.

Máte  z  toho radost?  Kdyby  se něco takového přihodilo třeba po volbách v  Sasku nebo  Bavorsku, sdílel bych ji. I když  jen   částečně. Ale v Duryňsku k tomu není sebemenší důvod.  Proč?  K tomu zopakuji kousek svého  článku z před  tří měsíců:

O AfD v ČR neustále slyšíme, že jde pravicově populistickou stranu, částečně inklinující snad k nacismu. Jestli se toto univerzální a samozřejmě záměrně diskvalifikující tvrzení někde blíží pravdě, pak je to právě Durynsku! Zde je organizace vedena jistým, u nás neznámým Björnem Höckem. Mimořádně kontroverzní figura, která má za to, že Německo se už dost naomlouvalo za zločiny během II. světové války, berlínský Památník holocaustu označil za Památník hanby, atd.atd. A někteří jeho bývalí spolustraníci, kteří se s AfD, respektivě zejména Höckeho AfD rozešli, jej označují za druhého Goebbelse. Nedivím se jim.

Osobně mi nedělá problém číst nebo poslouchat současné celoněmecké stranické špičky AfD- profesora Gaulanda, Jörga Meuthena nebo Alici Weidelovou, ale s Höckem to mám jinak. Toho poslouchat nejde.To je prostě demagog a manipulátor až přechází zrak.

Proč mu věnují tolik času? Protože reprezentuje tvrdé nacionální a nacionalistické křídlo AfD…

Dnes  nemám na tomhle  vyjádření co měnit. Vlastně  ano – přestanu s eufemismy! Höcke je  vzorový nácek, jako  vystřižený z historických  učebnic!  Dokonalý  SA man, jen ta uniforma mu schází!

 

A tenhle se  stal tím, čemu Němci  říkají  Königsmacher – králotvůrce! Ten, z jehož milosti vládne  slabingr, co prošel jen o 73 hlasů, ten, kdo ho může  zítra  zaříznout.

Pochopitelně, že se bleskově objevila celá řada rozhořčených komentářů. Zejména  od Die Linke, která přišla  o svého jediného zemského premiera, od  SPD , od Zelených,  od  novinářů.  Mluví se dokonce o začátku konce demokracie  u našich západních sousedů. Ale především o lži, pokrytectví přetvářce, nízkém kupčení.

Sdílím tyto   názory bezezbytku. Jakkoli  možnou  vládní koalici  na spolkové  úrovni  typu SPD, Zelení a  Die Linke bych považoval  za naprostou katastrofu.A  to z mnoha praktických důvodů.

Nicméně  tohle  je  doslova odporný  kuhhandel, jak to trefně  charakterizují naši sousedé. A reakce  takového šéfa  duryňské zemské organizace  Mika Mohringa typu:

„My jsme volili kandidáta  středu a nejsme odpovědni za  to jak hlasovali /AfD/jiní“ nebo od  místopředsedy  celoněmecké FDP Wolfganga  Kubickiho – „Je to úžasný úspěch Thomase  Kemmericha Zvítězil kandidát stran demokratického středu“   jsou  dílem  neuvěřitelná drzost a dílem  sotva pochopitelné pokrytectví!

Kemmerich mohl přece možnost  volbu nepřijmout! Odmítnout korunu  z hnědých rukou!  Jak  CDU tak FDP  se  tou  náckovskou hnědí  ohledně  AfD  ohánějí  při každé příležitosti.  Mávajíc  s ní na všechny strany, proti všem  zvyklostem a pravidlům a  snad  dokonce i ústavnímu pořádku  odpírají  AfD, aby  v Bundestagu  posadila některého svého člena  do  pozice jeho místopředsedy,  odpírají  tak této straně  vést parlamentní  výbory a některé  další funkce.

Prý  je nesmí, ta   protiústavní  partaj, tendující  k nacismu,  získat, demokracie by byla  v ohrožení. Jenže  když  jde o to přijmout její  podporu a získat tak  pozice  v zemské  vládě, které si FDP s  CDU  nepochybně  a rády – rozdělí, je  všechno úplně jinak.

Viz Kubickiho blábol. FDP je  vůbec  z téhle  volby totálně  happy – v její  historii je to teprve podruhé, co některý její člen nebo nominant zastává tenhle úřad.Mezi roky  1945 až 1952 se to podařilo v Badensku Wuertembersku  Reinholdu Maierovi.

Císař  Vespasianus  vyřkl okřídlené „Pecunia non olet“ („peníze nesmrdí).  Všichni to známe.  Já  bych to v  daném případě opravil na „Potestas non olet“  -moc nesmrdí!  Snad jsem s latinským slovníkem pracoval správně. Pokud ne,  tak se latiníkům, nikoli německým a speciálně  duryňským politikům, o kterých si myslím jen to nejhorší – omlouvám!

Těším se na  další a další výrony  antiafdeismu v Budnestagu i jinde! Bude jich nyní nepočítaně. O těch, co mají plnou hubu demokracie, vlastně liberální demokracie. Ale  když  jde  o to přijít k vládě jakoukoli cestou?   Tak se bere  všechno. I Björn Höcke!  A je po jakýchkoli zásadách a limitech. Občanské demokratické strany  přece, řečeno s Kubickim- zvítězily!  A šmytec! Od  politikářů z CDU  už delší čas nic  nečekám. Ale  Wolfgang Kubicki mne osobně těžce zklamal. Byl  u mne v kategorii politik se  selským rozumem. Leč  ukázal se být úplně  stejným jako běžný politikář   -„Potestas non olet“!

Vůbec  se nedivím erfurtské poslankyni, která měla nově  zvolenému  předsedovi duryňské vlády  pogratulovat za  celé těleso a předat mu tradiční  kytici,  že mu ji hodila pod nohy!

Tak ji má. Ale za  tuhle  cenu? Fuj!

To, co se stalo včera v Německu dokazuje, jak prohnilý  je náš  svět. Kde  neexistuje normální pravda, nějaká zásadovost, spolehnutí se na  cokoli. Jen momentální prospěch, protože  přece jen blbec nemění své názory!

Zejména tehdy, když může cokoli získat nebo urvat! Často jsem psal o dvojím metru. Soudím, že  došlo k omylu. Ten metr není dvojí  nýbrž nejméně  trojí nebo snad dokonce  čtverý.

Včerejší Duryňsko nám nastavilo zrcadlo. Dokonale  a nemilosrdně.

Za  to, co v něm vidíme, si můžeme  sami!  Respektive -v  tomto případě  celá německá politická a  mediální scéna. Která  tak dlouho odmítala  vůbec vzít na vědomí skutečné problémy  – typu migrace, problémy s  přistěhovalci, hájila  tzv.Willkommenskulur,  až na ní vyrostla  AfD. Skandalizovala tuhle původně jen zdravě  skeptickou a konzervativní partaj jako nacisty a reálné tváře  AfD,  vyznávající  reálnou politiku  nálepkovala   co by arcinácky. Až skuteční náckové, zejména  v Duryňsku, doopravdy  ovládli tamní politickou scénu. A  nyní z jejích rukou se nechávají  ti, co  na krev  přísahali, že s  AfD nikdy, korunovat!

Je  v tom naprostý politický nihilismus, sobectví a  obyčejná  hloupost. CDU i CSU se držely  za  každou cenu hesla, že  napravo od nich  nesmí být prostor  pro jiný  politický  subjekt, ačkoli se přemisťovaly do středu a  speciálně  CDU přebírala  sociálně demokratická témata  a dělala původně politiku SPD. Vedle toho přišla  migrační tsunami a  zbabělost  Merkelové, která  místo vládou  odhlasovaného uzavření  hranic prohlásila  ono neblaze  proslulé – Wir  schaffen das!  A  dodnes  odmítá ona  i její  strana  přiznat tuhle hroznou chybu. A protože  se její  voličská základna  začala  drobit a konzervativní  část  voličů se  cítila opuštěna a přecházela k AfD,  tak  byla  nastartována  kampaň, že  každý  kdo má cokoliv  společného s  AfD nebo je proti  nelegální migraci a  proti příchodu uprchlíků je rasista, fašista   vůbec vyvrhel!  Zkrátka  vlastní  chyby  se nepřiznaly, tak se musel skandalizovat každý, kdo je viděl.   A  aby se prý nepřišlo o voliče, kteří zůstali vpravo, protože tam přece  vedle  obou křesťanských stran nemůže  nikdy  existovat relevantní síla, byla  skandalizována  i AfD. A zakázána jakákoli možná spolupráce  s  lidmi, s nimiž  šlo  velmi snadno mluvit a spolupracovat  – jako byla  Frauke  Petry nebo profesor  Gauland.

Kdyby  nějaká ta  spolupráce nastala,  pak by dnes  Německo představovalo politicky  stabilizovanou zemi. AfD  by ztratila  svoje  nosná témata, protože  CDU/CSU  by jí  je jistě  vzaly. Místo toho se  dodnes  drží profláklé Willkommenskultur a  AfD se radikalizuje. Umírnění a demokratičtí z ní  jsou pryč nebo  na  ústupu. A  CDU  bez  AfD není  schopna, zejména  na zemské úrovni,  nějaké  většinové koalice, aniž by tvořila  těžké  vládní kočkopsy.

Ještě  hůře  z toho vycházejí německé sdělovací prostředky. Za to, co s  událo včera v Duryňsku,  mohou svou  brutální  jednostrannou  liberalistickou masáží především ony. A nyní se diví, proklínají,varují, hrozí…. Zkrátka  klasičtí majitelé  jediné pravdy.  Kteří vědí  vždycky nejlépe, co a jak. Ačkoli realita  jim utíká mezi prsty.

Když už  jsme u toho divení!  Já myslel, že tenhle  článek mám hotov  už v podvečer. Jenže  pak  přišly večerní zprávy  a komentáře na německých televizních  kanálech a mně mohly  vypadnout  oči z  důlků.Doslova  a do písmene.

Na  celo německé  úrovni to vře. Už takhle otřesená a  vůčihledně  chřadnoucí  velká  berlínská  koalice se chvěje  v základech. Zejména naštvaná až rozhořčená  SPD  nyní  zcela  vážně  dumá,  že  už  toho, nyní po erfurtském extempore,  bylo dost!

Ale  vře  to  i v  CDU. Předsedkyně  strany  Annegret Kramp-Karrenbauer prohlásila, že  zemská organizace  v Duryňsku se  nedržela  striktního a nepřekročitelného  zákazu jakékoli  spolupráce s  AfD a  budou vyvozeny  důsledky! Stejně  hovořil generální sekretář  strany  Paul Zemiak.  Ten  vidí jako východisko vypsání  nových zemských  voleb.

Ještě zajímavěji se předvedl  šéf  FDP Lindner!  Odpoledne  gratuloval Kemmerichovi  ke  zvolení a byl na něj hrdý, večer mluvil o tom, že  s  AfD nikdy nic…. Zkrátka  neuvěřitelné politické kotrmelce. A  proč? Protože v  Německu začaly  masové protesty jejíchž mottem je, že  CDU a  FDP nejsou nic jiného, než  lháři, podvodníci a pokrytci. Takže  prý nové  volby… Teoreticky  je  to možné, Pokud pro ně  v Landtagu zvedne  ruku nejméně  58 poslanců. Ale  ještě  snazší by přece bylo, kdyby  zemský  premier, disponují  silou  pěti – ano 5  mandátů, včetně  toho svého, složil funkci a  došlo k novému hlasování. Tentokráte  bez  všelijakých hrátek a  vítěz  voleb  dostal opětovnou šanci vládnout.

Jenže  politikáři myslí, že by mohli zkusit nové rozdání karet, že  by třeba  jako  udělali  nějakou tu trefu proti minule navíc.

Jenže  Lojza  jménem Kemmerich, co  jako slepé kuře  k zrnu přišel,  je jiného názoru. Nové  volby ne a ne, prý by jednak nic nevyřešily, protože preference jsou plus mínus  stejné /já bych  řekl, že  si spočítal, že by tentokráte  už těch +73 hlasů neměl/  a pak  – prý volič  zvolil a chce, aby  se politické  strany  dohodly.   Hned vyzval CDU, SPD  a Zelené, aby pod jeho vedením vytvořily  společnou vládu.  Sice menšinovou, ale pod jeho komandem. Že  to zafunguje. Když se demokraté spojí.  A  jedním dechem dodal, že  jeho volební cíl   – znemožnit pokračování  vlády  Die Linke +SPD +Zelených, protože  škodila  zemi, bylo dosaženo a je potřeba  ten úspěch rozvíjet. A  všechny  demokratické strany  se k tomu to vznešenému  úkolu musí spojit. Pod  ním, samozřejmě! Že  k tomu spojení  potřebuje i dva politické subjekty, které  s takovou radostí dostal od  vlády?  Tohle ten genius  neřeší!!!!

Nechápu to. Včera  se opravdu stalo cosi historického!  Demokracie  v Německu se otřásla v základech! Pamatujme si to! Bude to mít  důsledky  a  když se něco v Německu stane špatného,jsme  vždycky první na  řadě! Tahle  demonstrace politické  imbecility ,tuposti a krátkozrakosti  nezůstane  bez  dalekosáhlých důsledků.Proto musí  dění v  USA i Koronavir  počkat!

Dodatek ze  čtvrtečního odpoledne:

V Německu se opravdu  vzedmulo obrovské vlnobití proti durynské politické mesalianci. Kterémunešlo odolat. Takže  genius politické podprůměrnosti – rychlohnědokvašený  erfurtský premier  Kemmerich vydržel ve funkci ani ne 24 hodin!  Premierování  ještě  dnes  vzdal.  

„Odstoupení je nevyhnutelné,“ cituje politika za svobodné demokraty (FDP) agentura DPA. „Je třeba sejmout poskvrnu podpory AfD z úřadu durynského premiéra,“ poznamenal také čtyřiapadesátiletý politik.Zdroj:

Pamatujete  si  ještě,co říkal po svém zvolení? Respektive místopředseda  FDP Wolfgang  Kubicki – „Je to úžasný úspěch Thomase  Kemmericha Zvítězil kandidát stran demokratického středu“

A  za pár hodin  je po tomto slavném vítězství sejmout poskvrnu podpory  z  úřadu durynského premiera???!!!

Takové názorové kotrmelce? To snad není možné!!!!  Inu jen idiot nemění svoje názory!!! Nás  v ČR  by to šokovat nemělo ani trochu. Přesto na to zírám a nechci tomu věřit.  Holt  nepatřím nehodlám patřit do Zemanova stáda, nemám tedy  na podobné  zhovadilosti náležitě  vycvičený žaludek!  

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.