Existenciální pocit vlastní konečnosti

Zivotabeh
Lukáš Csicsely se rozhodl svým románem oslovit jak dětské, tak i dospělé čtenáře. Vypráví tragikomický příběh hlavního hrdiny prostřednictvím textu i ilustrací. Lidský život je plný radosti, ale zároveň i překážek a konečnosti.

Tragikomický veršovaný příběh inspirovaný kramářskými písněmi s dětskou hravostí líčí tíhu a zádrhele lidského života. Kniha, ze které je cítit kreativní uvolněnost a radost, vypráví hořké „curriculum vitae“ hromotluka Oty. Text je úzce propojený s ilustracemi.
V Životaběhu je uložený existenciální pocit – ono první uvědomění si vlastní konečnosti, které zakusí dítě u počítače při hraní hopsaček, jako je Super Mario nebo Prince of Persia, jejichž postavy jdou, jdou, jdou a nakonec stejně někam spadnou.
Kniha je určena dětem i dospělým.

O edici

Titul je zároveň součástí Edice Políčko – pro děti, která se se zaměřuje na chytré knížky pro děti i hravé dospělé, bohatě ilustrované, s důrazem na kvalitní grafické i knihařské zpracování.

Životaběh

Autor: Lukáš Csicsely
Ilustrace: David Dolenský 

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 150×195 mm
ISBN: 978-80-88268-29-1
Doporučená cena: 222 Kč

 

Knihu Životaběh vydalo nakladatelství 65. pole.

O autorovi

Lukáš Csicsely pochází ze Zlivi u Českých Budějovic, v Praze vystudoval Estetiku a Filmovou vědu na FF UK a scenáristiku na FAMU. Učí tu na střední škole a podílí se na různých scénářích – k filmům, seriálům, rádiovým nebo ilustrovaným knihám. V Revolver Revue debutoval komickou novelou Svátek vyprávějící o floutkovi, který jede sám na filmový festival a sám se tam pokouší slavit. V povídce Předvečer svatého Mikuláše, vydané u Meanderu, nabývá slavnostní tematika podobu každoročního maloměstského rituálu plného masek, sněhu, dětí a petard, který se pro malého Petra stává rituálem iniciačním.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Zaznamenalo mimořádný úspěch s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla, která daleko překročila hranici svého žánru, dočkala se zahraničních ocenění, divadelního zpracování a byla přeložena do 16 jazyků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivotaběh

Csicsely, Lukáš

65. pole, 2019

Napsat komentář