Acerbi myslí na Ligu mistrů, o Scudettu se zatím nechce bavit

06.02.2020, 13:27
Aktuality
Juventus má letos v boji o italský titul hned dva konkurenty, na paty mu šlape Inter Milán a v těsném závěsu zůstává římské Lazio. Celek z hlavního města včera zaznamenal ztrátu, doma v dohrávce hostil Hellas Verona a za celý zápas nedokázal najít recept na defenzívu soupeře, nakonec se musel smířit s remízou 0:0...

"Podali jsme vynikající výkon, nastřelili brankovou konstrukci a jejich brankáře přinutili ke spoustě skvělých zákroků. Nastoupili jsme proti skvělé Veroně, silnému týmu a ten nás dostal do nesnází. Vypracovali jsme si řadu šancí a získali další bod. Nemůžete neustále jenom vyhrávat, i když jsme pochopitelně zklamaní. Znovu opakuji, získali jsme další bod na pátý tým tabulky a umazali jeden z manka na Inter," hodnotil obránce Francesco Acerbi.

Lazio mělo slabší začátek, od konce září ovšem neprohrálo a jeho série čítá již sedmnáct ligových utkání, z nichž hned ve třinácti případech bralo všechny body. V tabulce je třetí s jednobodovým mankem na druhý Inter, vedoucí Juventus má ještě o tři body více (54).

"Jsme ve hře a připraveni bojovat s těmi nejlepšími. Samozřejmě bychom se rádi kvalifikovali do Ligy mistrů, budeme hrát jenom jeden zápas týdně a v tom možná budeme mít menší výhodu," upozorňuje na fakt, že Lazio na rozdíl od Juventusu a Interu už vypadlo z Coppa Italia i evropských pohárů.

"Chceme dokázat velké věci bez toho, aniž bychom vyslovili slovo Scudetto. Pokud budeme takto hrát i nadále, tak zůstaneme na příčkách zaručujících Ligu mistrů a když budeme i šest nebo sedm kol před koncem v kontaktu se špičkou, určitě se o titul pokusíme. Víme, že můžeme dokázat velké věci a musíme pokračovat v započaté práci, to je důležité," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (20)

Přidat komentář
Pipo123

Titul je nereálna vec, Inzaghi celú zimu vravel že potrebuje útočníka a Tare mu nikoho nepriviedol, ten Giroud nás môže mrzieť, Caicedo už včera nevládal tak Inzaghi poslal do útoku Parola a tak to aj vyzeralo

Náskok 11 bodov je super, ale to môžu ešte ľahko stratiť, oproti konkurencie je tá šírka kádra slabá a začína sa to prejavovať

Reagovat
Pinturicchio

... ale Tare říkal

Reagovat
Pipo123

Tak on vravel že nechce zasahovať do fungujuceho teamu, čo má síce pravdu, základná jedenástka funguje výborne, v obrane je konečne niekoľko schopných hráčov, ale na lavičke nie je nikto do zálohy a útoku, Parolo už dva roky nemá čo robiť v Laziu, včera bol vidieť ten maras kedy tam Inzaghi nemal koho poslať smerom dopredu

Reagovat
Pinturicchio

Narážím na ten článek / rozhovor, ve které říká, že Lazio útočníka vlastně nepotřebuje a sháněli někoho jen kvůil zraněním. I kdyby všichni vydrželi zdraví, tak nějaká rotace je potřeba.

Reagovat
Zark

A co André Ander?? podle videi vypada schopne a vzhledove je to cely hernanes

Reagovat
Pipo123

Moc toho neodohral, já sa viac teším na Kiyineho, v minulej sezóne toho odohral hodne v drese Chieva, tento rok hosťuje v Salernitane kde sa mu veľmi darí, rovnako si veľa toho slubujem od Patryka Dziczeka, tiež hraje v Salernitane. Obaja by mohli dostať šancu už v budúcej sezóne,Dziczek ako backup za Leivu a Kiyine za SMS. Od Andersona čakám nejaké hosťovanie v Serii B nech sa rozohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JessePinkman

Co Adekanye?

Reagovat
lucius6

Na druhou stranu, možná je lepší mluvit o titulu a nedívat se za sebe jako v minulých sezonách, kdy to vždycky nakonec dopadlo tak, že jsme se naprosto psychicky rozsypali a spadli jsme na místo mimo Ligu mistrů. Ono je jasné, že ten titul nezískáme, ale podle mě není na škodu, když si trochu s touto vítěznou mentalitou budeme hrá. Teď to bylo hodně špatné proti Veroně, ale Juventus s nima taky dnes prohrál, my jsme v tom zápase navíc trefili 3 tyče. Šířka kádru nás určitě dostihne, ale přijde mi, že tohle je zatím pořád ta sezona, kde se štěstí častěji přiklání na naši stranu a to by ten deficit na lavičce mohlo trochu vyrovnat, navíc, už se pomalu blíží konec sezony, zatim žádná zranění, opravdu to podle mě letos vypadá všechno výjimečně dobře, tak proč trochu nesnít s tím, co kdyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Čekal jsem teda, že včera tu Veronu rozjebou (i když se Veroně daří), tak jsem se po čase podíval na SS a nic moc teda.

Reagovat
David143

Doufám, že Ligu mistrů udělají, bylo by příjemné po čase vidět v milionářské soutěži jiný tým než Neapol či AS

Reagovat
Recoba Inter

Hlavně AS už dávno není sympatickým klubem, je mi líto, ale s odchodem Tottiho a De Rossiho zmizely poslední špetky sympatii...to AS které jsem uznával strašně moc jako soupeře z let 2005-2010 je úplně v nenávratnu.

Reagovat
David143

Naprosto souhlasím

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Stannis Baratheon

taky souhlasím

Reagovat
Recoba Inter

Hm

Reagovat
Slavia10

Totti i De Rossi jednou skončit museli, za všechno může Pallota, ten zničil všechno v tom klubu, občas mám podezření, že tajně pracuje pro Lazio a AS musí sám nenávidět.

Reagovat
Recoba Inter

Jojo, agent Palotta...všichni ho mají jen rádi

Reagovat
ED91

Inter a Atalanta ti ako obmena nestačili? Lazio hrá v lige zaujímavý futbal, ale to ich reprezentovanie v európe...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele