Hlavní obsah

Totální úlet! Svěřenec českého trenéra vypálil pukem po rozhodčím a trefil ho do obličeje

Berlín/Praha

Těžko říct, jestli šlo jen o momentální zkrat, nebo má prostě dlouhodobě potíže se ovládnout. Devětadvacetiletý hokejový obránce německého Mannheimu Thomas Larkin každopádně v utkání tamější nejvyšší soutěže na ledě Bremerhavenu pořádně přestřelil. A nebylo to poprvé v kariéře...

Foto: Sport.cz

Hokejový obránce Mannheimu Thomas Larkin.

Článek

Do konce druhé třetiny zbývalo jen několik vteřin, když se rodák z Londýna, který má i americký a italský pas a Squadru Azzurru reprezentoval i na třech světových šampionátech elitní kategorie, se snažil zachytit vyhozený kotouč z obranného pásma domácích.

Larkin už to však nestihl před modrou čárou, takže sudí odpískali ofsajd. Jenže pak přišla reakce, kterou nemohl vůbec nikdo čekat. Svěřenec českého trenéra Pavla Grosse vypálil puk po hlavním rozhodčím Marianu Rohatschovi, kterého trefil do obličeje.

Rohatsch se v bolestech svíjel na ledové ploše, za pomoci kolegů zamířil do kabiny a do utkání už se nevrátil. Zbytek duelu tak museli odřídit jen tři muži v pruhovaném.

Incidentem beka, kterého si v roce 2009 vybral v pátém kole draftu Columbus (NHL si ale nakonec nikdy nezahrál), se zabývala i disciplinární komise německé soutěže DEL. Larkinovi nepodmíněně zastavila činnost na devět soutěžních utkání. Při vynesení trestu vzala v potaz, že hráč se za své jednání omluvil.

Není to poprvé, kdy se Larkin předvedl v negativním světle. V listopadu 2017 neunesl vyřazení Mannheimu v osmifinále Ligy mistrů od švédského Brynäs. V samém závěru odvetného duelu bezohledným zákrokem loktem zasáhl do hlavy Daniela Pailleho, kterému přivodil otřes mozku. Larkina tehdy disciplinárka potrestala stopkou na čtyři zápasy.

Brutální faul v Lize mistrů

Paille, vítěz Stanley Cupu s Bostonem z roku 2011, se s následky otřesu mozku potýkal několik měsíců. K hokeji se sice ještě zkusil vrátit, necelý rok od osudného zákroku byl ale nucen kariéru ukončit.

Reklama

Související témata: