Výběr z médií: odvolání Duška, téměř plné přehrady nebo změna daňového identifikačního čísla

Ve středečním výběru z médií se dočtete, že odvolání někdejšího vlivného šéfa drážních odborů Jaromíra Duška bylo neplatné. Rozhodl o tom nepravomocně soud, informují Hospodářské noviny. Většina přehrad v Česku je podle Mf Dnes téměř plná. Vodohospodáři se totiž už teď chystají na letní sucho. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přehrada Švihov, známé jako Želivka

Přehrada Švihov, známé jako Želivka | Foto: Jiří Šeda | Zdroj: Český rozhlas

E15

Rodná čísla by neměla být součástí daňového identifikačního čísla. Změnu chtějí prosadit opoziční strany, píše E15. Obávají se totiž možného zneužití rodného čísla. Do připomínkového řízení proto poslaly návrh novely daňového řádu.

Obec Nové Heřminovy neuspěla s ústavní stížností. Má být částečně zatopena

Číst článek

Mf Dnes

Většina přehrad v Česku je téměř plná, a to mnohem dřív než obvykle. Vodohospodáři se totiž už teď chystají na letní sucho. Tématu se věnuje Mf Dnes. Na horách totiž chybí sníh – celkově je ve sněhu až desetkrát méně vody než loni touto dobou. Ministr zemědělství za ČSSD Miroslav Toman jednal včera kvůli nedostatku vody se šéfy jednotlivých povodí. Voda v řekách podle něj bude chybět už na jaře. Menší toky můžou vyschnout úplně a třeba téměř jistě nebude pro komerční plavbu splavný úsek na Labi mezi Ústím a Hřenskem.

Regionální Deník

Zvířata z ekofarem nemají víc parazitů než zvířata z běžných chovů. Zjistili to vědci z České zemědělské univerzity a věnuje se tomu regionální Deník. Nic na tom nemění ani fakt, že chovatelé podávají zvířatům ve velkochovech častěji přípravky na odčervení.

Hospodářské noviny

Odvolání někdejšího vlivného šéfa drážních odborů Jaromíra Duška v roce 2007 bylo neplatné. Nepravomocně o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 7. O případu píšou Hospodářské noviny. Soud ale nekončí. Současný šéf drážních odborářů Martin Malý řekl, že se odvolají.

‚Úmyslně absurdní produkt.‘ V Německu vyrobili spodní prádlo, které bojuje se závislostí na mobilech

Číst článek

Lidové noviny

Děti na prvním stupni tráví přestávku u mobilů. Školy i ministerstvo proto řeší, jestli mobily na základních školách zakázat, píšou Lidové noviny. Ministr školství Robert Plaga z hnutí ANO je proti plošnému zákazu. Je ale podle něj k diskusi, jestli mobily neregulovat na prvním stupni.

Právo

Pětina studentů chce po škole začít podnikat. Deník Právo to zjistil z průzkum společnosti IPSOS pro mobilního operátora T-Mobile. Většina studentů si přitom dává předsevzetí, že svým podnikáním nebudou škodit životnímu prostředí. Dokonce tvrdí, že se vzdají zisku, pokud to přírodě pomůže.

Jaroslav Hroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme