Sock v New Yorku vstup do sezony nezvládl a pořád čeká na první výhru od předloňského října

11. 2. 2020, 09:34
Aktuality 22
ATP NEW YORK - Jack Sock, který v loňském roce bojoval se zdravotními problémy a prohrál všech osm soutěžních zápasů, včera odehrál první utkání nové sezony. V New Yorku však 15 měsíců dlouhé čekání na výhru neukončil, když ve dvou setech podlehl krajanovi Marcosovi Gironovi. Ten ve druhém kole vyzve čtvrtého nasazeného Francouz Uga Humberta.
Profily hráčů
Jack Sock

Jack Sock prožil naprosto parádní konec sezony 2017, kdy senzačně ovládl halové Masters v Paříži a dostal se do semifinále Turnaje mistrů, v žebříčku se vyšplhal až na post světové osmičky.

Jenže poté přišel nepochopitelný útlum, pokles formy a propad žebříčkem. V následujícím roce totiž 27letý Američan vyhrál jen devět z 31 zápasů. V loňském roce bojoval se zdravotními potížemi, odehrál pouhých 11 soutěžních duelů a výhru slavil jen v rámci exhibičního Laver Cupu.

Sock, který momentálně nefiguruje ve světovém hodnocení, do letošního tenisového roku díky divoké kartě vstoupil na domácím halovém podniku v New Yorku, kde v pondělí nestačil 3-6 4-6 na krajana Marcose Girona. Čekání na první vítězství od října 2018 tak stále pokračuje, na turnajích zaznamenal už desátou porážku v řadě.

Hráč druhé stovky Giron zaútočí na své první čtvrtfinále na turnajích ATP. Šestadvacetiletý Američan ve druhém kole vyzve nasazenou čtyřku Uga Humberta.

Hned v prvním kole dohrál Tennys Sandgren, který nedokázal navázat na senzační čtvrtfinálovou účast na Australian Open a ani při svém druhém startu na domácím halovém podniku nedokázal projít přes první kolo. Pátý nasazený prohrál 7-6(5) 3-6 6-7(3) derby se Stevem Johnsonem, ten si připsal první letošní výhru na hlavní tour.

O čtvrtfinále si Johnson zahraje s Andreasem Seppim. Italský veterán rovněž zvítězil až v tie-breaku rozhodující sady, v němž odvracel mečbol Damira Džumhura, který měl navíc možnost utkání dopodávat.

Vstup do turnaje na rozdíl od Sandgrena zvládl Miomir Kecmanovič. Nasazený Srb si poradil 6-4 6-2 s domácím Tommym Paulem, jenž v lednu postoupil do semifinále v Adelaide a třetího kola Australian Open a prožil nejlepší období své kariéry. V dalším kole se Kecmanovič utká s lepším ze souboje kvalifikantů mezi Paolem Lorenzim a Danilem Petrovičem.

Nasazenou jedničkou letošního ročníku je domácí John Isner, roli dvojky bude plnit Kanaďan Milos Raonic. Domácí obhájce titulu Reilly Opelka je turnajovou trojkou a stejně jako Isner, Raonic a Humbert má v prvním kole volno.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 804.180 dolarů
pondělní výsledky (10. 2. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Giron (USA) - Sock (USA) 6-3 6-4
Johnson (USA) - Sandgren (5-USA) 6-7(5) 6-3 7-6(3)
Kecmanovič (6-Srb.) - Paul (USA) 6-4 6-2
Seppi (It.) - Džumhur (Bosna) 6-3 1-6 7-6(6)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Soeda (1-Jap.) - Tomic (Austr.) 6-2 6-1
Lorenzi (2-It.) - Rubin (USA) 6-3 6-1
Petrovič (7-Srb.) - Klahn (3-USA) 6-3 6-2
Jason Jung (4-Tchaj-wan) - Krueger (USA) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Nola
vyhral naposledy na LC vlani, Fabio si to odniesol, nikto vhodnejsi po ruke nebol......
Reagovat
George_Renel
Nějak mi ty počty v expreskách nesedí. Jack vloni prohrál 8 zápasů v řadě, letos první rovněž a přitom to má být desátá porážka v řadě?
Reagovat
SwissMaestro
těch osm proher loni navazuje na prohru z PAříže 2018 :) = 10
Reagovat
George_Renel
Díky za objasnění.
Reagovat
mahycek
Srdjan Djokovič se zase ukázal. Na Seznam.cz v rubrice sport
je článek z dnešní brzkého rána. SPustil si hubu v tisku
na špacír. Neunáší proč se pořád fandí více dvojici Fedal,
než svému synovi, na to už je celkem zvyklý, ale nemůže
pochopit proč ve finále AO se fandilo (nějakému rakušanovi)!?
?!? Když Novak je z malého a chudého Srbska ???? Byl zlostí
bez a vyhlašoval, že synátor stejně
ještě dožene tento rok Federera. To je tak, když otec
neunese slávu svého syna a svými výroky pomáhá, aby ho
lidé nemuseli. Přečíst na seznam.cz sport
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to patrioti a nacionalisti. Otec, syn, brácha, matka, rodina, celá země. To lepší nebude a ani 30 GS mu ke slávě nepomůže, pořád bude více lidí sledovat exhibici Nadala s Federerem v Horní dolní, než Djokoviče na velkém turnaji.
Reagovat
Kozoroh
Žalostné kecy.
Reagovat
turista
Nebral bych to až tak vážně. Akorát si mohl odpustit toho "nějakého Rakušana", protože Dominic Thiem už je pomalu tenisová megavězda.
Reagovat
Alien
Fedal?
Reagovat
safi1313
Odkaz na článek pls
Reagovat
Krisboy
O nic jsi nepřišel, kdyžs to nečet.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1204023-fanousci-nemaji-k-novakovi-uctu-tvrdi-djokovicuv-otec-podle-nej-jeste-letos-jeho-syn-dozene-federera.html#hp-artcl

Djokovič nechápe, že současný tenis není válka v bývalé Jugoslávii.
Reagovat
safi1313
už to čtu .. haha :-) doufám že si to tu přečtou i tací, kteří jsou vždy podrážděni, když se tu rozjede debata o neoblíbenosti Djokoviče a o tom že nikdy nebude jako duo Fedal, at si vyhrale GS kolik chce :-))
Reagovat
Krisboy
Já ho úplně vidím, jak mává srbskou vlajkou, huláká nacionalistické písně na troskách dobytých měst a bije se v prsa jakožto srbský nadčlověk. Hnus na poblití.
Reagovat
FulnekUltras
euroatlantické mediální masáže maloměšťáčků jsou na blití tuplem
Reagovat
annah
Mně vždycky Srbové připadali jako takoví Rusaci Balkánu. Agresivní, nacionalističtí a nevypocitatelni. Naštěstí jsou malý národ, takže nebezpeční vždycky byli jen svému bezprostřednímu okolí. Ten Novakuv otec musí teda být vejlupek. Oni si diváci dovolili fandit "nejakemu" Rakusanovi... to snad není pravda...
Reagovat
Nola
ten maly narod , ktorym tak opovrhujes ti zabezpecil pohodlny zivot, staci skrtnut vypinacom v domacnosti a mozno ti to dojde
Reagovat
annah
Myslím, že ten malý národ mi rozhodně nic nezabezpečil, byť americký vynálezce Nikola Tesla z něj pocházel. :-)
Reagovat
turista
Hmm...
Reagovat
Kozoroh
Srbové, kterými tak opovrhuješ, nás nikdy nepodrazili, narozdíl od vznešených Angličanů a Francouzů.
Reagovat
annah
Neměli k tomu ani žádnou příležitost.
A já jimi neopovrhuji. Cítit nesympatie a nedůvěřovat někomu je rozdíl proti tomu, když jím opovrhujes.
Reagovat
Kozoroh
Když nás v srpnu 1968 napadli Sověti, tak tisíce Jugoslávců chtěli bojovat za naši zem, mnoho dalších pomohlo naším krajanům, kteří v ten čas byli na dovolené v Jugoslávii, viz tady: https://www.extrastory.cz/tisice-jugoslavcu-chtely-bojovat-za-ceskoslovensko-v-srpnu-roku-1968.html
Reagovat
Krisboy
Nevyhrál 15 měsíců???? Takovej tenista a vypadne z žebříčku...kam to ten svět spěje?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist