Hlavní obsah

Brankář Campbell a útočník Clifford byli vyměněni z LA do Toronta

Hokejový brankář Jack Campbell a útočník Kyle Clifford byli vyměněni z Los Angeles do Toronta, opačným směrem putuje forvard Trevor Moore. Kings zároveň získají od Maple Leafs dvě volby na draftu.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Brankář Jack Campbell byl vyměněn z Los Angeles do Toronta

Článek

Toronto, které bojuje o postup do play off NHL a aktuálně je desáté ve Východní konferenci, potřebovalo získat brankáře poté, co se zranila jednička Frederik Andersen. Kanadský klub měl k dispozici jen Michaela Hutchinsona a nováčka Kasimira Kaskisua.

Osmadvacetiletý Campbell byl dosud dvojkou Los Angeles a kryl záda Jonathanu Quickovi. V této sezoně odchytal 20 zápasů s úspěšností 90 procent a průměrem 2,85 inkasovaných gólů na zápas. Celkově má na kontě 58 startů v NHL.

Společně s Campbellem získalo Toronto i dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru Clifforda. Devětadvacetiletý útočník, který se po sezoně stane volným hráčem, zatím nasbíral 14 bodů za šest branek a osm asistencí. V NHL dosud odehrál 660 utkání (60+69), dalších 55 zápasů (4+11) přidal v play off.

Čtyřiadvacetiletý Moore hraje v NHL druhou sezonu, v tomto ročníku zasáhl do 27 zápasů, vstřelil tři branky a přidal dvě asistence. V minulé sezoně nasbíral osm bodů v 25 utkáních.

Reklama