Favorit Paire v Indii selhal. Ital Marcora si proti němu připsal životní skalp

6. 2. 2020, 22:43
Aktuality 2
ATP PUNÉ - Benoit Paire byl velkým favoritem celého turnaje, v indickém Puné ale nezvládl hned svůj úvodní zápas. Francouzský tenista prohrál s třicetiletý Italem Robertem Marcorou, který si proti světové devatenáctce připsal premiérový skalp hráče Top 50 a postup do čtvrtfinále.
Roberto Marcora

19. hráč světa Benoit Paire byl jediným tenistou Top 60 ve startovním poli turnaje ATP 250 v indickém Puné. Roli velkého papírového favorita ale nepotvrdil, nezvládl dokonce hned svůj úvodní zápas.

Třicetiletý Francouz, který si v lednu zahrál finále v Aucklandu, v prvních deseti zápasech sezony získal vždy alespoň jeden set a všechny tři porážky utrpěl až v tie-breaku rozhodující sady, dnes prohrál 4-6 4-6 s italským kvalifikantem Robertem Marcorou.

Třicetiletý Ital Marcora v Indii startuje teprve podruhé v kariéře v hlavní soutěži turnaje ATP a poté, co si v úterý proti Lukáši Rosolovi připsal premiérový postup do 2. kola, dnes zaznamenal i životní skalp.

Hráče Top 100 totiž Marcora porazil teprve podruhé. Poprvé se mu to povedlo loni v dubnu na challengeru v Sophia Antipolisu rovněž proti Pairemu, tehdy 69. hráči světa.

Italskému tenistovi patří ve světovém žebříčku 174. místo a jeho maximum je jen o tři příčky lepší. Díky úspěchu v Puné má zajištěno jeho překonání.

Ve čtvrtfinále se Marcora, který ve čtyřech zápasech v Indii neztratil ještě ani set, utká s Jamesem Duckworthem. Šestý nasazený Australan dnes udolal po odvrácení mečbolu a téměř tříhodinové bitvě 6-7 7-6 6-3 Japonce Tara Daniela.

Paes se rozloučil s domácím publikem
Leander Paes má za sebou poslední turnaj před domácím publikem. V Puné 46letý indický deblista společně s Australanem Matthewem Ebdenem skončili ve čtvrtfinále, v němž prohráli snadno 2-6 1-6 s indickou dvojicí Raja/Ramanathan.

Bývalý nejlepší deblista světa Paes, který letos startuje už jen na vybraných turnajích kvůli rozlučce s kariérou, na podniku ATP v Indii triumfoval v letech 1997, 1998, 1999, 2002, 2011 a 2012, kdy se hrálo ještě v Čennaí.

• ATP 250 PUNÉ •
Indie, tv. povrch, dolarů
čtvrteční výsledky (06. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Marcora (It.) - Paire (1-Fr.) 6-4 6-4
Kwon Sun-u (4-Korea) - Gunnesvaran (Indie) 6-3 7-6(5)
Duckworth (6-Austr.) - Daniel (Jap.) 6-7(4) 7-6(6) 6-3
Gerasimov (8-Běl.) - Milojevič (Srb.) 2-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paire si zase vsadil sám na sebe. Že už mu to není trapné.
Reagovat
Mantra
teď se ukazuje kvalita přemožitele našeho Rosůlka :-D :-D že se Párek nestydí, i když on je takovej vrtkavej pořád vlastně :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist