Veselý se odhlásil z challengeru v Indii, zamířit by měl na jihoamerickou antuku

11. 2. 2020, 17:01
Aktuality 9
CHALLENGER BENGALÚRU - Jiří Veselý v neděli triumfoval na turnaji ATP v Puné, ale indický challenger v Bengalúru nakonec neabsolvuje. Český tenista jako oficiální důvod odhlášení uvedl zranění kyčle, hlavním důvodem by ale mohla být touha hrát už o víkendu kvalifikaci turnaje ATP v brazilském Riu de Janeiro.,
Jiří Veselý (© Česká sportovní)

Jiří Veselý v Puné získal titul po dlouhých pěti letech a druhý singlový v kariéře. Díky tomu se česká jednička vrátila ve světovém žebříčku do první stovky, nově patří Veselému 72. místo.

Po návratu z Asie čeká šestadvacetiletého příbramského rodáka jihoamerická šňůra. V příštím týdnu by měl Veselý hrát na antuce v Riu de Janeiro a poté v Santiagu de Chile.

Na obou turnajích zřejmě bude muset absolvovat kvalifikaci, aktuálně je na obou akcích čtvrtý 'pod čarou'. V Brazílii, kam je přihlášen i čtvrtý hráč světa a šampion z roku 2017 Dominic Thiem, startuje kvalifikace už o víkendu.

V Indii Češi skončili
Challengeru v Bengalúru už pro české tenisty skončil. V pondělí vypadl v prvním kole Adam Pavlásek, dnes ve druhém kole ztroskotali Václav Šafránek a Lukáš Rosol.

Trápící Pavlásek prohrál s Francouzem Laurentem Lokolim. Šafránek sice včera přerušil sérii šesti porážek, ale dnes prohrál 3-6 4-6 s třetím nasazeným Juičim Sugitou. Rosol překvapivě podlehl 4-6 6-2 3-6 s domácím outsiderem a až 1105. hráčem světa Nikim Kalijandou a zaznamenal svou žebříčkově třetí nejhorší porážku v celé své kariéře.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
peggy
V Brazílii stejně vypadne.
Reagovat
Carter
Možno sa chce pripraviť na Davis cup, ktorý je o necelý mesiac a na antuke.
Reagovat
Stan_Borowitz
Klídek, chlapci. Víme, co děláme.

Další postupný cíl je velký, ale opravu velký, titul na antuce. A na ten se v Indii nepřipravíte...
Reagovat
Vlk-v-trave
Franta Cerundolo, mistr zkratky:)))
Ty dropshoty by sly, ale jinak...
No a Kvida v prvnim ceka krajanek Facundo, ...muze byt veselo. A Kvida Federico, takze dalsi argentinske derby.
Reagovat
Vlk-v-trave
*oprava Diega ceka Federico...

No Franta se nam prokratil k viteznemu druhemu setu,,,ovsem Laslo Djere zacina hrat vic k vnejsim lajnam...cimz ten set nabral slusnou dynamiku a ma to spad:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Typicky strategicky black-out.
Reagovat
Roger_Federer
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11240--nejlepsi-deblista-sveta-je-ocisten-od-dopingu-u-komise-uspel-s-vysvetlenim
Reagovat
makro99
Probůh, co to ten Jirka vymyslel? Místo, aby sebral 125 bodů v Bangalore, dále navýšil komerční potenciál na indickém subkontinentu... tak poletí do Ria, na antuku, do kvaldy, s jetlagem...?
Reagovat
makro99
Jako Golden Swing dobrý... ale takhle?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist