Herec, model i byznysmen Ashton Kutcher se do paměti diváků zapsal rolí ve filmu Hele vole, kde mám káru či postavou Waldena Schmidta v seriálu Dva a půl chlapa, kde vystřídal Charlieho Sheena. V mládí to bylo pěkné kvítko, dnes je však otcem dvou dětí a úspěšným investorem, který vložil peníze například do společnosti Skype či Airbnb.

Ačkoliv zní „Kutcher“ anglicky, pochází z českého příjmení Kučera, jehož nositelem byl i Ashtonův předek. Kromě české koluje v žilách známého herce i irská a německá krev.

Hezounek Christopher Ashton Kutcher, který se narodil 7. února 1978 ve státě Iowa, pochází z dvojčat. Jeho bratr Michael však hned od dětství příliš štěstí neměl. Narodil se s mozkovou obrnou a jako malému klukovi mu bylo transplantováno srdce. Jeho pouto s bratrem bylo velmi silné, ten mu dokonce chtěl věnovat vlastní srdce. Kromě Michaela má Ashton ještě starší sestru Taushu. 

Už za studií byl Ashton pěkný rošťák. Spolu se svým bratrancem se vloupali do školy, aby tam ukradli peníze. Bohužel pro ně byli zadrženi. Ashton byl vyhozen ze školy, dostal tříletou podmínku a navrch k tomu 180 hodin komunitních prací.

V roce 1996 nastoupil na University of Iowa, kde začal se studiem biochemické inženýrství, ale ani tam to nebylo růžové. Kvůli rušení nočního klidu, který zapříčinily jeho časté večírky, byl vyhozen z koleje.

Manželství s Demi

Jeho život změnila účast v modelingové soutěži IMTA v roce 1998. Krasavec získal první místo a podepsal smlouvu s modelingovou agenturou, díky níž se dostal do New Yorku, kde se objevil v reklamách pro Calvina Kleina. Nakonec jeho kroky vedly do Los Angeles, kde se věnoval herectví.

Ačkoliv byl herec u teenagerů populární, filmoví kritici jejich nadšení ne vždy sdíleli. Ashton byl několikrát za svou kariéru nominován a někdy i odměněn Zlatou malinou. Kromě herectví si ho lidé pamatují i díky jeho několikaletému manželství s herečkou Demi Moore, které se rozpadlo v roce 2013. Dlouho však herec netruchlil. O několik měsíců později začal chodit s kolegyní Milou Kunis, se kterou má syna Dmitri Portwooda a dceru Wyatt Isabelle. 

Top pět filmů a seriálů s Ashtonem Kutcherem:

  • Osudový dotek
  • Hlavně nezávazně
  • Záchranáři
  • Ranč
  • Hádej kdo?

Foto:ČTK/ABACA/Lionel Hahn