Prezidentem Lenovo DCG pro region EMEA je Giovanni Di Filippo

11. 2. 2020. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Lenovo jmenovalo nového prezidenta divize Data Center Group pro Evropu, Střední východ a Afriku. Stal se jím Giovanni Di Filippo, jehož úkolem je v regionu zahrnujícím i Českou republiku a Slovensko řídit podnikání serverové divize a budovat vztahy s obchodními partnery i zákazníky v oblasti datových center.

Před nástupem do Lenovo DCG pracoval Giovanni Di Filippo v americké společnosti Riverbed Technology jako viceprezident EMEA pro channel, prodej a strategické aliance. Bohaté profesní zkušenosti získal také během svého působení v channel a prodejních divizích společnosti SAP, kde zastával řadu globálních vedoucích pozic, a ve společnosti Cisco, kde jako generální ředitel pro region střední a východní Evropy, Společenství nezávislých států a Blízkého východu vedl obchod ve 42 zemích s celkovým obratem tři miliardy dolarů ročně. Na vedoucích pozicích v mezinárodním prostředí pracoval i ve společnostech Sun Microsystems a Compaq Computers.

Di Filippo v nedávné době spolupracoval i s několika evropskými start-upy. Poskytoval jim rady, jak zajistit udržitelný růst jejich podnikání, a zároveň jim pomáhal při zakládání mezinárodních prodejních organizací. Tato zkušenost mu dala neocenitelný pohled na obratnost obchodu a přístup k inovacím.

Di Filippo žije v Curychu a získal několik bakalářských a magisterských titulů v oborech, jako je bankovnictví, obchodní administrativa, prodej a marketing.

Štítky: