Porotkyně soutěže Interiér roku vydala knihu Ako dobre bývať

Ako dobre bývať
Ako dobre bývať

Jedna z osmnácti porotců soutěže Interiér roku interiérová designérka Doc. Ing. Veronika Kotradyová PhD. vydala knihu, v níž populární formou shrnuje závěry svých předešlých odborných knih a prací. Publikace se jmenuje lakonicky Ako dobre bývať a pro české zájemce snad nebude nepřekonatelným problémem, že vyšla pouze ve slovenštině.

Docentka Veronika Kotradyová vyučuje na Fakultě architektury Slovenské technické univerzity v Bratislavě, je zakladatelkou BCD lab / Body Concious Design laboratory a přednáší po celém světě, od USA přes skandinávské země až po Nový Zéland.

 „Paní docentka Kotradyová je na Slovensku respektovanou odbornicí a popularizátorkou v oblasti bytové kultury a svou knihu představí i v rámci přednášky na kongresu o bydlení, designu a architektuře LIVING FORUM, který má letos téma Emoce, nálada… a symbolika prostoru. Kongres se bude konat opět v pražském Centru současného umění DOX, a to v úterý 31. 3. 2020. V jeho závěru budou již tradičně vyhlášeni vítězové soutěže INTERIÉR ROKU 2019,“ říká zakladatel a ředitel soutěže Interiér roku a kongresu Living Forum Petr Tschakert.

„Když na Living Foru vystoupila před třemi lety, nabídla divákům tzv. wood tasting, kterým završila svůj dvouletý výzkum o působení různých druhů dřev v interiéru na fyzickou i psychickou stránku člověka. Aby se přítomní architekti a interiéroví designéři nemuseli zakusovat do skutečného dřeva a neohrozili tak svůj chrup, nechala paní docentka zaříznout dřevěné dýhy různých dřev do chuťově neutrálního bochníku ovčího sýra, který byl tři týdny umístěn ve speciálním boxu s danou vlhkostí a teplotou. Sýr převzal chuť dřev, takže wood tasting proběhl zcela komfortně a bezpečně. Názory přítomného publika byly zaznamenány a staly se tak součástí výše zmíněného výzkumu. Paní docentka zkrátka nabídne vždy něco velmi zajímavého,“ dodává Tschakert.

Předsedou osmnáctičlenné mezinárodní poroty soutěže Interiér roku je opět prorektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové prof. akad. arch. Jiří Pelcl a kromě docentky Veroniky Kotradyové v ní zasedají například italská architektka Daniela Colli, režisérka a producentka Hana Třeštíková, malíř David Saudek nebo designér Rony Plesl.

 

Záštitu pátému ročníku soutěže udělili Senát Poslanecké sněmovny ČR, ministr kultury ČR, ministr průmyslu ČR, hlavní město Praha a starosta městské části Praha 7. 

 

www.interierroku.cz

Comments

comments

Vyhledat