zvláštní poděkování
Quantcom.cz

Fantasy muzikál Ráj na Hudební scéně

Ráj (vizuál MdB)

autor: archiv divadla   

zvětšit obrázek

Existuje jedna nádherná myšlenka, která uvádí, že jedinou možností, jak se domluvit s bytostmi, které nás navštíví z vesmíru, bude hudba. Úžasná představa… Volně na sebe navazující trilogie hudebního skladatele Zdenka Merty a libretisty a režiséra Stanislava Moši, obnášející tři díly – Peklo, Očistec a Ráj, bude završena příběhem z blízké budoucnosti. Premiéra 8. února 2020 od 19:00 hod na Hudební scéně MdB. Oba autoři (kromě muzikálové féerie Sny svatojánských nocí) stavěli vždy na svých originálních příbězích, které měly za hlavní téma v různých podobách nejmocnější lidský fenomén - lásku.

A nebude tomu jinak ani v tomto strhujícím příběhu velké lásky, v němž náš svět ovládnou dva nelidské fenomény – novodobé technologie a záhadná mimozemská civilizace, která se v našem světě orientuje pouze za pomoci námi vytvořené umělé inteligence – tedy počítačů.
Hlavní lidskou postavou příběhu, který se odehrává čtyřicet let poté, co na naší zemi došlo k záhadné katastrofě a lidstvo se ve svém vývoji ocitlo celá staletí zpět, je Ruden, zestárlý muž, kdysi brilantní klavírní virtuóz, který se potkává s chlapcem, jenž v troskách města náhodou objeví funkční klavír. Chlapec, nesoucí jméno Malej, se do toho záhadného nástroje zamiluje a s nadšením i s velkou Rudenovou pomocí se jej v průběhu svého dospívání naučí ovládat. A není mezi mladými sám, kdo svůj talent zúročí v umění, jež nás lidi od nepaměti fascinuje. Malej je uhranut krásou a uměním mladinké tanečnice Oré. Jejich láska je však ve světě, zničeném roboty a čím dál víc ovládaném mimozemskou civilizací, téměř nemožná. Avšak… ale to už bychom z původního příběhu prozradili více, než by bylo vhodné.

Režisér Stanislav Moša oslovil ke spolupráci svůj osvědčený tým. Příběh se odehrává v abstraktní scéně Christopha Weyerse a v kostýmech Andrey Kučerové. Autory hudebního nastudování jsou Dan Kalousek a Josef Javora, o hudební aranžmá se vedle Zdenka Merty postaral Daniel Kyzlink, choreografie vytvořil Michal Matěj.
V roli Fénixe Rudena se můžete těšit na Ladislava Koláře nebo Stanislava Slováka, jeho žáka Maleje hrají Lukáš Janota nebo Kristian Pekar a jeho dívkou Oré budou Kristýna Daňhelová nebo Viktória Matušovová. Postavu Vypravěčky/Vědmy hrají Zora Jandová nebo Ivana Vaňková. V dalších rolích se můžete těšit na Lucii Bergerovou, Marca Salvadoriho, Dušana Vitázka, Dagmar Křížovou a mnohé další.
Termíny + vstupenky na www.mdb.cz.

3.2.2020 18:02:36 Redakce | rubrika - Muzikály

Časopis 17 - rubriky

Archiv čísel

reklama

Asociace profesionálních divadel České republiky

Články v rubrice - Muzikály

HDK uvádí muzikálovou pohádku Zlatovláska

Zlatovláska (Hudební divadlo Karlín)

Hudební divadlo Karlín uvádí muzikálovou pohádku Zlatovláska režii v Filipa Renče. Na jevišti Malé scény HDK z ...celý článek



Časopis 17 - sekce

DIVADLO

Štíři z února na jevišti Studia DVA

Miroslav Krobot a Marika Šoposká (Štíři z února)

Autorský divadelní projekt Miroslava Krobota a Mariky Šoposké představilo divadlo Studio DVA poprvé divákům v celý článek

další články...

LITERATURA/UMĚNÍ

Oceněné drama Píseň jmen

Píseň jmen

Píseň jmen
Tim Roth a Clive Owen jako přátelé, do jejichž dětství vstoupila druhá světová válka. Oceněné ka celý článek

další články...