Nekorunovaný král balkánské hudby Goran Bregović se v červnu vrátí do České republiky, radost ale může udělat již nyní.

V rámci světového turné zavítá Goran Bregović do Prahy

V rámci světového turné zavítá Goran Bregović do Prahy

Světově uznávaný skladatel a nekorunovaný král balkánské hudby Goran Bregović se svým Wedding and Funeral Band má nespočet fanoušků i v České republice. Svědčí o tom množství doposud vyprodaných koncertů a nadšení všech, kteří se na jeho koncertech dobře bavili.

V rámci světového turné zavítá Goran Bregović do Prahy a odehraje v pražském Kongresovém centru skladby z aktuálního alba Three Letters from Sarajevo a samozřejmě i všechny diváky oblíbené světoznámé hity jako Kalashnikov, Gas Gas, Mesećina, Hopa Cupa, Balkaneros a další. Balkánská hudební radost se v Praze rozběhne již 1. června. Vstupenky na koncert jsou již v prodeji na:

https://www.ticketlive.cz/cs/event/goran-bregovic-wedding-and-funeral-band-praha-2020

Český hudební publicista Jiří Moravčík o aktuálním albu Three Letters from Sarajevo napsal: "Bregović uvedl na světovou scénu balkánské dechovky, za co mu patří veliké poděkování. Jeho nové album Tři listy ze Sarajeva přináší silný? humanistický podtext, ať je jakkoliv vyvažované obvyklou taneční bujarostí. Věnoval ho rodnému Sarajevu. Městu, které během války v Jugoslávii zažilo krvavé bombardovaní. Bregović dobře ví, co lidem nabídnout, jeho osobitá a posluchačsky vstřícná verze balkánsko-romské popmusic doplněná na bouřlivých tanečních koncertech početným Wedding and Funeral Band ho stále řadí mezi vysoko žádané hudebníky." Nejen podle této recenze, ale i podle atmosféry na všech dosud uskutečněných českých koncertech je zřejmé, že Goran Bregović je nejlepší naživo se skupinou Wedding and Funeral Band. Nejbližší možnost si to s ním zopakovat nebo zkusit poprvé bude v Praze 1. června 2020.

Klíčová slova ČR-Bosna-pop-hudba-Bregović-L.U.S.C.

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.