Jednička Svitolinová v Hua Hinu zvládla vstup do turnaje

12. 2. 2020, 12:58
Aktuality 19
WTA HUA HIN - Elina Svitolinová zvládla vstup do thajského podniku WTA v Hua Hinu. Turnajová jednička si v úvodním kole bez ztráty setu poradila s Nizozemkou Bibiane Schoofsovou. V souboji o čtvrtfinále světovou čtyřku vyzve australská kvalifikantka Storm Sandersová.
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová loni poprvé od sezony 2013 nezískala žádný titul a finále si zahrála pouze na Turnaji mistryň. Pětadvacetiletá Ukrajinka se však poprvé podívala do semifinále grandslamu (Wimbledon a US Open) a hlavně díky skvělým výsledkům na podnicích velké čtyřky se stále drží v elitní desítce.

V tomto týdnu se světová čtyřka pokusí potvrdit roli největší favoritky na menším podniku v thajském Hua Hinu, kde dnes své působení odstartovala hladkým vítězstvím 6-2 6-4 nad hráčkou z konce druhé stovky Bibiane Schoofsovou.

Svitolinová měla problémy až v samotném závěru utkání. Ve druhém setu dvakrát ztratila náskok brejku, ale v koncovce ukázala svou sílu, když zvládla dva těžké závěrečné gamy a po 80 minutách slavila postup.

Ukrajinka tak soupeřce oplatila včerejší vyřazení ze čtyřhry, ve které se představila společně s Kwan Yau Ng z Tchaj-wanu.

"Včera jsme ve čtyřhře měly trochu smůlu, ale mě to pomohlo zvyknout si na kurt a podmínky. Pomohlo mi to porozumět, jak jsem na tom se svou hrou. A dnes to nakonec byl solidní výkon," komentovala Svitolinová.

"Pro mě je důležité hrát svůj nejlepší tenis a užívat to. A dnešní zápas jsem si užila. Přijdou nějaké těžké momenty, ale jen se tu snažím vyhrávat," uvedla Svitolinová. "Na nových místech a turnajích hraju ráda. Slyšela jsem o tomto turnaji spoustu hezkého, takže jsem ráda, že jsem tady a pokusím se dostat co nejdál."

V souboji o čtvrtfinále vyzve turnajovou jedničku Svitolinovou australská kvalifikantka Storm Sandersová. Na vítězku už ve čtvrtfinále čeká nasazená Japonka Nao Hibinová.

"Ještě jsem s ní nehrála, ale myslím, že trenér vyhledá, jak hraje. Několikrát jsem ji hrát viděla - je to levačka, takže má jinou rotaci. Já se musím soustředit jen na to, co na kurtu udělám já," dodala Svitolinová.

Saisai Zheng si poradila 6-4 6-3 s kvalifikantkou En-Shuo Liang a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se nasazená čtyřka utká s Patricií Marií Tigovou, nebo krajankou Xiaodi You.

Leonie Kungová hraje životní turnaj. Devatenáctiletá Švýcarka, která nikdy předtím na okruhu WTA nevyhrála zápas hlavní soutěže, v thajském městě zvládla i čtvrtý zápas bez ztráty setu. Ve druhém kole smetla 6-3 6-1 nasazenou Číňanku Lin Zhu, poprvé v kariéře si připsala skalp členky elitní stovky a postoupila do čtvrtfinále.

V něm narazí na Qiang Wang. Nasazená trojka si poradila 6-3 6-4 s Katarzynou Kawaovou, ani ve druhém zápase na turnaji neztratila set a zaútočí na první letošní semifinále.

• WTA INTERNATIONAL HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 275.000 dolarů
středeční výsledky (12. 2. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Svitolinová (1-Ukr.) - Schoofsová (Niz.) 6-2 6-4
Linetteová (5-Pol.) - Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Qiang Wang (3-Čína) - Kawaová (Pol.) 6-3 6-4
Saisai Zheng (4-Čína) - En-Shuo Liang (Tchaj-wan) 6-4 6-3
Kungová (Švýc.) - Lin Zhu (7-Čína) 6-3 6-1
Hibinová (8-Jap.) - Plipuechová (Thaj.) 6-0 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

19
Přidat komentář
FulnekUltras
přihodím sem ještě Dominika Oráče... ;-)))

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dotace-na-sport-jsem-mel-rozdelovat-ja-a-ne-muj-nahradnik-z-nagana
Reagovat
Mantra
zítra proti Begu, to už bude testík
Reagovat
jirkaS
jj, to bude zajímavý
Reagovat
FulnekUltras
jak ve sportu, tak i po něm... ;-)

https://www.super.cz/684989-pohoda-na-cerstvem-vzduchu-lucie-safarova-jako-maminka-dcery-tomase-plekance-jenom-kvete.html
Reagovat
Mantra
ten odkaz, jak si stránku pojmenovali novináři mě rozesmál a vzpomněl jsem na Tři sestry a jejich text: Jseš matka mých dětí, nikdy nic víc, no tak to pochop...

"-lucie-safarova-jako-maminka-dcery-tomase-plekance-"
Reagovat
tommr
už jsem viděl hodně stupidních titulků, ale tohle je opravdu síla. Dneska může bejt novinářem kdejakej blbec ...
Reagovat
FulnekUltras
kwa mě už nějakej titulek ani nestojí za to, abych ho vnímal víc, než jako navedení k samotnému obsahu ;-)
Reagovat
milik254
Super.cz a novinařina nejdou dohromady
Reagovat
misa
Nějaký Plekanec, který byl obranářem v Montrealu :( Ať jdou do prdele.
Reagovat
FulnekUltras
ať si nezbední bakaláři píšou co chtějí - aspoň víme, že jim ještě nevyschlo péro ;-)
Reagovat
Mantra
jinak je to taková normální udržovaná třiatřicítka
Reagovat
misa
Aspoň že není příšerně ošklivá, to tě chválím.
Reagovat
misa
Horní Bečva, přehrada.
Reagovat
FulnekUltras
Nepochybuju, že tvůj oblíbenec to teď požene až úplně nejvejš - kam to ještě v tomto dočasném státě vůbec jde.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-byla-napadena-kvitova-soudce-to-po-trech-letech-napsal-natvrdo
Reagovat
tommr
se zřejmě inspirovala u Jirky Veselýho a jde si nezadržitelně pro titul na jednom z nejslaběji obsazených turnajů v sezóně ...
Reagovat
makro99
A proč tam není Marie Bouzková? Ta na rozdíl od našeho křehkého obra nemá ranking 107... a místo toho prý hraje někde, co sem nenašel ani na zdejším scoreboardu...
Reagovat
tommr
za titul z Nicholasville je 140 bodů což není zase tak málo. Taky se ale trochu divím proč se některý z našich mladších hráček, kterým se letos moc nedaří nepřihlásily radši do Hua Hin kde by měly velkou šanci na slušný body a místo toho hrajou v Petrohradu nebo na ITF turnajích ...
Reagovat
misa
Lítat z USA do Thajska a zpět se jí asi nechtělo. Navíc jak píše tommr, za titul je 140 bodů, což je víc než semifinále z toho internationalu.
Reagovat
misa
Pěkně zůstává doma a pak série Acapulco, Monterrey, Indian Wells, Miami. Klidně bych přivítal i Charleston, pokud se vleze do MD :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist