Vettel touží po návratu do Red Bullu, ale Red Bull řekl ne

Se zajímavým prohlášením přišel poradce Red Bullu Helmut Marko. I když ne vždy bývají jeho výroky úplně relevantní, na druhé straně, jak se říká, je na každém šprochu pravdy trochu. Podle Marka se Sebastian Vettel pro rok 2021 snaží o návrat do týmu nápojového giganta.

Štítky: Helmut Marko Red Bull Sebastian Vettel Zveřejněno 7. 02 2020 — Lukáš Štěrovský

Smysl by to dávalo. Vettel se loňský rok trápil, navíc se zdá, že otěže u Ferrari přebírá mladší a dravější Charles Leclerc. „Sebastian chtěl vědět, zda je možný návrat v roce 2021,“ tvrdí Helmut Marko. Však u Red Bullu získal Němec čtyři tituly mistra světa, byl jasnou týmovou jedničkou, což na něj mělo pozitivní vliv.

Jenže teď narazil…

„Něco takového pro nás není možné. Jako čtyřnásobný šampion má určité finanční požadavky. My máme dlouholetý kontrakt s Maxem Verstappenem, což není zrovna levné. Takže si nemůžeme dovolit druhého takto nákladného jezdce,“ přiznává Marko.

Navíc i přidává názor, kam by Vettel mohl zamířit, pokud by nepokračoval u Ferrari. „Byl by zajímavou volbou pro Mercedes. Je to Němec, ale je otázkou, zda jsou Toto Wolff a Lewis Hamilton otevřeni jeho příchodu. Jsem si jistý, že pořád může podávat dobré výkony, pokud mu sedne vůz. Letos prostě bude muset jezdit dobře. Pokud porazí Leclerka, Ferrari rovněž bude muset vše přehodnotit.“

Diskuse k článku

Napsat komentář