Druhá etapa Jayco Herald Sun Tour končila na vrcholu téměř třicetikilometrového stoupání Falls Creek. Na začátku tohoto výjezdu byla dostižen sedmičlenná skupina uprchlíků a začalo s ezávodit o etapu a o celkové pořadí. Favoritem byl Simon Yates (Mitchelton - Scott), ale ten už deset kilometrů před cílem řekl svým týmovým kolegům, že na tom není dobře a není schopen konkurovat nejlepším. Jeho roli proto převzal Damien Howson (Mitchelton - Scott).  

Čelní skupina se ještě více nadělila po snaze Floriana Storka (Sunweb), po něm začal diktovat tempo Michael Storer (Sunweb) a v posledních třech kilometrech zbyla na špici skupina pouze pěti závodníků a začalo se nastupovat.   

Ve finiši byl nejrychlejší Jai Hindley, který porazil Damiena Howsona a Sebastiana Berwicka (St George), čtvrtý Neilson Powless (EF) ztratil 13 sekund a pátý Storer 37 sekund. 

"V dojezdu to bylo hodně rychlé, klobouk dolů před Damienem a Sebem, byli hrozně silní a nemohl jsem je setřást. Uviděl jsem ceduli 300 metrů do cílel a možná jsem zaútočil moc brzo, ale ještě jsem povolil a potom za to vzal Seb a já se ho udržel a před páskou ho předjel. Jsem rád, že jsem dotáhnul všechnu tu práci, kterou dnes kluci z týmu odvedli. Na australské léto jsem tvrdě trénoval a byl jsem zklamaný z výsledků na Tour Down Under, takže jsem měl velkou motivaci uspět tady," říká Jai Hindley. 

"Museli jsme pracovat od začátku etapy, protože Alberto Dainese měl žlutý trikot, ale bylo jasné, že ho nemůže udržet. Chtěli jsme dres udržet v týmu, takže jsme kopec rozjeli pro Jaie a Roba Powera. Máme dvě vítězství ve dvou dnech, nemohli jsme začít lépe," komentuje závod Luke Roberts, sportovní ředitel Sunwebu.    

Mitchelton - Scott pokračuje ve sbírání druhých a třetích míst, ale o celkovém pořadí ještě rozhodnuto není. "Byla to hodně težká etapa. celkem mě zajímá čas, za který jsme to stoupání vyjeli, i když byl protivítr. Závodilo se opravdu tvrdě", sdílí své dojmy Damien Howson. 

"Simon bohužel neměl svůj nejlepší den, takže Matt Wilson, náš sportovní ředitel, mi řekl, že se mám o něco pokusit. Cítil jsem se docela dobře a být vpředu je pěkné a těšíme se na zbytek závodu."  

Matt Wilson chce nadále bojovat, ačkoliv musel v průběhu etapy přijít s plánem B: "Samozřejmě jsme sázeli na Simona a kluci jeli výborně. Bohužel měl špatný den, ale měli jsme plán B s Damienem a ten měl skvělý den. Klobouk dolů před Sunwebem, zatím mají skvělou Tour, ale ještě se pojede o všechno. Nebudou rozhodovat sekundy, takže se dnes večer dáme dohromady a připravíme na zítra." 

V celkovém pořadí vede Jai Hindley o pouhé 4 sekundy před Howsonem a o 6 sekund před Berwockem. O celkovém pořadí by se mělo rozhodnout ve 4. etapě s dojezdem na Mount Buller. Hindley vede také vrchařskou soutěž. V bodovací soutěži je první Benjamin Hill (BridgeLane) a nejlepším mladým závodníkem je Berwick.