V únoru se můžete hýbat pro Domácí hospicovou péči

IMG 20190120_141303Víte, že pomáhat můžete nejen svým skutkem, darem, ale i pohybem? Od dnešního dne je možné podpořit charitní Domácí hospicovou péči prostřednictvím nadace Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem. Stačí pouze jediné, stáhnout si do svého chytrého mobilního telefonu aplikaci s názvem EPP.

„Chcete se zapojit? Stačí opravdu maličko. Každý den, ať jdete do práce, nebo v práci jste, noste u sebe mobil a zapnutou „apku". Postupně se Vám v ní budou načítat body. Aplikace zaznamená jakýkoliv pohyb – jízdu na kole, na lyžích, ale i doma na běžícím pásu. Použít ji můžete, i když jdete do obchodu nebo k lékaři, prostě kamkoliv. Získané body pak za 30 dní darujete naší Domácí hospicové péči a jejímu projektu SPOLU DOMA AŽ DO KONCE. Nadace ČEZ následně promění Váš pohyb na finanční dar a podpoří rozvoj naší Domácí hospicové péče. I díky Vám budou moci lidé zůstat do poslední chvíle doma, ve svém," vysvětluje Lenka Šustrová, koordinátorka propagace.
K používání aplikace není potřeba žádné datové připojení, pouze v jejím počátku a závěru.

CEZ EPP_vyzva_480x300Domácí hospicová péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou pomáhá lidem v nejtěžších chvílích života, v období jeho závěru. Služba pomáhá pacientům a jejich blízkým, prožít co nejlépe poslední společné chvíle v domácím prostředí. Podporu a pomoc zajišťuje profesionální tým lékařů, psychologů, zdravotních sester, sociálních pracovníků a duchovních. Pracovní tým je připraven pomoci kdykoli, neboť zajišťujeme nepřetržitý provoz služby, a to nejen pacientům, ale také jejich blízkým, kteří o pacienta pečují. Pracovníci Domácí hospicové péče spolu s blízkými pečujícími osobami zvyšují kvalitu života pacienta v čase, který mu ještě zbývá dožít doma ve svém, zachovávají důstojnost pacienta, zmírňují jeho bolesti a strádání. Služba svým profesionálním a zároveň lidským způsobem, pomáhá pozůstalým vypořádat se a zvládnout úmrtí blízkého člověka.

Příspěvek nadace bude použit na částečné financování nákladů služby Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

„Děkujeme všem, kteří nám pomáháte umožnit těžce nemocným a umírajícím lidem důstojné dožití v domácím prostředí za podpory svých blízkých," vzkazuje Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Lenka Šustrová
koordinátorka propagace
Oblastní charita Žďár nad Sázavou

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.