Vidina dědictví byla lákavá, byla to ale jen záminka k podvodu. Muž přišel o více než milion
Ilustrační foto
Litoměřice

Libochovicko - Neznámý pachatel v období loňského roku oslovil prostřednictvím emailové komunikace v celosvětové síti internet muže z Libochovicka s tím, že po smrti jeho strýce se stal jediným údajným dědicem několika milionů USD.

Tato částka měla pocházet ze strýcova podnikání v zahraničí a finanční prostředky se mají nacházet v jedné z afrických bank. Neznámý podvodník ještě tuto historku podpořil zasláním falešných dokumentů, které měly sloužit k získání důvěry poškozeného v reálnost dědictví. Získání peněz z údajného dědictví však nebylo tak jednoduché a poškozený musel nejprve zaplatit různé administrativní a pojistné poplatky, které posílal opět do různých bank sídlících na africkém kontinentu. Případem se již nyní zabývají litoměřičtí kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Škoda byla vyčíslena na více než 1 milion korun a neznámému pachateli hrozí v případě dopadení až 8leté vězení.

"Výše uvedenou trestnou činnost páchají v rámci celého světa dobře organizované skupiny cizinců. Peníze zpravidla putují na střední východ či do jižních zemí a z účelově založených kont jsou přeposlány do bank třetího světa, kde už je nelze dohledat. Samotné šetření věci zpravidla naráží na absenci mezinárodních smluv o policejní spolupráci u zúčastněných států, případně nedohledatelnost místa a toku peněz odkud probíhala komunikace," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru