Můj čas na kafíčko

Může žárlivost zničit jejich dokonalé manželství?

Čím přitahuje flegmatický klavírista temperamentní hvězdu seriálu Ordinace? Jsou její svůdné, polonahé fotky rozbuškou v jejich vztahu? Co se to mezi nimi děje?

Energie herečky Dany Morávkové (47) se dá přirovnat k jaderné elektrárně. Je velmi drahá a nedá se zastavit. Veškerý svůj čas věnuje seriálu, produkci kabelek, divadlu, filmovým rolím i profesi choreografa. Jak to ustojí její manžel Petr Malásek (55)?

Možná si ještě vzpomenete, jakou dostávala sodu Dana Morávková (48) alias MUDr. Suchá v Ordinaci v růžové zahradě asi před rokem a půl. Kolega Ján Jackuliak (41), který hrál jejího partnera, hokejistu psychopata, ji tam málem utýral. Tehdy si poničená herečka dost stěžovala na jeho skoro opravdové facky. Tento slovenský herec má velkou kliku, že proti němu nestála skutečná Dana, bez role. Troufáme si odhadnout, že by se situace vyvíjela přesně opačně.
Dana totiž není žádný cimprlich, je to pořádná ženská od rány, krev a mlíko.

Proč ledová královna zahodila brusle?

Však má také pořádnou průpravu. Maminka ji k pohybovým aktivitám vedla od dětství. Přihlásila ji do baletu a na bruslení. Jak známo, krasobruslaři vstávají hodně brzy, už v šest ráno jsou na ledě. Malá Dana to vydržela a dotáhla to až na dvojnásobnou juniorskou mistryni republiky v tancích na ledě. Dodnes se jí to hodí, stále dokáže vystupovat třeba v lední revue- -pohádce. A také vytváří pro krasobruslaře choreografii. To je vlastně její druhá profese, choreografie, má ji i vystudovanou. Dokonale ji vyškolil pan profesor Pavel Šmok (†88) (ten tanečník, co vedl temné špiony v Kdyby tisíc klarinetů, tak to je on). Už dělala choreografii ve Státní opeře, v muzikálech, ale i malým gymnastkám. Při takové práci se seznámila i se svým manželem, skladatelem a klavíristou Petrem Maláskem (55).

O svém seznámení říkají dvě verze

Jejich seznámení má dvě verze. Její romantickou a jeho s ironickým humorem. Tak nejdřív ta její: před pětadvaceti lety Petr doprovázel v Olomouci na klavír šansoniérku Hanu Hegerovou (88). Dana říká: „Šla jsem na zámku po schodech nahoru, kde stála spousta lidí, ale já viděla jen jeho.“ Tehdy se jen nesměle pozdravili. Znovu se setkali za několik měsíců při spolupráci na muzikálu Kabaret v Divadle Na zábradlí. A to už je Petrova verze. Zakoukal se do hezké choreografky a „ona říkala, to je zvláštní, jak si to ti hudební skladatelé hlídají, jak pořád chodí na zkoušky – tak jsem jí pak vysvětlil, že kdyby tam byl chlap choreograf, tak tam vůbec ani nejdu.“

Proč měl problém se slavným jménem?

Petr je syn slavného skladatele a také klavíristy Jiřího Maláska (†57), Romantický klavír Jiřího Maláska, to byl za totáče pojem. Slavné světové šlágry se tak trošku zkopírovaly, dalo se jim takové kudrlinkové aranžmá. To jsme zírali, co existuje za melodie kromě skupiny Rebjata a Ally Pugačevové (70). Netušili jsme, že pánové Ferrante a Teicher hráli před deseti lety za železnou oponou vlastně totéž. On Petrův tatínek nejdřív dělal s kamarádem Jiřím Bažantem (†87) skvělé věci, budete znát třeba filmovou hudbu v Dámě na kolejích nebo Starce na chmelu. Ale Romantický klavír, to byl dobrý tah, hlavně obchodní, vyšlo jich statisíce na deskách. Petr měl také v pubertě docela problém se svým příjmením. Syn slavného otce, říkalo se, toho, co hraje ta romantická piana. Petr se chtěl rodinného cejchu zbavit, a z trucu se dal radši na džez. No, nevydrželo mu to moc dlouho. Nakonec se potatil, a skončil jako muzikant u Lucie Bílé, kde jsou super honoráře. A ty tátovy kudrlinky tam občas také poznáte.

Hledali se, až se našli

Kliďas, až flegmouš Petr se s „workoholičkou“ Danou bezvadně doplňuje. Ona je logicky prvním posluchačem jeho skladeb. Ale že by zpívala jeho písničky, to ne, to by prý nedala. „Manžel mi říká – Máš problémy s hlasem, máš problémy s rytmem, máš problémy s dechem, máš problémy s intonací. Slyšíš to? – Jo, slyším. – Tak aspoň nemáš problém s ušima!“ Mimochodem ten problém s dechem je od kouření, Dana vytáhne za den „krabku“ cigaret, a nejsou to žádné Lípy nebo Partyzánky, v civilu ji bez cigárka moc neuvidíte. Ale jinak musí pořád něco dělat. Nepostojí. Kdybyste jí ruce svázali, tak se vyprostí, jen aby mohla doma vygruntovat, přitom se učí text role MUDr. Zdeny Suché, a ještě si stačí namalovat choreografické rozestavění tanečnic a hned si to se smetákem vyzkouší. A že je to pohled, škoda že to nikdo nenatáčí.

Koho sžírá žárlivost?

Jak víte, Dana se pyšní postavou na správných místech zaoblenou, k tomu má ty pěkné nohy, co mají všechny krasobruslařky. Navíc ráda nosí hluboké výstřihy. Zkrátka, být v Petrově kůži, tak se žárlivostí užerete. „Kdybych měla žárlit na každou zpěvačku, kterou Petr doprovází, nebo kdyby měl žárlit na každého kolegu, se kterým hraju nebo si dávám pusu, tak se z toho zblázníme,“ potvrzuje Dana. „Máme se rádi a určitě si neděláme žádné děsné scény.“ Jejich vztah je prý tak idylický a bez afér, že byli před lety novináři vyhodnoceni jako „nejnudnější pár showbyznysu“, a oba se tím dodnes chlubí.

Nafotila odvážné a svůdné fotky

A kdyby se přece jen muselo za každou cenu něco alespoň malého vytáhnout? Tak třeba ty Daniny už zmiňované sklony k ukazování výstřihů. Ale zase má co ukazovat, i když se jí blíží padesátka. Jo, to když byla ještě kandrdas (to se říká herecký m elévům), tak ji kdosi ukecal k rozverné roli ve filmu Romeoa Julie na vsi. Tam jsme ji mohli vidět nahoře i dole bez. Ale jinak všechny nabídky focení např. v Playboyi odmítá, a že jich bylo. „Vím, že některé kolegyně pak z toho měly zamotanou hlavu,“ komentuje to Dana. Jedinou výjimku udělá, když jde o charitu. Podporuje totiž osamělé děti, a tak svolila k nafocení svůdně erotických fotek v kalendáři. Nic si za to nevzala a výtěžek šel na dobrou věc. To mělo ještě dohru, protože Petr osobně přišel focení zkontrolovat. Na některých Dana bruslí, jen pár je obnaženějších. Ale jedna teda nahatější. Kde se vzal, tu se vzal na dražbě fotek i Jaromír Jágr (47) a že si taky jednu koupí. Chvilka napětí…vybral si tu s bruslemi. Dal za ni 30 tisíc!

Kolik měla krásná Dana asi milenců?

Dana sice stále touží po nějaké hlavní filmové roli, ale užívá si i role seriálových potvor, které mají řadu milenců, se kterými zachází jako s onucí. Kdosi spočítal, že za sedm let trvání seriálu vystřídala jedenáct amantů. Nastřádala je hlavně v seriálu Rodinná pouta (později Velmi křehké vztahy). Byli mezi nimi Vojta Dyk (34) alias Jakub Karásek, Martin Trnavský (49) neboli Alexandr Strnad. Pověst jí rozhodně nezachránil režisér Zdeněk Troška (66), když ji obsadil do role vilné učitelky Vlastičky ve třech Kameňácích, kde svádí Václava Vydru (64).

V Ordinaci tomu nasadili korunu, když jí za milence určili komika Pavla Kikinčuka (60) jako ředitele nemocnice, a ještě slovenského herce Jána Jackuliaka (41) čili násilníka hokejistu Andreje Martynčáka. Zlatíčko Čenský (58), ke kterému se snad zase vždycky vrátí. A zlatíčko skutečný manžel Petr, který na to všechno kouká. Většinou to prý jde vyjezdit na kole, ale spíš ani nemá šanci ty nekonečné seriály sledovat. Tak on míval před svatbou taky pověst pořádného svůdce a ani to nezapírá, dokonce přiznal, že žárlí. Skutečná Dana, když není v roli, tak je prý taky vzorná. „Jsem z velmi přísné rodiny.“ Kdyby třeba jen nafotila akty, „tak by mě rodiče přerazili.“ No nic, budeme věřit, že jsou nadále tím nejnudnějším párem českého showbyznysu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden