Finsko porazilo na úvod Švédských her Sbornou 3:0, všechny góly vstřelilo v prvních sedmi minutách

Hokejisté Finska vstoupili do Švédských her doma v Helsinkách výhrou nad Ruskem 3:0. Úřadující mistři světa vstřelili všechny branky už do sedmé minuty. Prosadili se Teemu Pulkkinen, Julius Nättinen a Julius Junttila. Ve svém třetím utkání v reprezentačním dresu udržel poprvé čisté konto Frans Tuohimaa.

Helsinky Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze semifinále mezi Ruskem a Finskem.

Souboj hokejistů Finska a Ruska (ilustrační foto) | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Jediným nováčkem v nominaci české hokejové reprezentace pro Švédské hry je karlovarský Flek

Číst článek

Rusové nastoupili s devíti debutanty, brankářem Timurem Biljalovem, obránci Alexandrem Romanovem, Danilou Galeňjukem a útočníky Kirillem Marčenkem, Ivanem Morozovem, Vasilijem Podkolzinem, Alexandrem Šarovem, Arťomem Galimovem a Ivanem Igumnovem. V týmu Suomi si odbyli premiéru útočníci Jere Innala, Matias Maccelli a Lauri Pajuniemi.

Domácí se ujali vedení již po 32 sekundách, kdy napřáhl za pravým kruhem Pulkkinen a překonal debutujícího Biljalova. V šesté minutě se dostal do úniku Nättinen a prostřelil gólmana Kazaně mezi betony. Za dalších 71 sekund tečoval střelu Vittasmäkiho Junttila a Biljalova vystřídal Samonov.

Sborná přečkala po polovině úvodní části oslabení při Svetlakovově trestu, ale před první pauzou ani po ní nevyužila přesilovky po vyloučeních Pulkkinena a Lehteräho. Stav se neměnil ani při dvou přesilovkách Finů během pobytu Děnisenka a Galimova na trestné lavici. Skóre se už nezměnilo ani v závěrečném dějství. Rusové se neprosadili ani ve dvou početních výhodách, Finové hráli ještě jednu.

Švédské hokejové hry v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour:

Finsko - Rusko 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Pulkkinen, 6. Julius Nättinen (Koivisto), 7. Junttila (Vittasmäki, Karjalainen). Rozhodčí: Hradil, Hodek (oba ČR) - Sormunen, Nikulainen (oba Fin.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 6230.

Sestavy:

Finsko: Tuohimaa - Koivisto, Melart, Eronen, Vittasmäki, J. Honka, Parikka, Nikkilä, Seppälä - Pulkkinen, Lehterä, Julius Nättinen - Karjalainen, Ruotsalainen, Junttila - Macceli, Tyrväinen, J. Sallinen - Mustonen, J. Lajunen, Innala - Pajuniemi. Trenér: Jukka Jalonen.

Rusko: Biljalov (7. Samonov) - Mironov, Dronov, Galeňjuk, Rafikov, Kiselevič, Romanov, Ljamkin, Sergejev - Zernov, Švec-Rogovoj, Golyšev - Marčenko, I. Morozov, Podkolzin - Šarov, Svetlakov, Mamin - Děnisenko, Galimov, Kajumov - Igumnov. Trenér: Alexej Kudašov.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme