Novinky ze života komunity

FedCup 2020

Každoročně sledujeme izraelské tenistky a musíme konstatovat, že stále prohrávají. Jsou v regionální skupině Evropa/Afrika II, kam sestoupily v roce 2017. Letos se tato skupina hrála v Helsinkách od 4. do 7. února 2020.

Izraelky prohrály s Tuniskem 1: 2 a Gruzií 1:2, vyhrály nad Moldavskem 3:0. Skupinu A vyhrála Gruzie před Tuniskem, třetí byl Izrael, Moldavsko skončilo 4.  V play-off o udržení vyhrály Izraelky nad Portugalskem 2:0. Družstvo tvořily Lina Glushko, Shelly Bereznyak, Shavit Kimchi, Vlada Katic a Nicole Khirin. Nehrající kapitánkou stejně jako v minulých letech byla Tzipora Hirsch-Obziler.

Izraelský tenis se stále nachází v krizi, a to mužský i ženský. Ovšem je třeba poznamenat, že Tunisko reprezentovala Ons Jabeur, která je na světovém žebříčku 45. Na letošním Australian Opens se probojovala do čtvrtfinále, kde ji porazila pozdější vítězka turnaje Sofia „Soňa“ Kenin.

Světová skupina se letos také hraje na jednom místě v Budapešti od 14. do 19. dubna.

Kdo bude hrát? Oba loňští finalisté: vítěz Francie, poražená Austrálie, domácí Maďarsko a majitel divoké karty Česko. Další družstva hrála kvalifikaci, Američanky jen tak tak vyhrály na Lotyšskem 3:2, další vítězná družstva kvalifikace: Bělorusko, Rusko, Německo, Španělsko, Švýcarsko, Belgie a Slovensko.

V Budapešti bude pro nás FedCup sledovat Csaba Molnár.

Sdílet:

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com