Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rob převzal cenu nejlepšího hráče první ligy a po derby řekl: Příště to chce klidnější koncovku

Západočeské derby hokejistů Plzně s Karlovými Vary (3:1) mělo před úvodním vhazováním slavnostní nádech i kvůli předání Ceny Tomáše Zelenky pro nejlepšího hráče minulé sezony první ligy. Tuto trofej převzal plzeňský útočník Luboš Rob, jenž tehdy zářil v barvách Vsetína a díky ovládnutí střelecké soutěže i produktivity druhé nejvyšší soutěže si vysloužil angažmá právě u indiánů.

Luboš Rob si převzal Cenu Tomáše Zelenky pro nejlepšího hráče první ligy
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Věděl jsem, že mám nějakou trofej dostat, ale nevěděl jsem kdy. Loňská sezona byla dobrá. Občas si na to vzpomenu, když sleduji první ligu. Už je to ale za mnou a hraji v Plzni," komentoval slavnostní chvíli čtyřiadvacetiletý odchovanec Českých Budějovic.

Osobní ocenění Roba povzbudilo a především v úvodní třetině byl spolu s novými spoluhráči ve druhém plzeňském útoku vidět na ledě při každém střídání. "Bylo to i tím, že jsme dlouho nehráli," připomněl reprezentační přestávku.

"Od prvního střídání jsme měli šance a to nás povzbudilo. Ňéma nás řídí jako nejzkušenější z nás a před každým střídáním nás nabádá, ať hrajeme na puku a zbytečně se ho nezbavujeme," pochvaloval si autor 14 branek v této sezoně spolupráci s Vojtěchem Němcem a mladým Matyášem Kantnerem, jenž právě po Robově přihrávce otevřel skóre derby.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Výhra 3:1 po třech předchozích porážkách se nerodila snadno. "Máme teď trochu problémy se střílením gólů. Venku je nedáváme vůbec. Máme také nějaké hráče zraněné, sotva dáme dohromady čtyři lajny. Po těch dvou třetinách jsme měli ale vést víc než 2:0. Vary však byly hodně nebezpečné, měly tam brejky. Byly to nervy až do konce. Příště to chce klidnější zápas i koncovku," oddychl si po vítězném utkání Rob.

Indiáni se po předehrávce posunuli na druhé místo a významně se přiblížili jistotě čtvrtfinále. "Každý na tabulku kouká, je důležité si uhrát tu první šestku, abychom nemuseli hrát předkolo. Na to, jaký mají jiné týmy rozpočet a široké kádry, tak se podle mě pohybujeme hodně vysoko. Vypadá to nadějně, ve hře je ale ještě plno bodů. Vykřikovat, že tam jsme, ještě nemůžeme," řekl 182 centimetrů vysoký hráč.

Plzeňský tým nyní trápí neúspěchy ve venkovních utkáních. "Doma hrajeme dobře, ale venku je to docela bída. S tím máme problémy. Každý zápas chceme vyhrát. Náš největší problém venku je ten, že si tolik nevěříme na puku. Když dostaneme gól, tak nás to ještě víc položí," řekl Rob. "Doufám, že v Boleslavi dobře začneme, dáme první gól a budeme si určovat tempo. Je důležité už nějaké body přivézt, v play-off je důležité vyhrávat i venku," připomněl blížící se boje o titul.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články