Princess Diaries se dočkají spin-offu

Princess Diaries se dočkají spin-offu

Série oznámení nových spin-offů slavných značek nebere konce, aktuálně se chystá nový snímek do rodící se franšízy Princess Diaries. Pojďme si krátce představit projekt, který naváže na romantické komedie s Anne Hathaway.

6 8
6.2.2020

V roce 2001 natočil největší expert na romantické komedie a autor hitů jako Pretty Woman a Runaway Bride Garry Marshall (1934–2016) snímek Princess Diaries, ve kterém si hlavní part střihla tehdy začínající hvězdička Anne Hathaway. Film se soustředil na osudy sanfranciské studentky Mii, jež jednoho dne zjistí, že je vnučkou královny Genovie v podání legendární Julie Andrews. Mia nejdříve roli princezny odmítá, ale podvolí se babiččinu přání a učí se o Genovii a roli princezny, ovšem pod podmínkou, že o svém osudu rozhodne sama.

Komedie, ve které se kromě ústřední herecké dvojice ukázali i Hector Elizondo, Mandy Moore a Caroline Goodall se divákům zalíbila a tři roky po její premiéře přichystal Marshall druhý díl s podtitulem Royal Engagement. V něm Mia řešila možnost sňatku s princem v podání Chrise Pinea, kterého ale ze zákulisí ovlivňoval jeho otec (John Rhys-Davies). Byť Marshall několikrát uvažoval i o pokračování, nakonec se ale věnoval jiným projektům. I když tento velikán romantických komedií zemřel, začíná nyní studio Walt Disney Pictures, jež drží genovijská práva, pracovat na spin-offu.

Mia se v prvním díle snažila naučit královskému životu. Foto: Walt Disney Pictures

Ten aktuálně sepisuje scenáristka Lorna Osunsanmi (All American), produkci pak zaštítí vedle Disneyho i společnost Martin Chase Productions, jež se pod vedením své šéfky Debry Martin Chase podílela už na originálních dvou filmech. Podle dostupných informací pak příběh částečně okopíruje schéma jedničky a zaměří se na osamělou dívku kdesi ve Státech, která zcela náhodou zjistí, že je Miinou sestrou. Díky tomu se vypraví do Genovie, aby zjistila, zda je tato informace pravdivá.

Snímek je plánován k uvedení na streamovací službě Disney+, přičemž pravděpodobně nedostane kino premiéru. Podobný osud dříve stihl například vánoční komedii Noelle s Annou Kendrick a novou live action verzi slavné pohádky Lady & Tramp. Na velice úspěšné platformě by se snímek mohl objevit v průběhu příštích dvou let.

Loňský vánoční snímek Noelle vyšel pouze na Disney+. Foto: Walt Disney Pictures

Vedle toho ale neustaly přípravy ani na regulérní trojce. Podle scénáře, který již dříve připravil nebožtík Garry Marshall, se tým několika dalších scenáristů pod vedením Giny Wendkos, spoluautorky jedničky, snaží sepsat nový příběh. Tento fakt potvrdila hlavní hvězda Anne Hathaway s tím, že by se spolu s Julie Andrews rády vrátily do ústředních rolí. Filmový návrat by mohl zaznamenat i Elizondo, jenž aktuálně září v seriálu Last Man Standing. Obě dvě hlavní hvězdy se kladně vyjádřily i k možné účasti ve spin-offu, oficiálně ale zatím ani jedna z nich nic nepodepsala.

Potřebuje romantická série Princess Diaries spin-off?



Diskuze /3

VictoriaF

(Upravila bych popis druhého dílu. Chris Pine nebyl princ (alespoň ne v pravém smyslu slova) a John Rhys-Davies nebyl jeho otec, nýbrž strýc :D )

Raději bych slyšela, že trojka opravdu bude a vrátí se i Pine.

6.2.2020 | 15:47:34
OliviaBenson.

taky bych raději pokračování s Anne a Chrisem, než nějaký spin-off

6.2.2020 | 21:42:47
anndy

spin-offů je poslední dobou nějak moc, taky bych radši viděla třetí díl s původním obsazením než nějakou napodobeninu

9.2.2020 | 22:16:22
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů