Hlavní obsah

Greipel si vykloubil rameno a přijde o jarní klasiky

Berlín

Věhlasný německý spurtér André Greipel přijde kvůli zranění ramena o jarní klasiky. Sedmatřicetiletý cyklista si při pádu během tréninku vykloubil rameno a nebude moci závodit zhruba tři měsíce. Oznámili to zástupci jeho izraelské stáje Start-Up Nation.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Greipel si zranil rameno během úterní vyjížďky s týmovým kolegou Rickem Zabelem nedaleko Kolína nad Rýnem. "Přijelo vedle nás auto, cesta byla úzká a byla na ní voda a bláto. Ztratil jsem rovnováhu, přední kolo mi podjelo a já spadl hlavou a ramenem na kámen," popsal incident zkušený německý jezdec, jenž vyhrál 22 etap na Grand Tours, z toho polovinu na Tour de France.

Podle serveru cyclingnews.com si vykloubené rameno vrátil hned do původní polohy a dojel domů, ale vyšetření v nemocnici odhalilo i zlomeninu. Zřejmě podstoupí operaci.

Urostlý spurtér s přezdívkou "Gorila" zaznamenal v profipelotonu 156 vítězství. Vedle 11 etap na Tour vyhrál i sedm na Giru d'Italia a čtyři na Vueltě. Ve sbírce má také bronz ze závodu s hromadným startem na MS v Kodani 2011.

Reklama