Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ptáček v Pukekohe prohrál jen s Wallsem

Ptáček v Pukekohe prohrál jen s Wallsem

Nejlepší umístění českého jezdce v Toyota Racing Series

Petr Ptáček vylepšil svoje dosavadní maximum v novozélandské Toyota Racing Series. Na okruhu v Pukekohe skončil v prvním nedělním závodě druhý za svým týmovým kolegou Jacksonem Wallsem.

Předchozí sobotní klání poznamenala série dodatečných penalizací za porušení pravidel během zaváděcího kola. Díky tomu se Ptáček posunul z původní osmé na pátou příčku, což znamenalo postavení v první řadě pro následující jízdu. 

Petr Ptáček se v letošní Toyota Racing Series dostal podruhé na stupně vítězů

Této výhody český reprezentant dokonale využil. Po startu se zavěsil za Wallse a už v úvodním kole se společně vzdálili zbytku pole. Oba dva spolu po celou dobu urputně bojovali, přičemž na rychlé trati se několikrát ocitli na samotném limitu. Australan nakonec všechny Ptáčkovy útoky odvrátil a cílovou čáru proťal o necelou sekundu dříve. V uctivější vzdálenosti za vedoucím duem se marně pokoušel Liam Lawson vyzrát na urputně se bránícího Franka Colapinta.

„Cítil jsem, jak se na mě Petr tlačí, ale po celý závod jsem byl docela v pohodě. Chlapcům na zdi jsem řekl, aby na mě nemluvili, protože jsem měl všechno pod kontrolou. Věděl jsem, že pokud bude i nadále dotírat, brzy mu odejdou pneumatiky,“ svěřil se Walls, který oslavil premiérový triumf v šampionátu.

Výsledky:

1. Jackson Walls (AUS, mtec Motorsport), 2. Petr Ptáček (CZ, mtec Motorsport) +0,618, 3. Franco Colapinto (RA, Kiwi Motorsport) +2,835, 4. Liam Lawson (NZ, M2 Competition) +3,093, 5. Igor Fraga (BR, M2 Competition) +4,136.