Vondroušové premiéra v Petrohradu nevyšla. V prvním kole neudržela vedení proti Tomljanovičové

11. 2. 2020, 14:39
Aktuality 13
WTA PETROHRAD - Markéta Vondroušová, která loňskou sezonu ukončila už po Wimbledonu, svůj premiérový zápas v petrohradské hale nevyhrála. Nasazená Češka neudržela vedení setu a brejku proti Ajle Tomljanovičové a zaznamenala už třetí porážku v řadě. Australanka si o čtvrtfinále zahraje s domácí kvalifikantkou Anastasií Potapovovou.
Markéta Vondroušová (© AFP)

Markéta Vondroušová se po půlroční pauze zaviněné zraněním a následnou operací levého zápěstí vrátila fantasticky. V Adelaide v úvodních dvou zápasech sezony ztratila pouhé tři gamy a vypadalo to na skvělý návrat na kurty.

Proti kvalitnějším soupeřkám ale talentované 20leté Češce chybí herní praxe v klíčových momentech. V Adelaide ve čtvrtfinále jasně nestačila na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, na Australian Open v prvním kole prohrála se Světlanou Kuzněcovovou a dnes v Petrohradu po porážce 6-3 3-6 4-6 skončila na raketě Ajly Tomljanovičové.

Nasazená pětka přitom měla svůj premiérový zápas v ruské hale skvěle rozehraný. Za stavu 6-3 1-0 40-15 měla v zádech náskok setu a brejku. Začala však dělat větší počet nevynucených chyb, Australanku zbytečně pustila do zápasu a nakonec toho litovala.

Ve druhé sadě sice ještě zvládla srovnat z 1-3 na 3-3, jenže ve zbylých třech gamech uhrála jediný fiftýn. V rozhodujícím dějství nedovolila Tomljanovičové potvrdit brejk, nicméně v deváté hře znovu přišla o podání a její soupeřka následně na servisu po dvou hodinách a čtvrt proměnila druhý mečbol.

Tomljanovičová bude o postup do čtvrtfinále bojovat proti domácí kvalifikantce Anastasii Potapovové.

Ve dvouhře už bude český tenis reprezentovat pouze Petra Kvitová. Předloňská šampionka a nasazená trojka letošního ročníku měla v prvním kole volný los a o čtvrtfinále zabojuje v premiérovém souboji s Alison van Uytvanckovou. Belgičanka v prvním kole přehrála 6-4 6-1 vítězku ročníku 2017 a finalistku z roku 2018 Kristinu Mladenovicovou a připsala si první letošní výhru.

Pokud Kvitová postoupí do čtvrtfinále, může se v něm dočkat odvety za loňské vyřazení ve stejné fázi turnaje proti Donně Vekičové. Chorvatka vykročila za obhajobou loňského finále výhrou 6-4 6-1 nad americkou kvalifikantkou Kristie Ahnovou.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 848.000 dolarů
úterní výsledky (11. 2. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tomljanovičová (Austr.) - Vondroušová (5-ČR) 3-6 6-3 6-4

Vekičová (7-Chorv.) - Ahnová (USA) 6-4 6-1

van Uytvancková (Belg.) - Mladenovicová (Fr.) 6-4 6-1
Dodinová (Fr.) - Kužmová (SR) 6-2 6-2
Kuděrmětovová (Rus.) - Putincevová (Kaz.) 7-6(4) 1-6 7-5
Alexandrovová - Kasatkinová (obě Rus.) 6-4 3-6 6-4
Ferrová - Garciaová (obě Fr.) 7-5 3-6 6-3
Kuzněcovová (Rus.) - Bradyová (USA) 6-3 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Voráčová/Listerová (ČR/Švéd.) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (2-Ukr.) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
Hector21
nooo Světlana je v domečku, krásná práce :)

a ty BH údery, to čumím...
Reagovat
Krisboy
https://sport.aktualne.cz/tenis/kvitova-v-prilehavych-satech-ci-seda-mys-siniakova-tenistky/r~fd019a0e4ca711eaac60ac1f6b220ee8/
Reagovat
tommr
jsem rád, že Petra nebude muset absolvovat další kolo nekonečnýho seriálu zápasů s Mladenovicovou a místo toho si zahraje s Van Uytvanck se kterou ještě nikdy nehrála. Doufám, že toho vyřazení Mladenovicový ještě nebudu litovat ... :)
Reagovat
tommr
Van Uytvanck o Petře:
"She's a champion - and for me she's an inspiration," said Van Uytvanck of the Czech former World No.2. "I've never played her - I hope I can enjoy myself and play the best I can. If it can be like today, that would be good, but I know she's gonna put a lot of pressure on me. I don't have anything to lose, so let's try to enjoy this moment!"
Reagovat
FulnekUltras
zrzečku můžem ;-)
Reagovat
Fransoas
Je to škoda a současně smůla,že po prvním setun nenavázala na vítěznou vlnu.První zápas po dlouhé době je vždy hodně náročný.CHybí celková herní pohoda.
Reagovat
tommr
škoda dobře rozehranýho zápasu. Na Markétě je bohužel jasně vidět, že se po tý operaci ještě nedostala ani na svůj dřívější herní průměr a prohrává s hráčkama, který dřív porážela. V závěru zápasu na ní byl vidět i nedostatek kondice. Snad se to časem zlepší, ale obávám se, že návrat k dřívější formě bude trvat dlouho ...
Reagovat
EllNino
Herní praxe není ... ty klíčové okamžiky setu prostě zahrála blbě, neví, jak některé situace řešit, zbytečně to vyházela no ...

Možná to chtělo spíše se rozehrát někde na menším turnaji, třeba ten Hua Hin by byl ideální ... momentálně to umístění v žebříčku neodpovídá hře, kterou předvádí ...

Ale věřím, že se vše v dobré obrátí :)
Reagovat
dadaft
asi tak
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
lvicek
Njn, ale kdyz se nezadari docela brzy, tak pak poleti dost dolu, no. Prala bych ji, aby mohla aspon trochu vyuzit toho, kdyz bude nasazena na turnajich. Je to dost pech, aby po finale GS v podstate tri ctvrte roku nemohla hrat :/. Tim prisla o spousty sanci.
Reagovat
EllNino
přišla no ... něco podobnýho vlastně postihlo Lucku Šafi po finále RG, od US Open mohla být na spoustě tunrajích nasazená, ale zdraví bylo proti ...

je to těžký, vlastně od příštího týdne začíná obhajovat na každém turnaji čtvrtfinále a víc, což je neskutečný tlak na psychiku ...boužel ty první zápasy v Adelaide naznačily a namlsaly ... pak přišlo trochu vysrtřízlivění, ale nedostává vyloženě klepce, o to je to větší škoda, že nezvládá ty klíčové míče ... kdyby dostávala 2:6 2:6, řeknu si, jo nemá na to, ale ona teď dostala 2s zasebou 4:6 ve třetím a oba zápasy mohla vyhrát, nebo spíš měla
Reagovat
Pavol
Na antuke bude lepšie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist