Jason Wu na NYFW: Exotické orchideje i inspirace rakouským umělcem s českými předky

Jason Wu na NYFW: Exotické orchideje i inspirace rakouským umělcem s českými předky

Mladý talentovaný návrhář původem z Taiwanu, jehož tvorbu si oblíbila Michelle Obama, předvedl na Fashion Weeku v New Yorku působivou a osvěžující kolekci, která si podmaní všechny romantické duše.

Skvostná díla perfekcionisty jsou hodna červených koberců a třpytivá róba, kterou vynesla australská herečka a spisovatelka Rebel Wilsonna letošním slavnostním předávání filmových cen – Oscarů, je toho zdárným příkladem. Střih dlouhé večerní byl vhodně zvolen k hereččině postavě a styl připomínající Velkého Gatsby jí náramně slušel. O pár hodin se ale um návrháře představil ve zcela jiné podobě. Ocitáme se v exotické zahradě plné organzy, lehkého podzimního vánku a orchidejí v paletě fuchsiové, tyrkysové a tmavě zelené barvy. Designér se inspiroval nejen krásnými květinami ale také rakouským malířem s českými kořeny, Egonem Schielem.

Na modré vlně

Většina modelů vytvořená na nadcházející podzim 2020 tvořil elegantní monochromatický styl, který ještě více zdůraznil ženskou krásu. Královská modř se vlévala do hlubin temnější modré. Uklidňující a fascinující zážitek pro všechny oči. Modré tóny se nesly na šatech ¾ délky s organzou či na vzdušných halenkách s hlubokým výstřihem a vázankou kolem krku. Nechyběly ani jemné hedvábné sukně či široké společenské kalhoty do pasu.

Svěží nádech růžových tónů

Modrou paletu barev krásně doplňovala exotická fuchsiová, která byla precizně zakomponována do černého kostýmku prostřednictvím jemného vyšívání. Wu se zaměřuje na oblečení pro významné události a tohoto kostýmku bude v kanceláři rozhodně škoda.

Chytrá horákyně v černé a peří v hlavní roli

Pestrobarevné spektrum barev však vystřídaly i zemité tóny, především béžová a černá, která nebyla ještě nikdy tak vznešená jako na šatech či kabátku z peří. Černý model s kabátkem osvěžuje citronová halenka. Tylové šaty s jemným zdobením krystalů Swarovski zakončily tuhle dechberoucí podívanou.

Zdroj: vogue.com, instagram.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram