Hlavní obsah

Popelka na ledě nadchla nejen děti, ale i dospělé diváky

Právo, Veronika Fryšová

Představení světově proslulého muzikálu na ledě Popelka zaplnilo v sobotu diváky pražskou O2 arenu a zahájilo tak svou devátou sezónu. Tradiční česká pohádka v režii Jindřicha Šimka nabývá v takovém zpracování zcela jiného, moderního rozměru. Je důkazem, že nic není nemožné.

Foto: archiv muzikálu Popelka

Anastasia Martyusheva v hlavní roli Popelky.

Článek

Muzikál je plný pohádkové fantazie, překrásných kostýmů, kouzel, světelných efektů a výborné choreografie. Filmová projekce a věrohodně propracované kulisy s otočným jevištěm vtáhnou diváky do děje.

Hvězdně obsazený muzikál nabízí fascinující krasobruslařské výkony a dechberoucí akrobatická čísla nejen českých, ale i zahraničních umělců ze sedmi zemí. Popelku a prince ztvárnili krasobruslaři Konstantin Gavrin, ruský reprezentant, a Anastasia Martysheva, juniorská vicemistryně světa, kterým propůjčili hlas Lucie Bílá a Ondřej Ruml.

Foto: archiv muzikálu Popelka

Popelka na ledě je náramná podívaná.

Foto: Veronika Fryšová, Právo

Popelka je muzikál na ledě.

Po boku hlavních představitelů obsadili ledovou plochu myšky, kočky, motýli, kuchaři a mnoho dalších. V hereckých a pěveckých rolích exceloval Josef Vojtek jako hvězdář, skřítek, šašek a farář. Svůj bruslařský talent prokázala v roli královny Dana Morávková. Macechu ztvárnila Hana Křížková, krále Vlastimil Harapes, komořího Rudolf Kubík a další.

Foto: Veronika Fryšová, Právo

Muzikál Popelka vtáhl do pohádkového světa.

Nádhernou hudbu složil Petr Malásek, písňové texty Václav Kopta, scénu navrhl Petr Hlouška. Choreografii vytvořili Jan Hübler a Radka Kovaříková.

Dvouhodinový muzikál byl rozdělen do první a druhé části s dvacetiminutovou přestávkou. Úsměv na tváři vykouzlila pohádka na ledě nejen dětem, ale i dospělým.

V Prostějově zazní rockový muzikál Malý princ

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám