Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    „Škemrala o pomoc a teď se nám směje?!“ Lidé se pustili do Pekařové, která utíkala z Číny

    Kateřina Pekařová dostala pro svou dceru vízum díky premiérovi Andreji Babišovi. | foto: Autor: Instagram/KateřinaPekařová

    Ačkoliv na svém Instagramu Kateřina Pekařová ještě před pár dny psala srdceryvné vzkazy o tom, jak nemůže odletět z Číny se svou dvouměsíční dcerou Malvínou, nyní Čechy kritizuje, že podlehli hysterii. Svůj příběh popularizovala a prosila, aby jej lidé mezi sebou sdíleli. Výsledek byl takový, že mladé matce pomohla česká vláda v čele s premiérem Andrejem Babišem a potřebná víza Pekařová nakonec obdržela. Žádná pokora a pochopení k lidem, kteří mají z nemoci strach, se ovšem v podání blogerky, jejíž partner v Číně pracuje, nekonají.

    Prosba o pomoc mladé Češky a její zkušenosti z Číny zaujaly spoustu lidí, díky tomu blogerce Kateřině Pekařové přibyly na Instagramu tisíce sledujících. Lidé se jí logicky ptají na její zkušenosti a také na nemoc, o které čtou každý den v médiích. Místo trpělivého vysvětlování se však dočkali útoků ze strany matky dvouměsíční Malvíny.

    Lidé nejčastěji vytýkají, že není Pekařová v karanténě, do níž byli umístěni další Češi, kteří se nedávno vrátili vládním speciálem z Číny.

    „Chápu všechny komentáře i ty lidi, kteří si myslí, že byste měla být v karanténě jako ostatní. Nemyslím si, že je to jen hysterie. Všem přece stejně, ne? Předpokládám, že cestu jste si hradili sami,“ napsala mladé matce na Instagramu Jana Hofy.

    Jenže Pekařová si zřejmě neuvědomuje, že ne všem se dostane zvláštního zacházení a expresní vydaní víza dostala především díky obrovskému zájmu veřejnosti, tedy právě těch lidí, kteří jí na profil píší.

    „Jak to myslíte? Jistěže jsme si to hradili sami. Typická česká závistivá povaha,“ pustila se do lidí na svém profilu blogerka, která má problémy nejen s českou povahou, ale veřejně nadává i na tu čínskou.

    Proměna dvojnásobné matky přitom proběhla nesmírně rychle. „My teď musíme jen čekat, co bude, držte nám palce, a jestli můžete, prosím vás moc, sdílejte,“ prosila ještě o víkendu.

    Teď už je ovšem otrávená z dotazů, které jí lidé posílají. „Nemám žádnou povinnost lidi uklidňovat. (...)  Promiňte, ale opravdu nemám žádnou odpovědnost za lidi, co mě sledují,“ vzkazuje Pekařová lidem, ale přitom ještě před pár dny se radovala, že je Instagram moc silné médium, díky němuž „se vše dostalo velmi rychle na ta správná místa“.

    „Celou dobu ti v Číně kvůli tomu viru teklo do bot, že sis musela vyškemrat rychlý odlet, a teď jsi vysmátá?“ ptá se další člověk na profilu blogerky, kterou už sleduje téměř 12 tisíc lidí.

    Kateřina Pekařová dostala pro svou dceru vízum díky premiérovi Andreji Babišovi.

    „Moc dobře jsi si vědoma, co je ten vir za průser, jinak bys neškemrala u vlády o rychlý odlet, a nakazit nás ti nevadí?“ zaznělo v dalším příspěvku.

    Kateřina Pekařová mezitím lidem vzkázala, že je klidně začne blokovat, protože ji jejich názory nezajímají. V letadle se pak vyfotila s kloboučkem letušek společnosti Emirates, která patří mezi nejluxusnější linky a i obyčejná cesta „v dobytčáku“ není finančně pro každého.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:43 sobota 6. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      266
    • Tvl
      46
    • Haha
      35
    • Super
      29
    • Cože
      29
    • Sladký
      29
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...