Kapříci se počítají až po lovu - preview FORTUNA:LIGY (1/4)

10.02.2020, 20:46
Názory a komentáře
Kratší, ale stále nekonečná. Taková je současná zimní přestávka FORTUNA:LIGY, české nejvyšší fotbalové soutěže. Letos se protáhla na devět týdnů, což je stále méně než v letech minulých, nicméně říkejte to nedočkavým fanouškům, kteří tak nemohou vyvětrat dresy a šály na stadionech. Nesnesitelné čekání je ale pomalu u konce a již v pátek se všem netrpělivcům uleví. Ještě předtím si však odpočítávání posledních hodin do prvního výkopu zkraťme čtyřdílným povídáním o všech ligových účastnících.

Na úvod se pojďme podívat na trojici týmů ze suterénu tabulky a pražské Bohemians, kteří mají na sestupové pozice obstojný bodový polštář. Snažení čtyř nejhorších celků podzimu na trhu s hráči vypadalo v zimě odlišně. Třináctibodové Karviná a Příbram na vlastní popud provedly poměrně velká škatulata na své soupisce. Velkého množství změn doznal i kádr Opavy, tam šlo však pouze o limitování škod po ztrátách důležitých hráčů. Mnohem klidněji vše vypadalo ve Vršovicích, kde ke stěhování muselo sáhnout jen minimum hráčů.

1. FK Příbram



Vize pro nejbližší budoucnost

Středočeši se podzimem protrápili, zejména jeho druhou částí. Poslední vítězství si připsali v srpnu, od té doby zejména na útočné polovině strádali. Dostat se na třinácté místo, na nějž ztrácí sedm bodů, a zachránit se rovnou se tak jeví jako úkol téměř nemožný. Za pomoci velkého množství posil tak pro Příbram bude úspěchem, pokud si zopakují scénář z minulé sezóny a zachrání se alespoň v baráži. Z lavičky bude toto snažení řídit nadále Roman Nádvorník, který se (minimálně na pohled) nadále těší až nebývalé důvěry vedení.

Obměna soupisky

Nejhorší tým podzimu sestup rozhodně nemá v plánu, o čemž svědčí i aktivita na přestupovém trhu. K Litavce zamířily hned tři z ligových trávníků známé tváře. Z Hradce Králové se vrací obránce Jan Kvída, po konci smlouvy v ostravském Baníku zamířil do Příbrami pravý bek Lukáš Pazdera, ze stejného klubu přišel Jakub Šašinka, jenž věří v povedenější hostování, než jakým bylo to podzimní v Karviné. Podobnou minutáž jako on měl v první polovině sezóny další útočník Martin Jindráček, jemuž se návrat do Teplic nepovedl a za rok a půl nevstřelil v nejvyšší soutěži jedinou branku. Další posily ještě FORTUNA:LIGU neokusili. Ukázat se konečně v České republice může kmenový brankář Slavie Martin Vantruba. Obranné řady vyztuží zkušený stoper Peter Kleščík, který po čtrnácti letech skončil v Trenčíně. Konkurenci v záloze zvýší hned trojice hráčů - mladý Filip Zorvan přichází na hostování z Hradce Králové, s ním dorazila i dvojice Turků. Erdi Sehit sbíral starty ve druhé lize jen sporadicky, zato Aydin Yilmaz před sedmi lety účastí v sedmnácti zápasech pomohl k titulu Galatasarayi.

Ztrátou pro Středočechy je konec hostování chorvatského středopolaře Marka Alvira, jenž ze Slavie obratem zamířili do plzeňské Viktorie, a odchod nepříliš vytíženého Dominika Kříže, jenž nyní bude působit v Brně. Matěj Polidar, který začal zimní přípravu v domovské Spartě, bude do týmu Romana Nádvorníka nakonec zapůjčen i pro jarní část. Vedení naopak oznámilo, že nadále nepočítá s Romanem Květem, Martinem Zemanem, Markem Kodrem a s jeho jmenovcem brankářem Boháčem. Všichni tito podle Jaroslava Starky neodváděli na hřišti maximum.

Výsledky z přípravy

1. FK Příbram - FK Jablonec 3:1 (TL)
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 4:0 (TL)
FK Dukla Praha - 1. FK Příbram 6:0 (TL)
Loko Vltavín - 1. FK Příbram 0:4
FK Šinnik Jaroslavl - 1. FK Příbram 2:2
PFK Arsenal Tula - 1. FK Příbram 1:1
BATE Borisov - 1. FK Příbram 0:1

Bilance Příbrami v přípravě: 3 výhry - 2 remízy - 2 prohry

Pozn.: jako "(TL)” jsou značena utkání Tipsport ligy.

Pravděpodobná jedenáctka

Kočí (Vantruba) - Pazdera, Kleščík, Tregler (Šimek), Nový - Dramé, Rezek (Petrák) - Yilmaz, Polidar, Antwi - Škoda

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: V zimní přestávce proběhlo v kádru Příbramských poměrně velké zemětřesení, oproti pár let staré tradici však Jaroslav Starka nesáhl k výměně na postu trenéra. Roman Nádvorník ovšem nemůže počítat s několika pro něj důležitými hráči. Nepochopitelně například vypadá konec Marka Kodra, jenž na podzim odehrál kompletní minutáž, načež mu byl kvůli přístupu oznámen konec v týmu. Jeho přestup do Opavy poté vedení i přes původní domluvu zatrhlo, Kodr se tak připravuje s B-týmem a bůh ví, jestli nakonec nebude v Příbrami pokračovat i na jaře.. Nad výkonem většiny nových hráčů visí otazníky, potenciál v nich ale určitě je. Pokud nejhorší ligovou obranu vylepší Pazdera, který je na boj o záchranu stále ještě nadstandardním hráčem, a do dobré formy se rozchytá Vantruba, nemusí se u Litavky obávat přímého sestupu. Tip: 15. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Rod Starků přes zimu opět ukázal ramena a kromě angažování nových tváří se nebál ze svých služeb propustit nekvalitní či stagnující plejery. Otázkou je, co takové zemětřesení se Středočechy udělá. O moc horší než na podzim už to ale snad být nemůže. Několik posil bude mít v Příbrami jednu z posledních šancí na vzkříšení uvadajících kariér a mají o motivaci postaráno. Naštěstí pro klub z hornického města je na tom konkurence podobně, alespoň co se kvality týče. Na rozdíl od takové Opavy mají Středočeši necelý rok starou zkušenost s úspěšnou koncovkou boje o záchranu až do posledních chvil. Jestliže tyto znalosti předají staří mazáci mladším kolegům, mohou se na známém příbramském balkóně smát minimálně další rok. Tip: 14. místo.

MFK Karviná



Vize pro nejbližší budoucnost

Rovněž Karviná zakončila podzim tragicky, když z posledních devíti duelů vytěžila pouhé dva body. Rovněž ona loni udržela příslušnost k tuzemské elitě až v baráži a rovněž ona si nemůže letos klást o mnoho vyšší cíle. Z pohledu Karviné je záchrana enormně důležitá, neboť na rozdíl například od Příbrami neoplývá množstvím talentovaných mladíku a účast ve druhé lize tak nemá žádný pozitivní vliv ani z dlouhodobé perspektivy. Klíčový pro svěřence Juraje Jarábka (ten zatím odkoučoval jen čtyři zápasy) bude vstup do jarní části. Zatímco v prvních pěti zápasech narazí na všechny celky vyskytující se mimo elitní desítku, ve zbytku základní části je už čekají jen mužstva z horní poloviny tabulky.

Obměna soupisky

Karviná má po podzimu stejný počet bodů jako poslední Příbram, a tak ani její vedení během zimního přestupového okna nezahálelo. Hned šestice hráčů se ani nezapojila do přípravy. Po konci smlouvy zamířil do druholigové Zbrojovky BrnoPavel Dreksa. Z hostování se do mateřského Baníku Ostrava vrátil Jakub Šašinka, jenž ligové starty sbíral sporadicky. Nepočítá se ani s Tomášem Weberem a Erikem Puchelem, ti se na jaře budou hlásit v nedalekém Třinci. Z vytíženějších hráčů už nebude oblékat karvinský dres Ján Krivák, jehož novým působištěm se stala makedonská Shkendija. Nególový útočník Stivan Petkov se vrací do Feirense, signál k vyhledání nového angažmá dalo vedení i gólmanovi Liboru Hrdličkovi, který už byl vypůjčen do slovenské Petržalky.

Místo něj utvoří brankářské duo s Pastornickým velezkušený Petr Bolek. Gólman se zkušenostmi z evropských pohárů přichází do Slezska po konci v Trnavě. Ze Slovenska, konkrétně z Dunajské Stredy, posílí útočné řady zelenobílých Nigerijec Taiwo Abdulrahman. Pozici stopera mohou zkvalitnit zbylé dvě posily. Martin Šindelář přichází na hostování z Ostravy, zápůjčka naopak skončila mladému Danielu Stropkovi, jenž podzim odkopal ve Vítkovicích. Ohlášen byl i příchod dvou brazilských posil, minimálně půl roku si v Karviné zakopou Eduardo Santos a Jean Mangabeira.

Výsledky z přípravy

FK Pohronie - MFK Karviná 0:0 (TL)
FC Baník Ostrava - MFK Karviná 1:1 (TL)
AS Trenčín - MFK Karviná 0:0
1. SK Prostějov - MFK Karviná 2:3 (TL)
CS Universitatea Craiova - MFK Karviná 3:1
KGHM Zaglebie Lubin - MFK Karviná 2:1
KF Shkëndija - MFK Karviná 0:0
MFK Karviná - SK Sigma Olomouc 0:0

Bilance Karviné v přípravě: 1 výhra - 5 remíz - 2 prohry

Pozn.: jako "(TL)” jsou značena utkání Tipsport ligy.

Pravděpodobná jedenáctka

Pastornický - Ndefe, Šindelář, Rundić, Čonka - Smrž, Hanousek (Janečka) - Vukadinović, Lingr, Ba Loua - Taiwo (Petráň)

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Na rozdíl od Příbrami se zimní změny v kádru Karviné jeví už na první pohled zcela logicky. Pryč zamířilo sedm hráčů, kteří v průběhu podzimu neoslnili a své stálé místo v sestavě si nevybojovali. Že by člověku spadla brada ze jmen, která do Slezska přišla, to se říci nedá, avšak u žádné z posil není co ztratit. Martin Šindelář by se měl hned zařadit do základní sestavy, naopak Petr Bolek by v ideální situaci měl jen jistit mladého gólmana Pastornického. Trojice mimoevropských posil rozhodně není zárukou úspěchu, avšak minimálně Nigerijec Taiwo by měl impotentní ofenzivu pozvednout - byť letos v našlapané Dunajské Stredě příliš šancí nedostával. Tip: 14. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Vloni Karvinou k záchraně nakopl až třetí trenér v pořadí, letos by podobný scénář také moc neudivil. Jarábek sice zatím nedostal tolik prostoru, aby šlo vyvozovat hodnotné závěry, jenže už jeho pověst z předchozích štací vzbuzuje otazníky a za onu krátkou dobu před Vánocemi také zrovna neoslnil. Pokud je však u Příbrami zmiňována zkušenost se záchranářskými boji, pak je Karviná v posledních sezónách ukázkovým příkladem udržení se za pět minut dvanáct. Letos to klidně může dopadnout podobně. Bitevní vřava na konci ligového pelotonu slibuje napínavou podívanou, ve které chtějí mazaní Slezané ukázat nabyté znalosti i za cenu další trenérské rošády. A právě potřebným obeznámením značná část kádru MFK disponuje. Tip: 15. místo.

SFC Opava



Vize pro nejbližší budoucnost

Hned tři trenéři se vystřídali v průběhu podzimu na lavičce Opavy. Sezónu začal Ivan Kopecký, jehož stála místo série osmi zápasů bez vítězství. Jenže urvat tři body se nepovedlo ani jeho nástupci Grussmanovi, a tak podzim dokoučoval a do jara tým povede Jiří Balcárek. Ten si již vedl o něco lépe, jenže bídnou ofenzivu žlutomodrých (za celý podzim devět gólů) probrat výrazně nedokázal a právě to bude jeho úkolem pro jaro. Tým, který za celou sezónu nevstřelí v žádném utkání více než jednu branku, totiž ztěží může očekávat záchranu. Proti Opavě hraje zejména nezkušenost se zápasy o všechno - tedy kromě kapitána Pavla Zavadila. Předloňský postup z druhé ligy i loňská záchrana mezi smetánkou totiž byly relativně klidné. Sokové se navíc mohou Balcárkově družině velmi brzy vzdálit, první dvě jarní kola totiž mužstvo prověří pražská Slavia a plzeňská Viktoria.

Obměna soupisky

Zatímco u předchozích dvou mužstev se může mluvit o posílení a zvýšení svých šancí na záchranu, pro Opavu to tolik neplatí. Odchod Václava Jurečky do Slovácka sice byl znám už dlouho předem a i kvůli tomu strávil ofenzivní hráč většinu času v rezervním týmu, žlutomodří ale ztratili hned trojici mužů, kteří se dali považovat za opory. Realizační tým bude muset najít zcela novou stoperskou dvojici, jelikož oba její členové zamířili za lepším angažmá. Jaroslav Svozil po dlouhé době spekulací konečně přestoupil do ostravského Baníku, Dominik Simerský ukončil své pětileté opavské angažmá transferem do Zlína. Talentovaný Pavel Šulc se z hostování vrátil do Plzně, odkud obratem zamířil do Českých Budějovic. Vedení už nadále nepočítá s ofenzivními plejery Bronislavem Stáňou a Budgem Manziou.

Početný exodus s sebou samozřejmě přinesl nutnost příchodu nových hráčů. Ze Sokolova dorazil střední obránce Jan Hošek. Opačným směrem než Simerský putuje další stoper Josef Hnaníček a útočník Lukáš Železník, jenž ale na ligovou trefu čeká už téměř rok a půl. I další jména jsou pro českého fanouška známá, formou ovšem příliš neoplývají. Z Olomoucké Sigmy bude ve Slezsku hostovat nevytížený záložník Jiří Texl, po nepovedeném podzimu v Českých Budějovicích se pokusí svou kariéru rozjet Matěj Helešic. Vylepšit produktivitu bude mít za úkol Bojan Dordić, jenž naposledy působil v Liberci, a možná i mladý, z Baníku Ostrava hostující, Dominik Smékal.

Výsledky z přípravy

SFC Opava - FC Hlučín 1:1
AS Trenčín - SFC Opava 4:3
SFC Opava - GKS Tychy 1:2
SFC Opava - FC ViOn Zlaté Moravce 3:0
SFC Opava - GKS Jastrzebie 0:1
SFC Opava - FK Fotbal Třinec 3:2

Bilance Opavy v přípravě: 2 výhry - 1 remíza - 3 prohry

Pravděpodobná jedenáctka

Fendrich - Hrabina, Rychlý (Hošek), Hnaníček, Žídek - Řezníček, Zavadil - Dordić, Jursa (Texl), Zapalač (Mondek) - Železník

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Jiřímu Balcárkovi musely při sledování zimního exodu opor pořádně přibývat vrásky na čele. Tak tragickou ofenzivu, jakou v této sezóně dosud prezentovali žlutomodří, jsme na ligových trávnících dlouho neviděli, a bylo úplně jedno, který ze tří podzimních trenérů měl skládání sestavy na starosti. Nyní navíc mladý kouč ztratil i své jistoty v podobě stoperské dvojice Svozil - Simerský (místo nich se s týmem připravoval Kodr, jeho přestup ale na poslední chvíli zkrachoval), odešel i neproduktivní, avšak velmi platný středopolař Šulc. Kvantitativně za ně sice přišly adekvátní náhrady, co se týče kvality to už ale takový med není. Železník ve Zlíně góly prakticky nedával, Hnaníček tam nastupoval hodně sporadicky, stejně tak Texl v Olomouci. O Helešicovi, který neodehrál ani pět poločasů, ani nemluvě. Tip: 16. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Ještě že zůstal alespoň matador Zavadil, jinak už by v Opavě mohli pomalu psát epitaf. I odchod jediného muže ze sehraného stoperského dua by vážně zatřásl kostrou mužstva, rozloučení obou kvalitních zadáků pak znamená hotovou kalamitu. S tím bude Balcárek, jenž své angažmá u SFC začal relativně nadějně, horko těžko dělat zázraky. Malé světlo na konci tunelu představuje pro Slezany již zmíněný Zavadil, ten však musí zůstat zdravotně v pořádku. Druhý takový tahoun se v současné Opavě nenachází, a to ani po zimním nakupování. Upínání se na jediného hráče ale může být vcelku jednoduše posledním polibkem před nevyhnutelným pádem. Tip: 16. místo.

Bohemians Praha 1905



Vize pro nejbližší budoucnost

Oproti předchozím třem manšaftům "Klokany" nemusí trápit sestupové starosti. Tedy přinejmenším zdánlivě. Rozdíl mezi sestupovými pozicemi a jimi je totiž šest bodů, což se dá při ofenzivní formě, kterou tým disponuje pod Luďkem Klusáčkem, snadno promrhat. V říjnu jmenovaný trenér má sice stejně jako jeho předchůdce Hašek průměrný zisk bodu na zápas, jenže také střílí o gól na utkání méně. Na domácím hřišti, kde doposud získal osmnáct ze svých dvaceti bodů, navíc kromě Karviné a Teplic hostí samá našlapaná mužstva. Jedinou papírovou výhodou oproti konkurentům tak je stabilní kádr, který doznal jen kosmetických změn.

Obměna soupisky

Fanoušci Bohemians 1905 si na velký počet změn zvykat nemusí. Po skončení hostování ve Zbrojovce Brno se do kádru vrací stoper Michal Šmíd, ofenzivu se pokusí pozvednout ze Sparty vypůjčený Matěj Pulkrab. Naopak čtveřice hráčů se v jarní části již neobjeví. Zpět do Plzně se musel vrátit univerzál Milan Havel, vedení před soustředěním zúžilo kádr rovněž o gólmana Tomáše Fryštáka, obránce Jiřího Bederku a záložníka Jana Závišku. Všichni tři se momentálně připravují s B-týmem.

Výsledky z přípravy

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 1:2 (TL)
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:0 (TL)
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 0:4 (TL)
PFK Křídla Sovětů Samara - Bohemians Praha 1905 4:3
SC Dnipro-1 - Bohemians Praha 1905 1:2
Sonderjyske Fodbold - Bohemians Praha 1905 2:0
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 2:1

Bilance Bohemians v přípravě: 4 výhry - 0 remíz - 3 prohry

Pozn.: jako "(TL)” jsou značena utkání Tipsport ligy.

Pravděpodobná jedenáctka

Le Giang - Köstl, Hůlka, Šmíd (Krch) - Vaníček, Hronek, Jindřišek, Vacek, Podaný (Schumacher) - Puškáč, Pulkrab

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Luděk Klusáček během osmi podzimních kol rozhodně neukázal, že by se "Klokani" mohli pod jeho vedením posunout do vyšších pater tabulky. Naopak, fanoušci možná budou ještě rádi vzpomínat na Martina Haška. Největším jeho problémem byla dosud ofenziva, kterou by mohl pozvednout Matěj Pulkrab, jenž by se rád vrátil do své staré formy. Defenziva by se měla zlepšit s ustálením brankářské jedničky, tou pro jaro pravděpodobně bude Patrik Le Giang. Na podzim si sice podobný čas jako on zachytali i další dva gólmani, avšak Valeš i Fryšták si všechny starty odbyli pod Haškem, Fryšták navíc trénuje s rezervním mužstvem. Tip: 13. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Aby se v Ďolíčku ještě nedivili a nespoléhali na spásu v posledních vteřinách jako sezónu zpátky. Nadále lze jen těžko hádat, čeho Bohemians angažováním Klusáčka docílili. Zlepšení výsledků zatím určitě ne, předváděné hry rovněž. Až v dalších týdnech se uvidí, jak pevná je pozice současného lodivoda a zda bude mít pro "Klokany" nějaký přínos i v dalších letech. Sebemenší klopýtnutí a zbytečný pád mezi poslední trio by jeho reputaci rozhodně neprospělo. Proto se Klusáček musí na jaře pořádně snažit, panují však velké a oprávněné pochyby o tom, zda disponuje kvalitami na výraznější zlepšení. Je dost možné, že žádná sláva to nebude, ale na spodní trojici to přece jen postačí. Tip: 13. místo.

Autor: Martin Vejdělek, Ondřej Vaculík

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kopecky neni v Opave od pulky podzimu

Reagovat
mistr129

Reagovat
djiros

Horší je to, že to druhý autor zmiňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná a Příbram snad spadnou.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
ACSeRw!n

Pribram a sestup ?

Reagovat
Spejbl

Z pomezí těchto zbylých 3 týmů + top FNL není nikdo, kdo by pana Starku přeplatil.

Reagovat
Zofka

Jak znám Míru Peltu, tak Příbram hned v pondělí doveze nějaké body z Jablonce. Alibi si Jablonec udělal již prohrou v přípravě.

Reagovat
didosh

Tak ho ode mne pozdravuj,zmrda...

Reagovat
sivi

A proč??

Reagovat
sivi

A proč??

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
PISTOLERO

Jen Karviná

Reagovat
TheMally11

Bohemians snad půjde

Reagovat
Pablos

Tip: 16. Karviná, 15. Bohemians, 14. Opava, 13. Příbram

Reagovat
Pyroman

Karviná v přípravě 4x 0:0, to budou na jaře střelecký orgie. Z té poslední trojky mají ale podle mě pořád nejlepší kádr.

Reagovat
M0rb1D4S

Jediné, co ještě jakž takž fungovalo byla obrana. Ale cokoliv vymyslet do předu je prakticky nemožné, pokud zrovna Ba Loua něco sám nepředvede. Letos se nám ten sestup už nemůže vyhnout.

Reagovat
Pyroman

Papírově mi právě ta trojka Ba Loua - Lingr - Vuk přijde solidní, aspoň v rámci spodku ligy. Kdyby se na hrotu chytnul Taiwo, tak na tom podle mě pořád budete líp než Příbram nebo Opava.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těšíme

Reagovat
skat

Tak myslím, že se udrží tradičně Příbram a na posledním fleku se seřadí Karviná a Opava....

Jen ještě jedna otázka: Není Manzia Bidje, to Budge mi tam nějak nesedí...

Reagovat
John Obi Mikel

Mám za to, že je to Budge.

Reagovat
sosna

U nás byl celou dobu Bidje. Asi může být oboje.

Reagovat
John Obi Mikel

Bohemka zakončila přípravu výhrou nad Boleslaví, rozhodně se má od čeho odrazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, jestli to bylo Bohemkou nebo Boleslaví

Reagovat
mrtvej ofsajd

Sestup - Opava, Příbram

Mistr: Sks - bude ztrácet, tým se bude sehrávat. Horší obrana než na podzim, Trpiš dá šanci mladým, Musa se chytne.

Vicemistr: Plz: Dostane nový impuls, stáhne náskok Slavie, Bucha bude dobrej.

Sparta: uhraje třetí místo, Dočkal se chytne proti slabším týmům, ty lepší týmy si ho pohlídaj, bude mít problémy s lehčími zraněními. Jílek na konci dostane padáka.

Reagovat
Y.N.W.A

A zrušej tzv. mrtvej ofsajd

Reagovat
Savi

Kozáka?

Reagovat
Rarášek

Co bude se Zemanem?

Reagovat
fabec1222

Bořivojem?

Reagovat
smazaný uživatel

Chce do Liberce. Bydlí tam, ale Slovan se na to moc netváří

Reagovat
Rarášek

Potřebujou nahradit Potočnýho

Reagovat
srandamač

A Jablonec by mu nevoněl?

Reagovat
ondrasch77

Jen to ne, proboha...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně v Liberci nebydlí...

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně ještě loni bydlel

Reagovat
smazaný uživatel

Ovčáček mu naposled protáhne anál, pak ho spálí a hodí na Olšany.

Reagovat
Rarášek

Debile.

Reagovat
smazaný uživatel

Jirko?

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Rarášek

Co chceš debile?

Reagovat
Kocour Klapuška

Karviná, Ostrava a Opava dolů, pls

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt číňanů, hráli byste s nimi tak či tak ...

Reagovat
Alan_Shearer

Zapomneli jste zminit, ze Pribram ziskala Jana Dila.

Reagovat
smazaný uživatel

*Dilda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Imos

Reagovat
BaggioRoberto

Kapříky počítá Berbr.

Reagovat
ratusek

Karviná s brutálním losem a Opava se zoufalým kádrem a v klidu nemů být ani klokan. Bude to.zajimavý, ale nakonec půjde přímo Opava, což je škoda a Karviná se přes zmanipulovanou baráž opět zachrání

Reagovat
frankiefcb

podle mě přímý sestup Karviná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Květ? Jednou se povídalo, že o něm uvažujeme, byli s Matouškem dost vidět a najednou ho nechce ani Příbram.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ke Kodrovi. Pod Starkou musi byt radost hrat. Kodr se tady hlasil s tim, ze za pul mega muze prestoupit a den pred podpisem se zvedla castka na 3 miliony. Takze si Kodr sbalil kopacky a vratil se bez moznosti prestupu jinam do Pribramskyho becka.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápal bych, pokud by ho k vám nepustili vůbec, aby vás před bojem o udržení neposilovali. Ale když už tam byl...jedině, že by chtěl Starka abyste nehledali jinde a měl to naplánované už dopředu, ale o tom pochybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja mam 2 teorie bud se cekalo, ze Opava pusti Svozila > Banik Prochazku do Pribrami a pribram Kodra Opave nebo to byla normalni ojebavka, aby jsme ztraceli cas testovanim stopera, ktereho stejne nepusti.

Reagovat
mayday

To je ten fotbalista na Real?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Marv

Ta poslední trojice je hodně vyrovnaná, rozhodnou maličkosti, rozhodně bych to neviděl zrovna s Opavou tak černé.. Ani v těch prestupech, o co může být Hnanicek horší než třeba Šindelář? Z hráčů, co jim odešli se naopak dělají bohové, ani jeden z nich nebyl takový nadstandard a třeba o Sulcovych výkonech napsat, že byl velmi platný napovídá, že dotyčný na podzim příliš ligu nesledoval

Reagovat
Marv

Každopádně sestup snad Karviná a Opava, Příbram se zachrání přes baráž

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stopeři Šindelář - Rundič to je solidní kvalita, oba mají líderské schopnosti, důrazní, silní ve vzduchu + jsou velmi zkušení, ještě tam mají v záloze Kouřila a mladý Stropek taky nevypadá marně. Solidní kvalita na tým z druhé poloviny tabulky a větší na tomto postu než u Příbrami či Opavy, aspoň mých očích.

Reagovat
smazaný uživatel

V mých očích*

Reagovat
Kiwi-21

Souhlasím ale obrovský problém je útok,v předchozích sezónách byla Karviná marná venku a doma byly solidní, letos se mi zdá že v zápasech venku ještě lepší nebyly co jsou v lize ale neschopnost v zakončení kde vidět obzvlášť v domácích zápasech kde jsou bodově tragičtí a pokud tohle nezmění tak můžou snadno sestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tam máte problém, ale zase ve výstavbě hry máte Ba Louu a Lingra, což jsou dle mého názoru dva nejlepší hráči vůbec z celků od 14. do 16. místa...

Reagovat
Kiwi-21

Uvidí se třeba vyjdou první 2 zápasy, budou trochu v laufu a udělají třeba i záchranu a nebo je nezvladnou a bude to mizerie do konce

Ono to je v podstatě jak jsem psal před sezónou že Karviná a Opava se budou prát o každý bodík a nejspíš to bude jeden z nich

I když bych raději pád Příbrami klidně i Bohemians a měl nadále všechny 3 slezské kluby v lize

Baník má na to aby hrál výhledově nahoře i když Kozlovi nevěřím a myslím že pod ním tak úplně nebude, uvidí se

Grussman k vzhledem k podmínkám dělá i v Opavě fantastickou práci a my v Karviné máme si myslím slušnou mládež když se vezme že jsme hned vedle Ostravy tak dost slušnou a hrají tu dost mladších hráčů tak jednou jak by se to sehrálo i finance by se udržely tak by to kolem toho středu tabulky mohlo výhledově být

Ale pokud se spadne tak nečekám rychlý návrat do ligy a pohyb na jejím vrchu z vlastnímy hráči a časem kdo ví

Reagovat
smazaný uživatel

V Karviné ještě příchod Kubaly

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten ze Slovácka?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně ten, naposledy hostoval v Třinci

Reagovat
Puskas

Spíše po rybolovu.

Reagovat
ronaldik

Pořád pevně doufám v sestup Bohemky. Nejhorší holomajzna v celé lize a pro mě, jakožto Moraváka, který nepamatuje komunismus, naprosto zbytečný klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Komunismus nepamatuje nikdo, protože nikdy v žádné zemi praktikován nebyl.Akorát nevím, jak to celé souvisí.Stačilo napsat-přeju si sestup Bohemky, naprosto zbytečný klub.Ten komunismus a Morava je tam k hovnu.

Reagovat
ronaldik

Souvisí to takto: a) pro Pražáky možná Bohemka něco znamená; b) doba největší slávy Bohemky byla za minulého režimu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Včera seance s vedením FCB:

http://www.banikblog.cz/inpage/predjarni-sezeni-s-vedenim-klubu/?preview_secret=a1e690a299bf2efeeab90648c7f2e700

A pak, ať se někdo diví, že Azevedo raus, že se Páník nehodil do Baníku či o toleranci s Kozlem

Reagovat
Kepy_FCB

ty S-ka budou přístupná v budoucnu?

jiná značka místo adidasu, nevíš která?

Reagovat
Fernando_Torres

Měla by být Puma

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím.

Ale tady je toho více ze včerejška :

http://www.banikbaniku.cz/2020/02/11/strucny-prepis-besedy/

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je asi napsáno špatně, že?

"V naší U17 jsou dva kluci metr devadesát vysocí. Prý se nemáme bát, že z nich něco vyroste."

Reagovat
Banikovec7

Taky jsem nad tím uvažoval

Reagovat
Wyrda

belak je chtel motivovat

Reagovat
smazaný uživatel

No, je to zajímavě napsané

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to teda s Opavou vubec nevidim tak cerne jako redakce. Naopak me prijde, ze oproti podzimu posilila coz si u Priprami a Karvine rozhodne nemyslim. Jako sice pekne, ze Karvina taha jednoho brazilce za druhym, ale ti nemaji sanci se aklimatizovat na pocasi a specifika ceske souteze.

Jedine oslabeni je odchod Svozila. Sulc na nasi hru nemel vubec zadny vliv, mel nekolik peknych individulanich akci, ale s naprosto nulovym efektem. Simersky uz potreboval zmenit vzduch a Hnanicek jej uplne v pohode zastoupi. Na stopera se vyhledove pocita s Zidkem, ale zraneni Helesice jej vratilo zpatky na kraj.

Veskere usili se upnulo na privedeni ofenzivnich hracu (Zeleznik, Dordic, Texl, Smekal, po zraneni se vraci Zapalac a Zavadil) coz se podle golu v priprave celkem podarilo (Dordic s Texlem budou dobri). Skoda, ze kvuli zranenim padly hostovacky z Boleslavi.

Fendrych - Hrabina, Hnanicek, Zidek (Rychly), Helesic (Zidek) - Soucek, Zavadil - Dordic, Texl, Zapalac - Zeleznik

Reagovat
Kepy_FCB

Kepy_FCB11.02.2020 10:40#

Váš nadějný boj o záchranu vidím asi jako nejzajímavější důvod proč ligu sledovat.

Reagovat
didosh

Co?Já to mám jinak...ten důvod se jmenuje BANIK!!!

Reagovat
Kepy_FCB

propad někam k 10. fleku zajímavej teda vůbec nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho Třeba se těší na ty komentáře

Reagovat
Banikovec7

Pokud bude Zeleznik predvadet to, co predvadi posledni roky a predvadel i v nedeli s Trincem, tak o moc vice golu asi nedate.

Reagovat
Kepy_FCB

Váš nadějný boj o záchranu vidím asi jako nejzajímavější důvod proč ligu sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jake nicky tu maji ti dva analyzatori?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim Vejdelek a Vaculik

Reagovat
mistr129

já a andrew26

Reagovat
smazaný uživatel

Diky. I za analyzu

Reagovat
Poll Hamm

"Karviná například od Příbrami neoplývá množstvím talentovaných mladíku" - Dovolím si nesouhlasit

Reagovat
podnebný

Přímý sestup: Příbram, sestup z baráže: Karviná, Bohemians, záchrana: Opava, postup z 2. ligy: Jihlava, Zbrojovka

Reagovat
Stannis Baratheon

Úplně mimo. Dolů právě pouze Opava a nahoru jen Pardubky.

Reagovat
Shevchenko

Hm to mi nevychadza

Reagovat
smazaný uživatel

https://isport.blesk.cz/clanek/375603

Prosim, nemohl by sem nekdo zkopírovat tento clanek, udělat printscreen nebo ho sem vyfotit z novin? Diky kdyztak.

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele