7. února 2020 • 16:31

Veselý odvrátil mečboly a vybojoval postup. V Puné je už v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý se po roce a půl probojoval do semifinále turnaje ATP. Ve čtvrtfinále v Puné odvrátil dva mečboly a Ilju Ivašku z Běloruska zdolal za více než dvě a půl hodiny 2:6, 6:1, 7:6. O třetí účast ve finále v kariéře a první po téměř pěti letech se Veselý utká s druhým nasazeným Ričardasem Berankisem z Litvy.



Veselý si v Indii zahrál čtvrtfinále na elitním okruhu poprvé po deseti měsících. Ivaška, jenž v žebříčku ATP figuruje na 152. místě, zhruba o 50 míst níž než Veselý, získal hladce první set. Ve druhé sadě ale na kurtu dominoval šestadvacetiletý český reprezentant a vynutil si rozhodující sadu.

Ve třetím dějství nedokázal Veselý využít ani jeden ze tří brejkbolů, sám soupeři žádnou šanci nenabídl a musel se hrát tie-break. V něm se jako první dostal k mečbolu Ivaška, za stavu 6:5 ho ale nevyužil a další tři šance pak měl Veselý. Ani on neuspěl a při skóre 10:9 musel odvracet další mečbol. Sám pak uspěl až na pátý pokus a zkrácenou hru získal poměrem 13:11.

Semifinále na okruhu ATP si Veselý zahrál naposledy v červnu 2018 na trávě v turecké Antalyi a nynější úspěšné tažení by ho v příštím týdnu mělo poprvé od května loňského roku vrátit do první stovky žebříčku. O postup do finále se v Puné utká s vítězem duelu mezi druhým nasazeným Ričardasem Barankisem z Litvy a turnajovou pětkou Juičim Sugitou z Japonska.

Tenisový turnaj mužů v Puné v Indii (tvrdý povrch, dotace 610.010 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Veselý (ČR)
- Ivaška (Běl.) 2:6, 6:1, 7:6 (13:11),
Berankis (2-Lit.) - Sugita (5-Jap.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud