Oscar 2020: Nejlepší filmová skladba roku? Vyhrát může Elton John i hit z Ledového království

Vydáno 08.02.2020 | autor: redakce

Už v noci z 9. na 10. února poznáme vítěze letošních Oscarů. Mezi ostře sledované patří také kategorie Nejlepší filmová píseň. Loni ji ovládli Lady Gaga a Bradley Cooper za skladbu Shallow z kasovního trháku Zrodila se hvězda. Kdo zvítězí letos? 

Oscar 2020: Nejlepší filmová skladba roku? Vyhrát může Elton John i hit z Ledového království Oscar 2020: Nejlepší filmová skladba roku? Vyhrát může Elton John i hit z Ledového království


RANDY NEWMAN - I CAN'T LET YOU THROW YOURSELF AWAY (TOY STORY 4) 

Další pokračování Příběhu hraček vydělalo vůbec nejvíce peněz z celé série. Pro Disney to byl již pátý film s miliardovým příjmem v loňském roce. I díky němu mohl ikonický myšák slavit (nejen) komerčně vydatný rok. 

Bohemian Rhapsody má čtyři Oscary, Rami Malek vyhrál za roli Mercuryho. Nejlepší píseň nahrála Lady Gaga

Slavit možná bude i klavírista a skladatel Randy Newman, který stojí za ústřední písní. Hudebník se může pochlubit už třemi cenami Emmy, a dokonce sedmi Grammy. Přidá k nim i Oscara?

 

ELTON JOHN, BERNIE TAUPIN - (I'M GONNA) LOVE ME AGAIN (ROCKETMAN)

Elton John k filmu o divokých začátcích své kariéry složil novou skladbu, která v něm zní vedle známých hitů. Napsal ji společně s textařem Bernie Taupinem. Právě jejich setkání stálo za Eltonovou cestou ke slávě a je jedním ze zásadních momentů snímku. 

LIVE: Elton John se v Praze navždy rozloučil jako pravá legenda

Zlatá soška za nejlepší filmovou píseň by rozhodně představovala působivou tečku za tímhle dojemným příběhem. 

 

KRISTEN ANDERSON-LOPEZ, ROBERT LOPEZ - INTO THE UNKOWN (LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II) 

Píseň Let It Go z prvního Ledového království si sošku za Nejlepší filmovou píseň odnesla. Zopakuje úspěch titulní song k dvojce, který nazpívaly Indina Menzel a Aurora?

LIVE: Diblíkovská Aurora do Prahy přivezla novou desku i notnou dávku emocí

Právě působivá hudba bývá obecně považována za jeden z mnoha důvodů, proč se Ledové království těší takové oblibě nejen u dětí, ale i jejich rodičů.

 

JOSHUAH BRIAN CAMBELL, CYNTHIA ERIVO - STAND UP (HARRIET) 

Obsazení Cytnhii Erivo do hlavní role bojovnice za zrušení otrokářství Harriet Tubman vyvolalo vlnu nevole - podle některých měla postavu ztvárnit americká herečka. Erivo však nakonec všem dokázala, že roli dostala právem. Za svůj výkon si vysloužila nominaci na Nejlepší herečku v hlavní roli. Navíc fenomenálně nazpívala titulní píseň. Má tak šanci ovládnout hned dvě kategorie. 

 

DIANE WARREN - I'M STANDING WITH YOU (ZLOM)

Věhlasná skladatelka Diane Warren napsala píseň, která svou nominací dostala jinak nepříliš známý snímek do povědomí širší veřejnosti. Film Zlom zpracovává divácky nepříliš vděčnou látku - křesťanské drama inspirované skutečnou událostí. Ovšem skladba od Warren a její interpretace herečkou Chrissy Metz nepochybně patří mezi jeho vrcholy. 

Kdo si zlatou sošku v kategorii Nejlepší filmová píseň letos odnese podle vás?

Text: Marek Blažíček

Témata: Oscar, film, Elton John, Aurora

zavřít