Koulař Staněk vyhrál mítink v polské Toruni. Za letošním maximem zaostal o pouhé dva centimetry

Koulař Tomáš Staněk zvítězil na mítinku World Indoor Tour v polské Toruni druhým nejlepším halovým výkonem v kariéře 21,86 metru. Za letošním maximem Poláka Konrada Bukowieckého zaostal jen o dva centimetry. Dál vrhl Staněk v hale pouze před dvěma lety v Düsseldorfu, kde vytvořil český rekord 22,17 metru.

Toruň (Polsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koulař Tomáš Staněk

Koulař Tomáš Staněk | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ACS Dukla

Letošní maximum si Staněk vylepšil o 63 centimetrů. Svěřenec trenéra Petra Stehlíka z pražské Dukly si spravil chuť po středečním mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě, kde se musel spokojit se čtvrtým místem a výkonem 20,92 m.

Je vidět, že naše atletika jde trochu do kopru, hodnotí koulař Staněk mistrovství světa

Číst článek

Právě v Ostravě se dostal do čela letošních tabulek Bukowiecki, kterému pro změnu nevyšel jeho domácí závod. V Toruni skončil šestý za 20,39.

Staněk předvedl výbornou sérii. Začal dvěma pokusy těsně pod 21 metrů a prohrával s domácím Michalem Haratykem, který vstoupil do soutěže výkonem 21,50. Ve třetí sérii český reprezentant předvedl vítězný hod, pak si připsal ještě dva pokusy dlouhé 21,23 a 21,47 metru. Haratyk skončil druhý, třetí místo obsadil Chorvat Filip Mihaljevič výkonem 21,42.

Běh žen na 1500 metrů vyhrála Etiopanka Gudaf Tsegayová v sedmém čase historie 4:00,09 minuty před krajankou Lemlem Hailuovou. Osmnáctiletá Hailuová sebrala vítězce juniorský světový rekord. Čtyři roky starý výkon Tsegayové z Glasgow překonala časem 4:01,79 o dvě setiny. České mílařky Kristiina Mäki a Simona Vrzalová se seřadily na sedmé a osmé příčce.

Čtvrtkařka Lada Vondrová skončila pátá časem 52,41 sekundy, když obsadila druhé místo v druhém běhu. Závod vyhrála domácí favoritka Justyna Šwietá-Erseticová, která v prvním běhu vylepšila svůj polský rekord na 51,37.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme