Pospisil v Montpellier vyřadil Goffina. O první titul si zahraje s Monfilsem

8. 2. 2020, 22:03
Aktuality 3
ATP MONTPELLIER - Vasek Pospisil v Montpellier zdolal druhého nasazeného Belgičana Davida Goffina, přestože soupeř podával na vítězství, a podruhé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O premiérový titul si 29letý Kanaďan zahraje s domácí nasazenou jedničkou Gaëlem Monfilsem, s nímž v pěti duelech neuhrál ještě ani set.
Vasek Pospisil (© Open Sud de France)

Vasek Pospisil má na kontě pár skalpů hráčů Top 10, jednou dokonce porazil světovou jedničku Andyho Murrayho. Ve světovém žebříčku byl na 25. místě.

Jenže kariéru kanadského tenisty, jenž má díky rodičům české kořeny, často komplikovaly zdravotní problémy. Naposledy to byla bolavá záda, s nimiž musel před rokem na operaci.

Téměř tři čtvrt roku nehrál, v žebříčku se propadl do třetí světové stovky. Na kurty se vrátil loni v červenci, ale celé léto se mu nedařilo. Až na podzim se dostal do 3. kola Masters v Šanghaji, v Americe vyhrál dva challengery adařilo se mu i na finálovém turnaji Davisova poháru.

O formu má i v úvodu sezony 2020. Skvělé výkony devětadvacetiletý Pospisil předvádí především tento týden v hale v Montpellier, kde útočí na životní úspěch. 

Pospisil vyřadil Slovince Aljaže Bedeneho, krajana Denise Shapovalova, vzdal mu domácí Richard Gasquet a v dnešním semifinále zdolal i světovou desítku Davida Goffina. Kanaďan zvítězil 6-3 1-6 7-5, byť Belgičan ve třetím setu podával za stavu 5-4 na vítězství.

Pospisil tak postoupil teprve podruhé v kariéře do finále turnaje ATP. To první v roce 2014 ve Washingtonu prohrál s tehdejší světovou sedmičkou krajanem Milosem Ronicem, zítra bude mít na zisk titul pokus číslo proti světové devítce Gaëlu Monfilsovi.

Monfils bude papírovým favoritem, neboť ve vzájemné bilanci vede 5-0 a nikdy neztratil ani set. Bude mít podporu publika na kurtu, na kterém si finále zahraje už počtvrté a na kterém v letech 2010 a 2014 slavil triumfy. 

Třiatřicetiletý Monfils dnes porazil 7-6 6-2 Srba Filipa Krajinoviče a postoupil do jubilejního 30. finále, v nichž má mizernou bilanci 8-21. Minimálně jedno finále si francouzský tenista zahraje už šestnáctou sezonu po sobě.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 606.350 eur
sobotní výsledky (08. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Monfils (1-Fr.) - Krajinovič (7-Srb.) 7-6(4) 6-2
Pospisil (Kan.) - Goffin (2-Belg.) 6-3 1-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
Vasek je jak znovuzrozený, hraje opravdu skvěle. Na titul jsem tipoval někoho z dvojice Monf-Gasquet, ale teď nevím nevím... Venca na to určitě má, jestli zopakuje včerejší výkon. Každopádně čekám atraktivní tenis.
Reagovat
horska.kraslice
Tak nejen Veselý, i Pospisil se "zbláznil". :-)))
Reagovat
Elip13
Tak jemu ty haly ocividne sedi. Po zraneni se dal dohromady. Uz loni na Davis Cupu vypadal suprove. Myslim, ze je otazka nez zase bude v top30. On na to ma, jen ty zraneni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist