Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Filmové premiéry: Jiří Langmajer a Judy Garlandová se vydávají na ostrov splněných přání

Snímek Chlap na střídačku (2020). Režie: Petr Zahrádka. foto: BOHEMIA MP

PRAHA - Druhý lednový týden míří do českých kin romantická česká komedie, příběh slavné zpěvačky, hororová podívaná v exotickém ráji, sci-fi příběh o květině a video jako nástroj uměleckého vyjádření.
  18:00

Chlap na střídačku

Česká republika, režie: Petr Zahrádka 

Zuzana (Ivana Chýlková) teprve po patnácti letech manželství zjistí, že její muž Jirka (Jiří Langmajer) je nevěrník. S ohněm v očích se vydá navštívit jeho milenku Lenku (Lucie Žáčková). Místo očekávané rvačky ale Zuzana předloží Lence návrh - budou si nevěrníka půjčovat. Jirka se tak ocitá v životě mezi dvěma ženami. Zpočátku se vše jeví jako sen pro každého chlapa, ale netrvá dlouho, než se to celé zvrátí v komediální noční můru.

Judy

Velká Británie, režie: Rupert Goold

Judy Garlandová byla zpěvačkou, herečkou a snem mnoha mužů. Její kariéra byla je splněným snem, ale sama Judy je na dně. Připadá si osamělá, propadá alkoholu a drogám. Docházejí ji peníze a manželství má v troskách. Pak ale potkává Mickeyho Deanse. Dokáže se světová hvězda dostat ze zdánlivě bezvýchodné situace? Herečka Renée Zellwegerová dostala za roli Judy Garlandové Oscara. 

Fantasy Island

USA, režie: Jeff Wadlow

Fantasy Island byl populární americký seriál vysílaný mezi roky 1978-1984. Za peníze na něj mohl přijet každý a splnit si své sny. To vše pod dohledem pana Roarka (Ricardo Monalbán) a jeho malého pomocníka Tattooa (Hervé Villechaize). Jenže ne vždy se všechno podařilo tak jak mělo. Tím vznikala celá řada dramatických i vtipných situací. Chystaný film Fantasy Island je svým způsobem nová verze tohoto seriálu. Jenže vše je vyhnané do extrému. Tady se bude umírat!

Malý Joe

Rakousko/Velká Británie/Německo, režie: Jessica Hausnerová

Alice (Emily Beechamová) je úspěšná vědkyně, které se podařilo vynaleznout prazvláštní květinu. Když se o ni její majitel dobře a pečlivě stará, odměňuje se mu květina libou vůní a pocitem štěstí bez hranic. Alice poruší směrnice a jednu takovou květinu zanese svému smutnému synovi jako dárek. Jenže Malý Joe (jak rostlinu pojmenují) možná není tak neškodný, jak se prve myslelo...

Viva video, video viva

Česká republika, režie: Adéla Komrzý 

Dokumentární snímek Viva video, video viva přináší prostřednictvím dochovaných materiálů, nečekaných setkání, osobních výpovědí a myšlenek videistů ucelenou zprávu o době, kdy nemohlo být nadšení skupiny umělců spontánně ventilováno. V době totalitního režimu bylo potřeba najít způsob, jakým by se ventilovat dalo. Tím způsobem se staly videokazety, VHS. 

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...