InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevští florbalisté mohou dál snít o celostátní divizi

MILEVSKO – Jednu výhru i porážku si připsali florbalisté FBC Došwich Milevsko v sobotním kole Regionální ligy mužů. Na úvod hracího dne si Milevšťáci pomýšlející na postup do celostátní divize připsali povinné vítězství s posledním Lišovem, o kterém rozhodli zejména v prostřední třetině – 7:3. Následný šlágr o první místo se Soběslaví pak nabídl gólové hody. V první třetině daly oba týmy po dvou brankách a ve druhé dokonce po čtyřech, takže se šlo do posledního dějství za nerozhodného stavu 6:6. Hned v 15. vteřině třetí třetiny se Milevsko ujalo druhým gólem Pavla Procházky vedení, ale soběslavský Banes Florbal se nevzdal a třemi góly v rozmezí dvou minut a sedmi vteřin rozhodl – 7:9. O závěrečný nápor či dokonce power play se domácí připravili svou vlastní nedisciplinovaností, když v poslední pětiminutovce dostali dva dvouminutové tresty.

FBC Došwich Milevsko – TJ Sokol Lišov 7:3 (1:1, 3:0, 3:2). Branky: Černý 2, Staněk 2, Volf, Procházka, Stráňka.

FBC Došwich Milevsko – Banes Florbal Soběslav 7:9 (2:2, 4:4, 1:3). Branky: Procházka 2, Bečka, Staněk, Stráňka, Volf, Černý.

Sestava Milevska: Křepelka, Kahoun – Volf, Süsmilich, Bečka, Mrzena, Stráňka, Dvořák, J. Hrůza, M. Hrůza, Staněk, Černý, Procházka, P. Plocha.

Na první místo se posunul aktuálně Chýnov a Milevsko je o bod druhé, třetí příčku drží Soběslav opět s odstupem jednoho bodu. Až na poslední Lišov je tabulka velmi vyrovnaná, navíc nemá hned několik týmů odehránu kompletní porci zápasů. Postup do divize je však stále otevřený, protože do nadstavby o postup půjde pět týmů – dva týmy z této jihočeské skupiny, dva ze skupiny na Vysočině a lepší ze třetích týmů obou tabulek. Do nadstavby navíc mohou jít jen týmy, které už splňují podmínky pro divizi týkající se třeba dostatečné mládežnické základny. Některá béčka z „regionálky" zase na divizi nemohou pomýšlet, protože v ní mají svůj A tým, a další kluby o celostátní soutěž ani nestojí. Šance Milevska je tak stále hodně vysoká. Následná pětice se pak utká systémem každý s každým o dvě postupová místa do divize.

Více informací přineseme ve středečních Milevských novinách. Trenér Jaromír Hrůza podrobně popíše, jak se vyvíjí situace v tabulce, jaké týmy přicházejí do úvahy pro závěrečný turnaj o postup, nebo proč se nakonec proti Soběslavi rozhodl nepoužít hru bez brankáře. Čtěte středeční tisk!

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Vy by jste furt postupovali, ale ještě jste nikdy nic nevyhráli. Každý posun do vyšší soutěž byl pouze administrativní, tím že mužstva nad vámi postup odmítli.
    Postup do divize, to je velká utopie a hlavně co by jste tam asi tak dělali? To už je úplně jinej sport.

    Vloženo 12.2.2020 08:27:41

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace