Jennifer Aniston slaví 51. narozeniny: Na jaký kompliment je alergická a proč nemá ráda sociální sítě?

Jennifer Aniston má tátu původem z Kréty.
Zdroj: Profimedia.cz
Jennifer Aniston v jedné ze svých prvních rolí, v teenagerské komedii Volný den Ferrise Buellera z roku 1986.Film Volný den Ferrise Buellera je typická studentská komedie, jde o příběh geniálního záškoláka a marný boj ředitele školy dát mu za vyučenou.Volný den Ferrise Buellera s mladinkou Jennifer Aniston se stal diváckým hitem, hned po uvedení do kin vydělal 60 milionů dolarů. Náklady na něj přitom činily pouhých šest milionů...V televizním seriálu Molloy (1990) se kromě Jennifer Aniston objevila i Mayim Bialik, kterou znáte jako Amy z Teorie velkého třesku. Tuto vtipnou fotku sdílela na svém Instagramu.+ 5 fotek+ 6 fotek

Jestli se o někom v Hollywoodu dá říct, že je i po padesátce kočka, je to rozhodně Jennifer Aniston. Tahle sympatická herečka, která se stále objevuje v mnoha filmech a časopisech, snad zastavila čas a nestárne.

Petra Járková
Petra Járková 11. 02. 2020 07:00

Naštěstí už jsou doby, kdy herečky musely v padesáti skončit, dávno pryč. Je tu ale jiný problém. Díky skvělé péči, kvalitní kosmetice nebo estetickým úpravám vypadají téměř všechny dokonale. Jejich věk se však i tak řeší. Na takovou větu: Na svůj věk vypadáš skvěle je Aniston dokonce alergická.

Na svůj věk vypadáš dobře

„Když jsem slavila 50. narozeniny, poprvé jsem si řekla, že už to není úplně pěkné číslo. Nevím ale proč, protože se necítím jinak než dřív. Nic pro mě nekončí a po fyzické stránce se cítím skvěle. Lidé ale kolikrát říkají podle nich pěkné věci, které vás ovšem mohou urazit,“ uvedla Aniston a narazila u toho na fakt, že ve věku 49 let vám nikdo neřekne, že na svůj věk vypadáte dobře. O pouhý rok později už ale tuto větu slýcháte velmi často. Říkají ji prý především lidé, se kterými herečky spolupracují při natáčení.

Pravidlo podle Jennifer

„Lidé vám najednou říkají, že na svůj věk vypadáte skvěle. Myslím, že to není slušné a že by mělo existovat pravidlo, které zakazuje podobné fráze používat,“ sdělila pro In Touch Jennifer, která podobně stavěné věty ani nebere jako kompliment. Herečka se samozřejmě ani netají tím, že se o sebe rok od roku více a více stará. Naštěstí je už na herecké špičce více než pětadvacet let, takže ji žádný propad nečeká.

Nemá ráda sociální sítě a špatně řídí

Jennifer je také známá tím, že nemá ráda sociální sítě. Nerada na nich sdílí své soukromí a názory, protože si moc dobře uvědomuje, že jeden špatně pochopený post může během pár chvil způsobit spoustu potíží a rozvrátit mnoho vztahů. Matthew Perry o ní prohlásil, že je nejhorším řidičem, jakého zná. Pokud prý ví, že Jen někam jede autem, raději ani nevychází z domova.

Kulturní mix z celého světa

Narodila se do rodiny řeckého herce Johna Anistona a bývalé herečky a modelky Nancy Dow. Kromě řeckých má i italské, anglické, irské a skotské kořeny. Za kmotra jí byl otcův dlouholetý přítel, herec Telly Savalas, kterého znáte jako inspektora Kojaka z televizního kriminálního seriálu. V 9 letech se s rodinou přestěhovala do New Yorku a začala navštěvovat waldorfskou školu Rudolf Steiner School, kde se věnovala divadlu a malování. Objevila v sobě talent a vášeň pro umění a nastoupila na High School of Performing Arts, kterou vystudovala a otevřela si tak dveře do divadelního průmyslu.

První televizní a filmové role

Televizním debutem byl v roce 1990 seriál Molloy, ve kterém si zahrála hlavní hrdinku ve všech sedmi epizodách. Neměl však valný úspěch. První televizní film Jak jsem strávil léto natočila roku 1990 a na plátna kin se dostala o tři roky později s hororovou komedii Skřítek. Žádný z filmů však také nezabodoval. Jennifer tehdy zvažovala ukončení kariéry. Nakonec jí však pomohl ředitel NBC pro zábavu, který jí slíbil roli v nově připravovaném seriálu. Tím byli samozřejmě Přátelé.

Díky Přátelům na vrcholu

Zde získala jednu ze šesti hlavních rolí - ztřeštěné servírky Rachel Green. Původně měla hrát Monicu Geller, tuto roli ale nakonec získala Courteney Cox. Žádná škoda! S postavou Rachel se Aniston sžila na dlouhých deset let, během kterých natočila 236 epizod. Byla opakovaně nominována na cenu Emmy, v roce 2003 získala Zlatý Glóbus pro nejlepší seriálovou herečku. V posledních sezónách si vydělávala 1 milion dollarů za epizodu. Seriál skončil v roce 2004 a z Jennifer Aniston udělal hvězdu první velikosti. Od té doby se stále drží na vrcholu a patří mezi nejoblíbenější herečky na světě.

NA TO, JAK ŠEL ČAS S JENNIFER ANISTON, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články